- Hirdetés -

Ezekkel az ötletekkel lehetnek sikeresebbek a kereskedők

|

- Hirdetés -

Az 5 legjobb digitális ötlet az e-kereskedelemben dolgozók és a kiskereskedők számára konverziójuk maximalizálására.

A mai, rendkívül versenyorientált e-kereskedelmi környezetben a kiskereskedőknek minden rendelkezésükre álló eszközt fel kell használniuk ahhoz, hogy kapcsolatba lépjenek vásárlóikkal, növeljék az eladásokat, és felülmúlják versenytársaikat. Vessünk közelebbi pillantást arra, hogyan használhatják ki a vállalkozók a digitális és technológiai lehetőségeket az e-kereskedelemben!

1. Érje el az ügyfeleket ott, ahol a legtöbb időt töltenek: a mobilkészülékeiken.

A világ lakosságának több mint kétharmada használt mobiltelefont 2022-ben, 95 millióval többen, mint 2021-ben. A népszerűsödéssel párhuzamosan a márkáknak is szükségük van arra, hogy mobilon keresztül lépjenek kapcsolatba vásárlóikkal. Az üzenetküldő alkalmazások például pontosan ezt teszik lehetővé. A vásárlók nagyobb valószínűséggel nyitják meg a telefonjukon megjelenő értesítéseket az üzenetekről, mint az e-maileket vagy egyéb médiumokat.

2. Ügyfelek bevonása személyre szabottan, üzleti üzenetek segítségével.

Az üzleti üzenetek ideálisak célzott értesítések küldésére és egyfajta párbeszéd kialakítására a közösséggel. Ezek az üzenetek személyre szóló kampányok vagy beszélgetések formájában jelennek meg, amelyek segítenek a leadek kezelésében, az értékesítés ösztönzésében és a kapcsolattartásban a hűséges ügyfelekkel.

A márkák világszerte már aktívan kihasználják az üzleti üzenetküldés előnyeit. A Viber belső adatai szerint tavaly 31%-kal nőtt a kézbesített üzleti üzenetek száma. A promóció jellegűek (különleges ajánlatok, kedvezmények) száma 11%-kal, a társalgási üzenetek (élő ügynöki támogatás) száma 17%-kal nőtt, a tranzakciós üzenetek (rendelés visszaigazolások, szállítási nyomon követés, nyugták) száma pedig 73%-kal emelkedett.

Az üzleti üzenetek az e-kereskedelmi és viszonteladói vállalkozások számára rengeteg lehetőséget biztosítanak, amelyek konverzióhoz vezetnek. Íme néhány javaslat:

Személyre szabott termékajánlások

Exkluzív promóciók és kedvezmények

Ügyféltámogatás és segítségnyújtás

Rendelési visszaigazolások és szállítási értesítések

Visszajelzések és vélemények megosztásának lehetősége.

Az ilyen típusú elérés kettős előnnyel jár: amellett, hogy bizalmat és hűséget épít az ügyfelekkel, növeli a marketing befektetés megtérülését is.

3. Chatbotok a zökkenőmentes ügyfél interakciók érdekében.

A chatbotok egyre népszerűbbek, köszönhetően a gyors, automatizált ügyfélszolgálatnak és segítségnyújtásnak. Könnyen kezelhetőek, és számos feladatot képesek ellátni, mint például:

Válaszok a gyakran ismételt kérdésekre

Termékinformációk biztosítása

Az ügyfelek segítése a vásárlási folyamat közben

Segítségnyújtás a rendelés nyomon követésében és a visszaküldésben

Személyre szabott promóciók és kedvezmények.

A chatbot marketingstratégiába történő bevonásával azonnali, folyamatos, egész nap elérhető támogatást nyújthat ügyfeleinek anélkül, hogy hatalmas ügyfélszolgálati csapatba kellene befektetnie, megadva nekik a lehetőséget arra, hogy az összetettebb feladatokra koncentráljanak. Ez nemcsak idő és erőforrások terén biztosít megtakarítási lehetőségeket, hanem hozzájárul az ügyfelek elégedettségének növeléséhez és az eladások sikerességéhez is.

4. Éljen a mobilhirdetések előnyeivel!

