- Hirdetés -

Globális összefogás az internetbiztonságért

|

- Hirdetés -

A Világgazdasági Fórum keretében a tavaly nyáron alapított Global Alliance for Responsible Media (GARM) tegnap bemutatta stratégiáját egy fenntarthatóbb és felelősségteljesebb digitális környezet megteremtése érdekében, amely egyaránt védi a fogyasztókat, a médiaipart és a társadalmat.

Mindössze 3 hónap alatt, 2019 júliusa és szeptembere között nagyjából 620 millió káros videót, képet, megjegyzést és cikket távolítottak el a Facebook, Youtube és Instagram oldalakról. A csatornák erőfeszítéseinek és a megfelelő digitális eszközökbe történő befektetéseinek köszönhetően ezen tartalmak nagy része még azelőtt eltávolításra került, mielőtt a fogyasztók ténylegesen megtekinthették volna őket. Ennek ellenére a többi, több mint kilencmillió káros tartalom eljutott a fogyasztókhoz a három hónapos időszak alatt, ez másodpercenként nagyjából egy káros tartalom megtekintését jelenti.

Közel négymilliárd online felhasználóval, átlagosan több mint napi hat órát az internet előtt töltve, a világ még soha nem volt ilyen szorosan összekapcsolódva – melynek intenzitása csak növekedni fog, mivel a világon egyre több embernek lesz internet hozzáférése. Ennek a növekedésnek az eredményeként pedig egyre több a veszélyes, gyűlölködő és káros online tartalom is.

A GARM világszintű együttműködés célja az internethasználók online védelme, a káros online tartalmak kiküszöbölése, valamint annak megakadályozása, hogy a kártékony szereplők ne juthassanak hozzá hirdetési felülethez. A GARM idén együttműködésbe lépett a Világgazdasági Fórummal, hogy előre mozdítsa törekvésit a digitális környezet biztonságának javítása érdekében.

A szövetséget 2019 júniusában alapította a Hirdetők Világszövetsége (World Federation of Advertisers, WFA), a Nemzeti Hirdetők Szövetségével (Association of National Advertisers, ANA) együttműködésben. A kezdeményezés példátlan koalíciót hoz létre, amely 97 milliárd dolláros globális reklámköltséget jelent 39 hirdető, hat ügynökségi holdingtársaság, hét vezető médiaplatform és hét ipari szövetség révén. A koalíció júliustól egy háromirányú cselekvési terv révén kezdi meg programjának megvalósítását, amely a következőket takarja:

Közös osztályozás: A Szövetség olyan osztályozást dolgozott ki, amelyekkel a reklámipar összehangoltan, azonos módon dönt a káros tartalmakról. A 11 kulcsfontosságú téma olyan területeket fed le, mint az explicit tartalom, a drogok, a spam vagy a terrorizmus, és lehetővé teszi a csatornák, ügynökségek és hirdetők számára a káros tartalmak felismerését, és azt, hogy mindezektől hogyan védhető meg a kiszolgáltatott közönség, például a gyermekek.

Általános eszközök és rendszerek: A Szövetség közös eszközöket dolgoz ki, amelyek jobb kapcsolatokat hoznak létre a hirdetők, a médiaügynökségek és a csatornák között a tartalmak meghatározása érdekében. Ezeknek a kapcsolatoknak a megteremtése javítja az átláthatóságot, és a médiabefektetéseket a biztonságosabb fogyasztói élmények felé irányítja.

Független felügyelet: A Szövetség közös önértékelési szabványokat dolgoz ki annak érdekében, hogy az internetes ipar szereplői felmérjék saját képességeiket, eszközeiket a káros tartalmak blokkolására, demonetizálására és eltávolítására.

Az új stratégia nagy előrelépés a médiaellátási lánc egészében, a biztonság javítása érdekében tett erőfeszítések felgyorsítása és integrálása felé. A programot tegnap hozták nyilvánosságra a World Economic Media Leaders Davos-i eseményén. Ez a kezdeményezés az első és eddig példátlan együttműködés olyan vállalatok, mint az Adidas, a Bank of America, a Danone, a Mastercard, a Procter & Gamble, a Shell, a Vodafone és számos más vállalat, valamint olyan médiacégek és közösségi platformok, mint a Facebook, a Google, a Teads, a TRUSTX, a Twitter, az Unruly, és a Verizon Media, a legnagyobb kiadók, mint a Dentsu Group, a GroupM, a Havas, az IPG, a Publicis Media, és az Omnicom Group, továbbá számos ipari csoport (pl. MRC, IAB, TAG, ISBA, MMA, vagy az Effie) között.

