- Hirdetés -

Díjesőt hozott az év a Samsungnak

|

- Hirdetés -

A Samsung 44 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a Consumer Technology Association (CTA) szervezettől a CES 2021 Innovációs Díját, köztük négy Legjobb Innováció elismerést. A tekintélyes díj a legújabb technológiás, kiemelkedő formatervezésű és egyedi kialakítású termékeket és szolgáltatásokat ismeri el. A megtisztelő díj a Samsung folyamatos, jelentős innovációit díjazza, amelyek a teljes iparágra és a felhasználók életére egyaránt hatással vannak.

Idén a Galaxy Note20 5G, a Note20 Ultra 5G és a Galaxy Buds+ BTS kiadás is a Samsung Legjobb Innováció díjas termékei közé került. A vállalat díjnyertes megoldásai számos kategóriában megtalálhatóak, mint például a hozzáférhetőség, a számítógépes kiegészítők, a számítógépes hardverek és komponensek, a digitális képalkotás és fényképezés, a beágyazott technológiák, a fitnesz és sport, a gaming, a fülhallgatók és személyi audiórendszerek, az egészség és wellness, a háztartási gépek, az otthoni audiovizuális eszközök és kiegészítők, a mobileszközök és kiegészítők, az okosotthon megoldások, a szoftverek és mobilalkalmazások, a streaming, a fenntarthatósági megoldások, a viselhető okoseszközök és a vizuális kijelzők.

A CES Innovációs Díját a világhírű kiállítás tulajdonosa és szervezője, a Consumer Technology Association, CTA támogatja. A CES 2021 a szervezet első teljesen digitális eseménye, amelyet 2021. január 11. és 14. között rendeznek meg. A Samsung virtuális sajtótájékoztatón mutatja be fejlesztéseit a CES alatt, január 11-én 15:00-kor, amelyet a vállalat élőben közvetít a Samsung Newsroom és a Samsung.com oldalain.

A Samsung termékei, amelyek kiérdemelték a CES 2021 Innovációs Díját:

Legjobb Innováció a fülhallgatók és személyi audiórendszerek kategóriában: Samsung Galaxy Buds+ BTS kiadás

A CES 2021 Legjobb Innováció díját nyerte el a Galaxy Buds+ BTS kiadás, amely stúdiószintű, részletgazdag hangzást biztosít a felhasználóknak világszerte. Az AKG hangzással és az iparági szinten is kiemelkedő kétutas hangszóróval kiegyensúlyozott hangzás, tiszta magas hangok és mély basszusok érhetők el. Az Ambient Sound technológiának köszönhetően a felhasználók eldönthetik, mennyit szeretnének beengedni a háttérzajból, az adaptív, három mikrofonos rendszerrel pedig minden hívás kiválóan hallható lesz. A fülhallgatók egész nap használhatók az akkumulátornak köszönhetően és akár egy órára elegendő töltésre is képesek pár perc alatt. A BTS egyedi lila árnyalatában pompázó fülhallgató nem csak hangzásában különleges, divatos kiegészítőként is kiválóan használható.

Legjobb Innováció a mobileszközök kategóriában: Samsung Galaxy Note20 5G és Note20 Ultra 5G

Legjobb Innováció díjat nyert a Galaxy Note20 5G széria is, amely a Samsung eddigi legerősebb Note telefonjait hozta el, hiszen úgy működnek, akár egy számítógép és profi gaming eszközként is szolgálnak. A Galaxy Note20 látványos kijelzője, professzionális kamerája, szupergyors processzora, egyedülálló produktivitási megoldásai és a továbbfejlesztett S Pennel elérhető egyedi funkciók is hozzájárulnak a még különlegesebb felhasználói élményhez. A Note20 készülékek kiemelkedően hatékony munkavégzést és professzionális játékélményt tesznek lehetővé.

Öko-Dizájn Díj a fenntarthatóság kategóriában: Samsung Galaxy Buds Live

A Galaxy Buds Live a Samsung egyedülálló lifestyle fülhallgatója, amely egész nap kényelmesen viselhető, kifinomult stílusú, fenntartható alapanyagokkal, tervezéssel és a legújabb audiótechnológiával készült. A Galaxy Buds Live magával ragadó hangélményt biztosít Aktív zajszűrés funkcióval és három mikrofonos rendszerrel. A fülhallgatók emellett az iparág legkörnyezettudatosabb eszközei közé tartoznak, hiszen újrahasznosított anyagokból, cserélhető alkatrészek felhasználásával készülnek, így a növekszik a termék életciklusa és csökken a hulladékkibocsátás. A Galaxy Buds Live különleges hangélményt biztosít, remekül mutat és a környezetet is kevésbé terheli.