Számos lehetőség létezik a mobilos hirdetésre, amelyek segítségével szélesebb közönséghez juthat el, és nagyobb forgalmat irányíthat e-kereskedelmi áruházára. Íme a legfontosabb tippek a mobilhirdetések marketingstratégiába való beillesztéséhez:

Használjon nem invazív lehetőségeket: A legtöbb felhasználó az alkalmazások és platformok esetében úgy tekint a hirdetésekre, mint amelyek megszakítják mindazt, amit éppen az eszközükön csinálnak, ezért a hirdetések alkalmazásban vagy webhelyen történő elhelyezésekor az a cél, hogy azok ne legyenek zavaróak vagy tolakodóak. Ez egy nehéz feladat: úgy kell felkelteni a figyelmet, hogy közben ne zavarja meg a felhasználókat. A Viberen például olyan natív elhelyezéseket választhatunk, mint csevegési vagy hívási képernyő, explore tab, speciális mappa, ahol a felhasználók üzleti üzeneteket olvashatnak, miközben a hirdetések tartalma egyértelműen megkülönböztethető, és megfelelően jelölve marad. Így biztosítjuk, hogy a hirdetések természetesen integrálódjanak a felhasználói felületbe.

Maradjon az egyszerűségnél! A fogyasztók figyelméért olyan sokan versengenek, hogy fontos minél gyorsabban a lényegre térni. A mobil hirdetéseknek mindössze három másodperc alatt kell átadniuk az üzenetet ahhoz, hogy hatékonyak legyenek. Ráadásul mivel a mobil képernyők viszonylag kicsik, így nem jeleníthet meg egy hatalmas szövegeket. Legyen az üzenet tömör és ütős, és épp annyi információval ingerelje a fogyasztót, hogy a kívánt célhoz vezesse.

Próbáljon ki látványos formátumokat! A felhasználók körében különösen a videó számít népszerű hirdetési típusnak, mivel könnyen felkelti a figyelmet, és nagyobb elkötelezettséget eredményez. A márkavideóktól kezdve, amelyek nem tolakodó, sokkal inkább vonzó tartalmat nyújtanak, a jutalommal járó videókig, amelyek lehetővé teszik, hogy a felhasználók kapjanak valamit a hirdetés megtekintése után, ezek a tartalmak ígéretesebbek, mint a bannerek.

5. Használja kreativitását az AR segítségével!

A kiterjesztett valóság (AR) segítségével szórakoztató és interaktív módon léphet kapcsolatba közönségével. Az AR kiválóan alkalmas márkája és termékei népszerűsítésére, legújabb innovációi bemutatására, és az ügyfelek lenyűgözésére.

A felhasználási lehetőségek száma korlátlan. Tegye lehetővé, hogy vásárlói felpróbálhassák a kiegészítőket, például napszemüvegeket vagy kalapokat, mielőtt döntenének a vásárlásról, vagy hagyja, hogy vásárlói új kollekciója egy-egy bútordarabját helyezhessék el szobájukban. Nem tudja eldönteni a vásárló, hogy melyik rúzs színe illik a legjobban saját alaptónusához? Most kipróbálhatja az AR funkciónak köszönhetően!

A Viber belső statisztikái megerősítik, hogy az AR-technológiák népszerűek a felhasználók körében. A 2021-es indulás óta az applikáció felhasználói közel 1 milliárd alkalommal használtak AR-lencséket a platformon. A márkák is élhetnek ezzel a lehetőséggel, és saját AR-lencséket hozhatnak létre a márkaismertség növelése és a marketingtevékenység támogatása érdekében.

A marketingstratégia hatékonyságának maximalizálásához elengedhetetlen a kulcsfontosságú teljesítménymutatók nyomon követése és az adatvezérelt döntéshozatal. Elemezze kampányait, ismerje meg a trendeket, optimalizáljon ennek megfelelően és lássa, hogyan javul saját márkájának teljesítménye.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Új évaddal folytatódik a Marvel sorozat

Az első évad meglepő lezárása után október 6-án folytatódik a Marvel Studios egyik közönségkedvenc sorozata a Disney+-on.Loki, a csínytevés istene visszatér, és rögtön a Téridő Variancia Alapítvány – egy időn és téren kívül létező,...

Ezúttal az ATV-t büntette a Médiatanács

Az ATV március 16. és 22. közötti adáshetének hatósági ellenőrzése során több szabálytalanságot is megállapított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület három jogsértés miatt összesen 775 ezer forint bírságot rótt...