„A hirdetők egyedülálló szerepet játszhatnak a digitális ökoszisztéma fejlesztésében. Mivel a márkák számos platformot és tartalomszolgáltatót finanszíroznak, biztosíthatjuk, hogy a társadalom élvezhesse az összekapcsoltság előnyeit anélkül, hogy hátrányai is érezhetőek lennének. A GARM első lépései a helyes irányba mutatnak, és a fogyasztók, a társadalom, valamint a márkák javát szolgálják. Örülök, hogy a WFA ilyen kulcsfontosságú szerepet játszik a digitális ökoszisztéma különböző szereplőinek összegyűjtésében egy ilyen kényszerítő közös cselekvési terv kapcsán.” – mondta Stephan Loerke, a WFA vezérigazgatója.

„Ideje létrehozni egy felelős médiaellátási láncot, amely 2030-ra biztonságos, hatékony, átlátható, elszámoltatható és megfelelően moderált módon működik minden érintett, különösen az általunk kiszolgált fogyasztók számára.” – mondta Marc Pritchard, Globális Márkaigazgató, P&G.

„A felelősség a legfontosabb prioritásunk, és jelentős előrelépéseket teszünk egy mindenki számára fenntarthatóbb és egészségesebb digitális ökoszisztéma felépítése felé.” – mondta Susan Wojcicki, a YouTube vezérigazgatója. – „Fontos lépés ezért annak megismerése, hogy hogyan lehet következetesen azonosítani és kezelni a káros tartalmat, ezért különösen üdvözöljük a GARM által elért haladást.”

„Az emberek és a vállalatok biztonsága a Facebook legfontosabb prioritása. A biztonság iránti elkötelezettségünk és az iparág egész területén fennálló partneri kapcsolatunk megingathatatlan, így bizakodva tekintünk a folytatás elébe.” – mondta Carolyn Everson, VP Global Marketing Solutions, Facebook.

„Meggyőződésünk, hogy ez a példa értékű együttműködés szükséges a változások előremozdítása érdekében. A júniusi bevezetés óta jelentős előrelépéseket tettünk a káros tartalom azonosítása és megszüntetése területén, a márkák, az emberek és a társadalom egészének érdekében.” – tette hozzá Rob Rakowitz, WFA Global Alliance for Responsible Media projektvezetője.

A GARM-ról

A The Global Alliance for Responsible Media (GARM) szövetséget tavaly júniusban alapították Cannes-ban. Célja a biztonságos online környezet megteremtése a márkák és a felhasználók számára – az együttműködő partnerek, így a P&G szerint is ez kritikus és alapvető lépés a márkák, az ipar és a társadalom jövője szempontjából. A GARM több vállalatból álló kezdeményezés, amely egyesíti a hirdetőket, ügynökségeket, médiacégeket, műszaki platformokat és ipari szövetségeket az online biztonság mielőbbi megteremtése érdekében.

A GARM tagjai kiadókkal és különböző platformokkal működnek együtt, hogy többet tegyenek a káros és félrevezető médiakörnyezetek kezelésének, valamint a márkák védelmére szolgáló konkrét cselekvések, folyamatok és protokollok kidolgozásának és megvalósításának érdekében.

Ez a kezdeményezés az első és eddig példátlan együttműködés olyan vállalatok, mint az Adidas, a Bank of America, a Danone, a Mastercard, a Procter & Gamble, a Shell, a Vodafone és számos más vállalat, valamint olyan médiacégek és közösségi platformok, mint a Facebook, a Google, a Teads, a TRUSTX, a Twitter, az Unruly, és a Verizon Media, a legnagyobb kiadók, mint a Dentsu Group, a GroupM, a Havas, az IPG, a Publicis Media, és az Omnicom Group, továbbá számos ipari csoport (pl. MRC, IAB, TAG, ISBA, MMA, vagy az Effie) között.

A kezdeményezés feladata, hogy meghatározza az együttműködést illető konkrét tevékenységeket, folyamatokat és protokollokat a fogyasztók és márkák védelme érdekében, a biztonsági kérdésekkel szemben. Céljuk olyan médiakörnyezet kialakítása, ahol a gyűlöletbeszéd, a zaklatás és a dezinformáció kiszűrhető, ahol a személyes adatok védelme elsődleges.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Elindult az EssenceMediacom

Világszerte 120 irodával indult el az EssenceMediacom. A GroupM legújabb és legnagyobb ügynöksége hivatalosan január 31-ével kezdte meg a működését.Az EssenceMediacom a “breakthrough”-t, azaz az áttörést emeli gondolkodása középpontjába, és célja, hogy szakítva a...