Innovációs Díj egészség és wellness kategóriában: Samsung Galaxy Watch3

A Galaxy Watch3 egy sokoldalú okosóra, amely egy luxuskaróra jellemzőit foglalja magába, miközben teljeskörű wellness funkciókkal biztosít egész nap kényelmes viseletet. A prémium alapanyagok és a népszerű forgatható gyűrű elegáns és időtálló formatervezéssel jelennek meg. Az eszköz egészségügyi funkcióival a felhasználók egészségesebb életmódot követhetnek. Az újgenerációs fitnesz lehetőségek és a futóedző segítségével formában maradhatnak, az alvásértékeléssel segíthetik a regenerálódást, a maximális oxigénfelvétel és a véroxigénszint (SpO2) méréssel pedig ellenőrizhetik a tüdőkapacitásukat. Így lesz teljes a Galaxy ökoszisztéma.

Innovációs Díj mobileszközök és digitális képalkotás kategóriában: Samsung Galaxy Z Flip 5G

A Galaxy Z Flip 5G egy hipergyors 5G sebességre képes, stílusos, kihajtható okostelefon. A Galaxy Z Flip 5G különleges Rejtett zsanérjának köszönhetően a készülék széles szögtartományban hajtható ki, akár egy laptop képernyője, így stabil felületre helyezve kiválóan alkalmas szelfik készítésére vagy videóhívások fogadására is. Hajlított módban a 6,7 colos kijelzőn automatikusan két képernyőfelület jelenik meg, így a felhasználók egyszerre nyomon követhetik a felső részen a különféle tartalmakat, míg az alsó részen a vezérlő funkciókat.

Innovációs Díj mobileszközök kategóriában: Samsung Galaxy A51 5G

A Samsung Galaxy A51 5G egyszerre hozza el az 5G hálózat erejét azokkal a felhasználók számára kiemelten fontos mobilinnovációkkal, mint például a magával ragadó kijelző, a többlencsés kamerarendszer, a hosszú élettartamú akkumulátor Gyorstöltéssel és az elegáns kialakítás. Az 5G csatlakoztathatóságnak köszönhetően kiemelkedő hálózati sebesség érhető el, amellyel a felhasználói élmény is szintet lép, zökkenőmentes játékélménnyel, továbbfejlesztett videóhívásokkal és a magas minőségű streaminggel. A Samsung a Galaxy A51 segítségével széles körben elérhetővé teszi az 5G adta lehetőségeket. Az innovatív megoldásoknak köszönhetően az új funkciók és a megfizethetőség tökéletes egyensúlyba került. A Galaxy A51 5G segítségével a felhasználók minden eddiginél gyorsabban csatlakozhatnak, készíthetnek- és oszthatnak meg tartalmakat.

Innovációs Díj szoftverek és mobilalkalmazások kategóriában: Samsung vezeték nélküli DeX

A Samsung DeX a vállalat kompatibilis Galaxy okostelefonokba és táblagépekbe beépített platformja, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy külső kijelzővel teljeskörű asztali PC élményt érhessenek el. A DeX 2020-ban jelentős frissítéseket kapott, ma már teljesen vezeték nélküli megoldással érhető el, így használatához nincs szükség vezetékekre és kábelekre. A DeX lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Miracast technológia alkalmazásával vezeték nélkül csatlakozzanak az okostévékhez, valamint a monitorokhoz. A DeX-re optimalizált alkalmazások hasonlóan működnek, mint a PC-s környezetben, így a felhasználók úgy érezhetik, mintha teljes értékű számítógépet hordanának a zsebükben.