Újabb részletek derültek ki a BrandFestivalról

Mesterséges intelligencia kutató és termelékenységi coach is lesz az idei BrandFestival nemzetközi előadói között. Közép-Európa egyik legjelentősebb márka- és vállalati stratégiai csúcstalálkozóját november 9-10-én rendezik meg az ETELE CINEMA-ban. Az eseményen a „Digitális transzformáció”...

A kisebb településeken is lesznek GLS automaták

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a GLS Hungary: 300 településen összesen már több mint 1250 csomagautomatát üzemeltet a vállalat. A csomaglogisztikai szolgáltató egyúttal bejelentette, elkötelezett az iránt, hogy az ország minden szegletében elérhetővé tegye a...

Kiállítással ünnepel a National Geographic

A National Geographic Magyarország idén lett 20 éves. A kerek évforduló alkalmából a World Press Photo kísérő-kiállításán, a Magyar Nemzeti Múzeumban vonultatja föl a magazin két évtizedének legizgalmasabb és legszebb magyar anyagait.Húsz év, kétszáznegyvennél...

A KNK-val kampányol a Haier

Szeptember elejétől október végéig tart a világ elsőszámú nagy háztartási gép gyártó márkájának őszi reklámkampánya, amelyet online felületeken, social médiában, közterületi eszközökön, plázákban és printben látható hirdetések, valamint PR-megjelenések támogatnak. A potenciális vásárlói útvonalak...

Egyre népszerűbb a munkaerő-kölcsönzés

A munkaerő-kölcsönzés egyre elterjedtebb fogalom munkavállalói körben is, de számos tévhit kering körülötte. Az Ipsos átfogó munkaerőpiaci kutatást végzett a Prohuman megbízásából. A vizsgált 12 hónapos időszakban a magyar közösségi térben kb. 14 ezer...

Természeti katasztrófák áldozatainak segít a L’Oréal

Becslések szerint az elmúlt 50 évben ötszörösére nőttek az éghajlatváltozás okozta katasztrófák, jelenleg közel hárommilliárd ember él katasztrófáknak kitett területeken, és az előrejelzések szerint 2050-re ez a szám egymilliárddal fog emelkedni. A L'Oréal Groupe...

Ma van a kávé világnapja

Már 40 éve ünnepeljük szeptember 29-én a kávét - a világ egyik legkedveltebb itala először Japánban, 1983-ban kapott saját napot. A tradicionális kávézás mellett a 21. században egyre több új fogyasztási mód, szokás alakult...

Közösségi közlekedésre buzdít a Westend

Új eszközökkel bővítette mobilitási parkját a város szívében található Westend. A bevásárlóközpont ezzel szeretne még több alternatív lehetőséget biztosítani közönségének. Továbbra is arra bátorítják látogatóikat, érkezzenek a közösségi közlekedés valamelyik kényelmes és fenntartható eszközével,...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Ezt hozta a nyár a lakáspiacon

Továbbra is a hazai lakáspiac egyik motorja az alku, tűnik ki az OTP Ingatlanpont legfrissebb lakásértékesítési adataiból. A nyári hónapokban ez átlagosan 6,5 százalékos árcsökkentésre adott lehetőséget, ami éppen megfelel az előző negyedévben elérhetőnek....

Új évaddal folytatódik a Marvel sorozat

Az első évad meglepő lezárása után október 6-án folytatódik a Marvel Studios egyik közönségkedvenc sorozata a Disney+-on.Loki, a csínytevés istene visszatér, és rögtön a Téridő Variancia Alapítvány – egy időn és téren kívül létező,...

Ezúttal az ATV-t büntette a Médiatanács

Az ATV március 16. és 22. közötti adáshetének hatósági ellenőrzése során több szabálytalanságot is megállapított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület három jogsértés miatt összesen 775 ezer forint bírságot rótt...

Újabb részletek derültek ki a BrandFestivalról

Mesterséges intelligencia kutató és termelékenységi coach is lesz az idei BrandFestival nemzetközi előadói között. Közép-Európa egyik legjelentősebb márka- és vállalati stratégiai csúcstalálkozóját november 9-10-én rendezik meg az ETELE CINEMA-ban. Az eseményen a „Digitális transzformáció”...

