Elképesztő rekordot ért el egy magyar lap

Sajtótörténelmet írt a Füles: megjelent Magyarország első rejtvénylapjának 3500. száma. A kiadvány oldalain az elmúlt 67 évben több mint 54 000 keresztrejtvény, 4300 sztár és 500-nál is több mű képregényváltozata tűnt fel, valamint az első Poénvadászat, Plusz egy vicc és Sudoku feladvány közlése is a lapnak köszönhető.

A Füles jubileumi száma 2024. március 19-én jelent meg. Ez volt a 3500. lapszám, ami nemcsak a magazin, de a hazai újságkiadás történetében is óriási siker. És hatalmas teljesítmény is, hiszen a Füles háromezer-ötszáz héten keresztül több tíz millió embernek nyújtott kikapcsolódást, szórakozást, élményt, ismeretet, játékot, kihívást. Ebben a 67 évet átölelő időszakban több mint 54000 keresztrejtvényt közölt.

Magyarországon a Fülesben jelent meg először szinte minden ismert feladványtípus a Poénvadászaton, a Szókeresőn, a Szám szerint típusú fejtörőn át a Bűvös négyzetig – amit ma már Sudokuként ismer a világ. Sőt, a világon egyedülálló módon a lapban került nyomtatásba először a legnépszerűbb feladványok közé tartozó Plusz egy vicc típusú rejtvény is. Hihetetlen, de csak az újság nevével összeforrt Tanár úr, kérem! című kvízrovatban 45 ezernél is több kérdést tettek fel olvasóinknak.

A Füles pedig már a bulvárlapok megjelenése előtt sok színművészt, tévés személyiséget, énekest, zenekart, modellt vagy akár írót mutatott be. Így lehetséges az, hogy az elmúlt időszak 4300 hazai és külföldi sztárja között például Ady Endre, Gorkij, József Attila, Karinthy Frigyes és – legutóbb 2023 január elején – Petőfi Sándor is feltűnhetett borítóoldalain.

A Füles híres különleges pályázatairól, értékes díjairól. A több ezer nyeremény között sorsoltak ki pecsétgyűrűt, autóbuszjegyet, festményt, nyalókát, báli meghívót, szerszámosládát, édességcsomagot, szüretelést, színházbérletet, eurót vagy éppen élő malacot. Az elmúlt háromezer-ötszáz hét alatt pedig 195 000 000 forintnál is több készpénzt osztottak szét az olvasók között.

A képregények szerelmesei is hitetlenkedve fogadhatják a tényt: eddig 500-at is meghaladó számú irodalmi mű képregényváltozatát közölte a lap. A Füles Jubileumi válogatás című kiemelt blokkal és 1 millió forint készpénznyereménnyel ünnepli a 3500. számot.