Innovációs Díj streaming kategóriában: Samsung TV Plus

A Samsung TV Plus a Samsung Smart TV videós szolgáltatása, amely ingyenes TV programokat kínál és azonnali hozzáférést biztosít több mint 160 csatornához, köztük a legfrissebb hírekhez, sporthoz, szórakoztató műsorokhoz és további tartalmakhoz. Az összes 2016 és 2020 között forgalomba került Samsung Smart TV-re előre telepített alkalmazás bizonyos Galaxy mobileszközökre ingyenesen letölthető. Milliók használják már a Samsung TV Plus-t, amely így a Samsung Smart TV platform egyik legnépszerűbb OTT szolgáltatása. A felhasználók előfizetés vagy bankkártyaadatok megadása nélkül, azonnal ingyenesen hozzáférhetnek a Samsung TV Plus tartalmaihoz, az indításhoz mindössze internetkapcsolat szükséges.

Innovációs Díj videókijelzők, valamint digitális képalkotás és fényképezés kategóriákban: Samsung The Premiere

A Premiere LSP9T a vállalat első HDR10+ tanúsítvánnyal rendelkező, ultrarövid vetítési távolságú (UST) projektora. A Premiere a hagyományos projektorokkal szemben, amelyeket távolra, vagy a mennyezetre szerelnek, a faltól centiméterekre elhelyezve is képes hatalmas, 130 colos képet kivetíteni. A hármas lézertechnológiának köszönhetően a 4K képminőséggel és kiemelkedő fényerővel magával ragadó vizuális élményt nyújt. A beépített, többcsatornás hangszórók az Acoustic Beam technológiának köszönhetően mozis minőségű hangzást biztosítanak. A Premiere projektoron megtalálható a Samsung Smart TV-k Tizen platformja, beépített streaming alkalmazásokkal és mobilos kivetítési funkciókkal kiegészítve. A Premiere prémium, nagy képernyős otthoni moziélményt nyújt, miközben könnyedén illeszkedik a környezetébe.

Innovációs Díj otthoni audiovizuális eszközök és kiegészítők kategóriában: Samsung The Terrace Soundbar

A Samsung első kültéri TV készülékét kiegészítő, IP55 besorolású Terrace Soundbar kiváló víz-és porállósággal rendelkezik, a hangzást pedig a páratlan szabadtéri szórakoztatásra optimalizálja. Az elegáns készülék falra szerelhető vagy közvetlenül a The Terrace TV-hez is csatlakoztatható. A hangprojektor erőteljes, tiszta hangzást nyújt. A felhasználók a kert bármely pontjáról remekül hallhatják a tévé hangját, egy másodpercnyi kimaradás nélkül. Emellett könnyedén küldhetnek át hangfájlokat eszközeikről, vagy a tévét is szinkronizálhatják a hangszóróval. A Terrace Soundbar torzításcsökkentő technológiájának köszönhetően mély, tiszta basszust képes biztosítani a beépített mélynyomókkal. Az Adaptív hang jelenetenként optimalizálja a tartalmat, és alacsony hangerő mellett tisztán hallhatóvá teszi a beszédet.

Innovációs Díj számítógépes hardverek és komponensek kategóriában: Samsung SmartSSD Computational Storage Drive (CSD) 4TB

A felhasználókat kiszolgáló adatközpontok átviteli igénye kiemelkedően magas lehet a CPU, a GPU, az SSD-k és a RAM között. A SmartSSD CSD számítási kapacitást biztosít a szilárdtest-meghajtónak, így az képes nagy mennyiségű információ egyidejű feldolgozására. Az FPGA és a PCIe Gen3 szilárdtest-technológián alapuló SmartSSD CSD rendkívül nagy teljesítményt, kiemelkedő energiahatékonyságot és csúcsminőségű megbízhatóságot biztosít a MI alapú elemzői feladatok elvégzéséhez, valamint a Big Data és IoT alkalmazásokhoz.

Innovációs Díj beágyazott technológiák, valamint számítógépes hardverek és komponensek kategóriákban: Samsung uMCP (UFS 3.1 256GB + LPDDR5 12GB)

A 10 nm-es 12 GB-os LPDDR5 mobil DRAM és a hatodik generációs V-NAND 256 GB-os univerzális flash tároló (3.1) első kombinációja, a Samsung uMCP egy jelentős lépés a prémium, nagysebességű, és kiemelkedő energiahatékonyságú mobil memóriák kiterjedt felhasználása felé. A Samsung uMCP lehetővé teszi a nagyobb felbontású kijelzők, mint a 4K/6K, mobileszközökön való felhasználását, valamint segíti a zökkenőmentes multitasking feladatok elvégzését is.