Áremeléssel enyhítenék a válság hatásait a hazai cégvezetők

A magyarországi cégvezetők többsége a világ- és a magyar gazdaság növekedésének egyértelmű lassulására számít 2023-ban, azonban a hazai gazdaság helyzetét törékenyebbnek érzik a globálisnál. 85 százalékuk a GDP-növekedés lassulásával számol itthon – derül ki...

Még mindig sok aranyat vásárolnak a magyarok

Több mint hárommilliárd forint értékben vásároltak befektetési célú aranyat 2022-ben a BÁV Zálog fiókhálózatában. Ez az érték a 2021-es forgalom háromszorosának felel meg, ami nagyrészt annak tudható be, hogy a bizonytalan gazdasági helyzetben, a...

Amerikai sportjogokkal erősít a Network4

Látványos amerikai technikai- és csapatsportok, valamint egy Emmy-díjas sporttörténelmi sorozat érkezik a Network4 csoport sportcsatornáira (ARENA4, MATCH4) és streaming szolgáltató platformjára, a NET4+-ra. A médiacég sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megszerezte az egyetemi kosárlabda-bajnokság March...

Hekkerek miatt aggódhatnak a bankvezetők

Az informatikai rendszerek sebezhetősége és az ügyfelek hitelképessége miatt aggódnak leginkább a pénzintézetek kockázatkezelői – derül ki az EY és az Institute of International Finance legfrissebb, 30 ország 88 bankjának részvételével készült nemzetközi felmérésből.A...

Az élelmiszeráremelkedés miatt élünk rosszul

A magyarok arra számítanak, hogy a következő egy évben tovább romlik az életszínvonaluk, az élelmiszer drágulása jelenti a legnagyobb problémát – többek között ez derül ki az Aegon friss, reprezentatív kutatásából, amiben a magyar...

Új kutatási központot nyitott a Danone

2023 február 6-án nyílt meg a Danone új kutatási és innovációs központja, a Daniel Carasso Center a Paris-Saclay területén.A technológia és a tudomány elképesztő ütemben fejlődik, ezzel pedig az FCMG szektornak is lépést kell...

A világ legjobb munkaadói között a Rossmann

Közzétette a világ legjobb munkaadóinak új listáját a Forbes amerikai üzleti magazin. A Rossmann a 2021-ben elért kiváló 44. helyezéséhez képest 18 helyet javítva 2022-ben a 26. helyen végzett.A listán összesen 800 cég képviselteti...

Újságíró Akadémia indul

A szellemitulajdon-védelem segíthet felzárkózni a hazai vállalati és egyetemi szférának a nemzetközi versenytársakhoz. Ennek erősítése a hazai gazdasági szektor számára az európai és a világpiac tekintetében is létfontosságú, azonban szemléletformálás és edukáció nélkül nem...

Folytatódik a Nat Geo díjnyertes sorozata

A világszerte elismert oknyomozó újságíró, Mariana van Zeller célkeresztjében ezúttal az MDMA, a szervkereskedők, az LSD, a szellemfegyverek, a terroristákat gazdagító lopott kőolaj, a béranyák, a kiberkalózok, az utcai bandák, a kriptocsalók és a...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Az RTL streaming platformján tér vissza az Éden Hotel

Már keresik az Éden Hotel legújabb évadának játékosait, akik hamarosan harcba szállhatnak a 20 millió forintos nyereményért mexikói helyszínen, a Csendes-óceán partján, egzotikus környezetben. A valóságshow új évadát a Paprika Studios gyártja és az...

Elindult az EssenceMediacom

Világszerte 120 irodával indult el az EssenceMediacom. A GroupM legújabb és legnagyobb ügynöksége hivatalosan január 31-ével kezdte meg a működését.Az EssenceMediacom a “breakthrough”-t, azaz az áttörést emeli gondolkodása középpontjába, és célja, hogy szakítva a...

Áremeléssel enyhítenék a válság hatásait a hazai cégvezetők

A magyarországi cégvezetők többsége a világ- és a magyar gazdaság növekedésének egyértelmű lassulására számít 2023-ban, azonban a hazai gazdaság helyzetét törékenyebbnek érzik a globálisnál. 85 százalékuk a GDP-növekedés lassulásával számol itthon – derül ki...

