Újabb felvásárlással terjeszkedik az LG

Az LG Electronics igazgatósága jóváhagyta a járműipari kiberbiztonsági kockázatértékelési megoldások vezető szolgáltatójaként számontartott Cybellum felvásárlását. Az ügylet révén — amely növeli az LG kiberbiztonsági képességeit, és felgyorsítja erőfeszítéseit, hogy a jövő mobilitásának innovációs partnerévé váljon — az LG mintegy 64 százalékos részesedést szerez a 140 millió dollár értékű technológiai vállalatban.

A fennmaradó részvények megvásárlására a közeljövőben kerül sor — ekkor fogják véglegesíteni a vállalat értékelését és a befektetés teljes összegét is. A kezdeti invesztíción felül az LG vállalta azt is, hogy a negyedik negyedévben további 20 millió dollárt fektet a Cybellumba.

A 2016-ban Tel Avivban alapított, mintegy 50 főt foglalkoztató Cybellum a járműipari kiberbiztonsági megoldások egyik vezető vállalata, amely az iparág legfontosabb szereplőivel működik együtt, termékeit pedig világszerte használják a járműgyártók és azok beszállítói. A vállalat Izraelen kívül Japánban, Németországban és Észak-Amerikában is tevékenykedik. A Cybellum továbbra is független szervezet és márka marad, és továbbra is az eddig megszokott szintű elkötelezettséggel és színvonalon támogatja ügyfeleit és partnereit.

Az LG 2013-ban alapított járműalkatrész-üzletága 2020-ban az egy évvel korábbit 6,1 százalékkal meghaladó, 5,18 milliárd dollár árbevételt ért el. Az LG elkötelezett amellett, hogy a jármű-kiberbiztonsági befektetései révén növelje a járműalkatrész-ipar három fő pillérének számító területek, vagyis az infotainment-rendszereinek, az elektromosjármű-meghajtási rendszereinek és járművilágítási megoldásainak versenyképességét.