Innovációs Díj egészség és wellness kategóriában: Samsung LM283N+

A különleges beltéri világítási megoldás, amely segíti a felhasználókat a melatonin szintjük megtartásában, mindezt a természetes fényhez hasonló módon. Az LM283N+ DAY segít a felhasználóknak a koncentrációban, míg az LM283N+ NITE jobb alvást tesz lehetővé, a fény színhőmérsékletétől függetlenül. Az LM283N+ utángyártott izzókkal használható az asztali- vagy éjjeli lámpákhoz.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Kevesebb innovációt terveznek a hazai vállalkozások

Csökkent az új terméket vagy szolgáltatást tervező magyar cégek aránya, mindössze 27 százalék rukkolna elő ezzel a következő egy évben. A tervezett innovációk közül viszont több az új vagy jelentős mértékben továbbfejlesztett háttérfolyamatban gondolkozó...

Egyre több tölcséres és pálcikás jégkrémet vesznek a budapestiek

Az online élelmiszer vásárlás népszerűségének növekedése a szezonális termékeket sem kerüli el. Különösen igaz ez a kánikulai időszakban, amikor a hőségben már a fagyizóig is megterhelő lenne elmenni, vagy esetleg amikor a munka nem...

Kemény döntést hozott az HBO Max tulajdonosa

Beszünteti a helyi tartalmak készítését Európa jelentős részén az HBO Max. A streaming szolgáltató tulajdonosa, a Warner Bros. Discovery (WBD) egy nagyobb átszervezés részeként döntött így, és ennek az intézkedéscsomagnak tudható be az is,...

Bizonytalannak látják a következő évet a kereskedelmi cégek

Tovább mérséklődött a kkv-k következő egy évre vonatkozó várakozása a K&H kkv bizalmi index 2022 második negyedéves eredményei alapján. A mutató jelenleg 3 ponton áll, mivel újabb 2 pontot süllyedt az előző negyedévben látott...

Új PR menedzser a Porsche Hungariánál

PR szakembert igazolt a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatósága: június közepétől Uzoni Eszter csatlakozott az importőr PR kommunikációs csapatához. Eszter a Volkswagen, AUDI, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen Haszonjárművek, Das WeltAuto, MOON márkák, valamint a Porsche...

Zenés műsorral érkezik Budapestre a hollywoodi sztár

A kétszeres Oscar-díjra jelölt amerikai színművész október 2-án A zenekritikus című zenés stand-up nagyzenekari változatával áll az Erkel Színház színpadára. A formabontó előadás során a klasszikus zene legikonikusabb darabjait szedi ízekre a Malkovich által...

Nem befolyásolta az euró árfolyama a használtautó importot

A 400 forint körüli euró árfolyam ellenére továbbra is népszerűek az import használt autók, 2022 első félévében közel 70 ezer személyautó érkezett hazánkba. De keresettek voltak a kishaszonjárművek is, összesen 6.196 jármű jött ebben...

Szülinapi partival ünnepelt a Paprika Studios

15 éves a Paprika Studios. Kelet-Közép-Európa legnagyobb televíziós műsorgyártója június 28-án születésnapi partin ünnepelte az alapítás óta eltelt időszak sikereit.  Az ünnepi eseményen a hazai, valamint a nemzetközi média- és televíziós szakma képviseltette magát....

Annyit költünk nyaralásra, mint a járvány előtt

Az egy évvel korábbinál jóval többen mennének nyaralni belföldre vagy külföldre 2022-ben. Az idén közel 250 ezer forintot költenének a vakációra átlagosan a nyaralást tervezők - derül ki a K&H biztos jövő felméréséből. Ez...

Változás az E.ON Hungáriánál

Július 1-től Guntram Würzberg váltja Kiss Attilát az E.ON Hungária Csoport élén. A szakember több mint 25 éve dolgozik a nemzetközi E.ON csoportnál, számos vezető pozíciót töltött be, legutóbb a cégcsoport legfelsőbb szintű jogi...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Hosszabbít a Hypewriter, még várják a sorozatötleteket

Július 20-ig meghosszabbítja a jelentkezési időszakot a Hypewriter – nemzetközi sorozatötlet pályázat. Az immár negyedik alkalommal megvalósuló verseny célja, hogy felkutassa a legeredetibb, vadonatúj tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat. A nyertes díjazása 10000 euró, valamint...