Még mindig sok aranyat vásárolnak a magyarok

Több mint hárommilliárd forint értékben vásároltak befektetési célú aranyat 2022-ben a BÁV Zálog fiókhálózatában. Ez az érték a 2021-es forgalom háromszorosának felel meg, ami nagyrészt annak tudható be, hogy a bizonytalan gazdasági helyzetben, a...

Amerikai sportjogokkal erősít a Network4

Látványos amerikai technikai- és csapatsportok, valamint egy Emmy-díjas sporttörténelmi sorozat érkezik a Network4 csoport sportcsatornáira (ARENA4, MATCH4) és streaming szolgáltató platformjára, a NET4+-ra. A médiacég sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megszerezte az egyetemi kosárlabda-bajnokság March...

Podcast

A játék egy válságálló műfaj

Mi a jellemző a magyar emberre játékvásárlás szempontjából és hogyan tudja fenntarthatóságra nevelni vásárlóit egy játékforgalmazó? Erről is szó esett a Business Lounge podcast december 20-i, itt meghallgatható epizódjában, ahol ezúttal Gyaraki Dávid, a...

Az elégedett partner viszi a jó szolgáltató hírét

Varga Balázs huszonötévnyi koncertszervezés után hozta létre a Tixát, vele beszélgettek a Business Lounge műsorvezetői a jegyértékesítő piac telítettségéről, a kultúrafogyasztói szokások változásáról, és arról is, hogy szükség van-e egy újabb Pesti Estre? A...

A trendet alakítani kell, nem pedig követni

Online kontra offline vásárlás, felhalmozás, vásárlói edukáció – többek között erről is faggatták a műsorvezetők Kanyó Rolandot, a dm kft. marketing és PR menedzserét és Fazekas Bálintot, az Euronics kereskedelmi ügyvezetőjét a radiocafé Business...

Don't Miss

Erős technológiai alap kell

A felhőre és a mesterséges intelligenciára alapuló digitális transzformáció tartós lesz – véli Rehus Péter. Az IBM Magyarországi Kft. országigazgatója beszélt arról is, hogy az informatikai vezetők milyen technológiákba fektetnének be és mire helyezik...

„Izgalmas 2023 elé nézünk” – interjú Németh Károllyal

Ahogy az interjúból is kitűnik majd, amilyen érdekesnek találta Németh Károly a feltett kérdéseket, olyan érdekes válaszokat is adott rájuk. A SPAR Magyarország Signature CEO díjban részesült marketingvezetőjét harmadmagával faggattuk ki a marketing jelenlegi...

Óvatos tervezés

Az ember és a gép újjászervezett együttműködése új üzletágakat nyithat meg és segíthet a munkaerőhiány kezelésében – jelezte a technológia kínálta lehetőségek kapcsán Rakoncza Zsolt. A Dell Technologies Magyarország vezérigazgatója beszélt arról is, hogy...

A megújulás kötelező

Palkó András, a Coca-Cola HBC Magyarország marketingigazgatója is egyike annak a 14 üzleti döntéshozónak, akik idén Signature CEO díjban részesültek. Amennyire derűsen vette át a díjat, annyira lelkesen válaszolt kérdéseinkre Jakus Melindával, a Signature...

60 százalékkal nőtt a digitális lottózás aránya – interjú Bánhegyi Zsófiával

Hogyan élte meg a pandémiát a Szerencsejáték Zrt.? Milyennek látják a marketingszakmán belül megváltozni látszó helyzetet? Milyen új, innovatív megoldásokat terveznek jövőre, amikor megjelennek az első külföldi versenytársak a táv-szerencsejátékpiacon? Többek között ezekre a...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Fókuszban a fenntartható termékek

Átfogó fenntarthatósági stratégiájának köszönhetően az Auchan Magyarország egyre erőteljesebb és hatékonyabb lépéseket tesz a környezettudatos működésért. A vállalat komoly vállalásokat tűzött ki az elkövetkezendő időszakra, 2030-ra például az üzletek működéséből fakadó (Scope 1 és...

Még több elektromos járművet gyárt a BMW

A BMW Group fokozza az elektromos járműgyártást a globális termelési hálózatában: a mexikói San Luis Potosí üzemben is készülnek majd NEUE KLASSE modellek.A BMW Group egyre nagyobb hangsúlyt helyez az elektromos mobilitásra és a...

Zöld kezdeményezéshez csatlakozott az Unilever

Az Unilever Magyarország is csatlakozott az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT), a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ), valamint a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) által életre hívott Green Pledge kezdeményezéshez.E környezetvédelmi és fenntarthatósági kezdeményezés lényege, hogy...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....