Felfüggesztették a kereskedést a Konzum Nyrt. részvényeivel

Felfüggesztették a Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén csütörtökre, mert a kibocsátó érdemi bejelentésre készül.

 

A felfüggesztésről szóló határozatot csütörtökön tőzsdenyitás előtt tették közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, miután szerdán a Konzum Nyrt. arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy csütörtökön „olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja”, ezért kérelmezi részvényei kereskedésének felfüggesztését – írja az MTI.

 

A tőzsde vezérigazgatója kötelezte a céget, hogy a felfüggesztést kiváltó okról a rendkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé. A felfüggesztést, amely a csütörtöki tőzsdenap végéig szól, a BÉT vezérigazgatója hamarabb is feloldhatja, amennyiben a közzététel korábban megtörténik.

 

A Konzum Nyrt. részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek. A szerdai kereskedést 295 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 328, a legalacsonyabb 32 forint volt.