Kevesebb innovációt terveznek a hazai vállalkozások

Csökkent az új terméket vagy szolgáltatást tervező magyar cégek aránya, mindössze 27 százalék rukkolna elő ezzel a következő egy évben. A tervezett innovációk közül viszont több az új vagy jelentős mértékben továbbfejlesztett háttérfolyamatban gondolkozó...

Egyre több tölcséres és pálcikás jégkrémet vesznek a budapestiek

Az online élelmiszer vásárlás népszerűségének növekedése a szezonális termékeket sem kerüli el. Különösen igaz ez a kánikulai időszakban, amikor a hőségben már a fagyizóig is megterhelő lenne elmenni, vagy esetleg amikor a munka nem...

Kemény döntést hozott az HBO Max tulajdonosa

Beszünteti a helyi tartalmak készítését Európa jelentős részén az HBO Max. A streaming szolgáltató tulajdonosa, a Warner Bros. Discovery (WBD) egy nagyobb átszervezés részeként döntött így, és ennek az intézkedéscsomagnak tudható be az is,...

Bizonytalannak látják a következő évet a kereskedelmi cégek

Tovább mérséklődött a kkv-k következő egy évre vonatkozó várakozása a K&H kkv bizalmi index 2022 második negyedéves eredményei alapján. A mutató jelenleg 3 ponton áll, mivel újabb 2 pontot süllyedt az előző negyedévben látott...
- Hirdetés -

Don't Miss

Van keresnivalónk a nemzetközi porondon is

A nemzetközi terjeszkedés támogatására fordítja a DayOne Capital kockázati tőkealaptól, valamint több, szakmai magánbefektetőtől kapott 3 millió eurós befektetést a Webshippy – mondta el az mmonline.hu-nak Perényi András. A kiszervezett logisztikai szolgáltatásokat nyújtó cég...

Kisfiam, hozzál valami másik lapot!

25 éves voltam. Félve sétáltam be a Világgazdaság szerkesztőségébe. A főszerkesztő, Bánki András fogadott. Újságíró-gyakornoknak jelentkeztem. András keresett valakit, aki a 2000-es sydney-i olimpia kapcsán sportbizniszcikkeket ír majd a VG-nek. Meglátott bennem valamit. Azt nem, hogy...

Nemzetközi piacon elért magyar sikertörténet

„A Paprika Studios története nemzetközi piacon elért magyar sikertörténet. Rendkívül büszke vagyok arra, hogy részese és alakítója lehetek ennek. A vállalat nevében köszönettel tartozom az alapítónak, Marschall Péternek, akinek a hite és a víziója...

A vendéglátás is a szórakoztatóipar része

Kereszty Gábor 2002 és 2007 között a hazai médiapiac egyik meghatározó szereplője volt a TV2 vezérigazgatójaként. Azonban az első TOP50 megjelenésekor már távozott a csatornától, így egyetlen összeállításunkban szerepelt, még 2011-ben. Egy évvel azelőtt...

A kereskedés dinamikája és intenzitása is más

Lengyel András hosszú éveken át az Axel Springer, majd a Ringier Axel Springer hirdetési és marketingigazgatójaként dolgozott. A kiadótól – 14 év után – 2016-ban távozott. Ezt követően az Atmedia kereskedelmi és portfólióigazgatója volt,...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Egyre több vállalat keres fenntarthatósági szakértőt

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság vállalati szinten is, ami már a munkaerőpiacon is mutatkozik. Itthon is keresnek fenntarthatósági szakértőket és tanácsadókat, a jövőben pedig még több ilyen állás várható. Ez két kihívást is...

Igazán zöld lesz az idei EFOTT

A környezettudatosság napjaink egyik kiemelt közéleti témája – kifejezetten az EFOTT célközönségét jelentő fiatalok életében –, így a fesztivál szervezői arra vállalkoztak, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) segítségével egy igazán zöld...

Együttműködik a Diageo és a PET Kupa

Évente kb. 10.000 tonna hulladék érkezik Ukrajnából és Romániából a Tiszán, amelynek fő oka a megfelelő hulladékkezelési rendszerek hiánya a felvízi országokban. A hulladékmentesítésben élen járó Tiszai PET Kupa és a Diageo, a világ...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....