Díjazták a magyar Terminátor életrajzi történetét

Peter Noel forgatókönyvíró megnyerte a Near Nazareth Festival fődíját a Tánc a végsőkig című feature film forgatókönyvével. Ezzel pedig összesen már 125 díjat zsebelt be nemzetközi forgatókönyvíró versenyeken és filmfesztiválokon, csupán két év alatt.

Fotó credit: Peter Noel

A Tánc a végsőkig egy életrajzi történet Steve Kollár életéről, akit a magyar Terminátor-táncos néven is ismerhet a közönség. Steve robotos mozgásával tánc világversenyeket is nyert, sőt még Schwarzenegger anyukájának a születésnapján is fellépett. A táncban elért eredményei és izgalmas élete miatt készült el a díjnyertes forgatókönyv, amiből az eddigi eredmények alapján egy remek film készülhet.

Peter Noel író-rendező az elmúlt két évben 125 díjat nyert melyből 19 első helyezés, 11 Grand Prize és 8 legjobb forgatókönyv díj. A Tánc a végsőkig a december 5-e és 7-e között megrendezett Near Nazareth Festival Grand Prize díját nyerte meg. Korábban Londonban is nyert forgatókönyv díjat a Best Script Awardson, ahol 1500 nevezés közül lett a legjobb. Ilyen sikerek mellett kijelenthető, hogy Noel az egyetlen és az első olyan európai forgatókönyvíró, aki ennyi első helyezéssel rendelkezik.

„Különösen örülök ennek a győzelemnek hisz felkérésre írtam Kollár Steve életrajzi történetéből. Remélem, Steve, hogy ez még inkább megerősít téged abban, amit a visszajelzésben írtak, hogy az életed történetéből mihamarabb filmnek kell készülnie. Köszönöm, hogy rám gondoltál, és hogy engem kértél fel a megírására” – írta Peter Noel közösségi oldalán.

Noel több munkája is versenyben van még, hiszen az USA legnagyobb pénzdíjazású forgatókönyvíró versenyén, a Your Script Produced-on három mozifilm scriptje is a negyeddöntőbe került több, mint háromezer induló közül.