Egyre többen fekszenek be magánklinikákra

2016-ban 20-30 százalékkal emelkedett a betegforgalom a magánegészségügyi szolgáltatóknál.

A Világgazdaság által készített összeállítás alapján nemcsak a járóbeteg-, hanem a a magánklinikák fekvőbeteg részlegein is növekedett a forgalom. A magánegészségügyi cégek szerint évről évre nő az igény a szolgáltatásaik iránt, ami részben az állami ellátórendszer nehézkességével, például a hosszú várólistákkal magyarázható.

Emellett növekszik a lakosság egészségtudatossága, ami a különféle szűrővizsgálatok egyre nagyobb számú igénybevételében is megmutatkozik. Pedig az árak magasak: a Swiss Medicalnél 15–18 ezer forintba kerül egy átlagos szakorvosi vizsgálat, a Dr. Rose-nál 32 ezerbe.

A dinamikus növekedésre alapozva a cégek bátran fejlesztenek. A Dr. Rose-nál tavaly a szakterületek száma 30-ról 35-re emelkedett, bővítették a fekvőbeteg osztályt, emellett sok új orvost szerződtettek, megújították az eszközparkot a műtéti és a járóbeteg-szakterületeken egyaránt. A teljes beruházás eddigi összértéke 425 millió forintra rúg, de a fejlesztések 2017-ben is folytatódnak.

A Swiss Medicalnél az idén a rákos betegek komplex diagnosztikájának felgyorsítására koncentrálnak, így bizonyos daganatok esetén egy-két nap alatt elérhető lesz a szövettani diagnózis. Emellett az év végére tervezik a fekvőbeteg-ellátás elindítását is.

Itt találja a teljes cikket.