A kisebb településeken is lesznek GLS automaták

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a GLS Hungary: 300 településen összesen már több mint 1250 csomagautomatát üzemeltet a vállalat. A csomaglogisztikai szolgáltató egyúttal bejelentette, elkötelezett az iránt, hogy az ország minden szegletében elérhetővé tegye a...
- Hirdetés -

Podcast

Az oktatás akkor jó, ha felkészít az életre

Milyen kihívások, trendek jellemzik ma az oktatástechnológiát, hogy befolyásolja a diákokat a digitalizáció, lemarad-e a gyerek, ha nincs okostelefonja? Ezeket a témákat is megvitatták a Business Lounge szeptember 13-ai adásában, melynek egyik vendége az...

A hitelesség alapvető faktor

Hogy fest 2023-ban egy kereskedelmi televízió talent managementje, hogyan járulnak hozzá a TV2-nél megforduló arcok a brand erősítéséhez, és fordítva: miért „éri meg” nekik, ha a csatorna menedzseli őket, mint influenszereket? Ezeket a kérdéseket...

Beépült a mindennapokba az élőzenei élmény

Ha nyár, akkor fesztiválok – de vajon magukhoz tértek már az itthoni rendezvények a Covid okozta sokkból? Szervezésről, jegyértékesítésről, kis és nagy rendezvényekről volt szó többek között a Business Lounge augusztus másodikai adásában, melynek...

Don't Miss

Nincs felső határ egy konferencia esetén – interjú Csermely Ákossal

Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától, átveheti-e az MI a konferenciaszervezést, mennyi látogatót várnak idén az Internet Hungary-re – többek között erről is beszélt az mmonline.hu-nak adott interjúban Csermely Ákos. Az esemény főszervezője elárulta azt...

Formabontó ötletek

Az MI és a digitalizáció átszövi a mindennapjainkat, ami lehetőséget ad arra, hogy a meglévő erőforrásainkat a leghatékonyabban tudjuk használni – mondta el Pantl Péter a legsikeresebb hazai PR-szakembereket felvonultató Top50-es rangsor első helyezettje....

Magas szinten gondolkodni

Rendszeres reklámkocsmák, éjszakai városfutások, a szakmai kezdetek, a legnagyobb kihívások, miért lehet imádni a marketingszakmát – többek között ezekről beszélt az idei TOP50 marketinges rangsor élén végző Szabó Béla a Marketing&Media magazinnak adott interjúban....

Önazonos kreátorokon, márkakollaborációkon és az AI-on lesz a hangsúly 2024-ben is

Hat éve erősíti a Coca-Cola csapatát Mérő Ádám, lelkesedése pedig azóta is töretlen a világ legértékesebb, legvonzóbb, állítása szerint legjobb marketinggel rendelkező márkája iránt. A tizenöt évnyi ügynökségi oldalt cserélte a brand oldali ügyfélszékre,...

Újra kell gondolni a hierarchiát a szervezetben

Művészettörténészként diplomázott, kulturális és kreatív elköteleződését pedig a Magyar Telekomnál kamatoztatja Kovács András Péter, aki jelenleg a családi szegmenskommunikációért felel és a Warm Up Talks legújabb adásában elárulja: mit jelent az agilis transzformáció, miért...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Ezek a legfenntarthatóbb úticélok Magyarországon

Az emberiség megnyitotta a pokol kapuit - jelentette ki néhány nappal ezelőtt az ENSZ főtitkára, Antonio Guterres, hangsúlyozva, hogy jelenleg egy 2,8 fokos hőmérséklet emelkedés felé tartunk. De vajon hogyan ítélik meg az emberek...

Erre költött közel 3 milliárd forintot az AutoWallis

Elkészítette éves Zöld allokációs és hatás jelentését az AutoWallis Zöld Bizottsága, mely a társaság által két évvel ezelőtt kibocsátott 6,6 milliárd forint összegű, zöld kötvényekből befolyt forrás felhasználásáról és azok környezeti hatásairól szól. A...

Sokkal zöldebbek lehetnének az irodaépületek

Digitális épület- és energiagazdálkodási megoldások alkalmazásával, valamint elektrifikációval, illetve megújuló energiaforrások használatával és mikrohálózatok telepítésével akár 70 százalékkal is csökkenteni lehetne az irodaépületek szén-dioxid-kibocsátását a Schneider Electric kutatása szerint. Az alacsony CO2-kibocsátású épületekre történő...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....