Élőben nézhetjük az Oscar-gálát a Disney+-on

A Disney+ élőben közvetíti Magyarországon a 96. Oscar-gálát március 10-én. A stream a vörös szőnyeges közvetítéssel kezdődik 23:30-kor, a díjátadó pedig éjfélkor indul.

Az Emmy-díjas talkshow műsorvezető és producer, Jimmy Kimmel negyedik alkalommal tér vissza az élő show műsorvezetőjeként. A gála showrunnere és executive producere Raj Kapoor, Molly McNearney és Katy Mullan pedig szintén executive producerek. A televíziós közvetítés rendezője Hamish Hamilton.

Az idén a legjobb férfi főszereplő díjáért többek között Bradley Cooper és Cillian Murphy szállnak harcba, a legjobb női főszereplő elismerésre jelöltek között pedig ott van Anette Benning és Emma Stone is. A legjobb film kategóriában többek között az Oppenheimer, a Szegény párák és a Maestro a jelöltek, míg a legjobb rendező díjra mások között Martin Scorsese, Christopher Nolan és Jonathan Glazer is esélyes. A 96. Oscar-díj jelöltjeinek teljes listája itt érhető el.

Az Oscar-díjakat odaítélő Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia több mint 10 500, a filmipar legelismertebb művészeiből és vezetőiből álló globális tagságot számlál. Az Akadémia a filmművészet és a filmkészítés minden területét elismeri és ünnepli a filmes teljesítményt elismerő díjak, köztük az Oscar-díj révén.