Helyi rádiókról döntött a Médiatanács

Egy berettyóújfalui rádió hatósági ellenőrzése során feltárt jogsértésekről döntött a Médiatanács legutóbbi ülésén. A testület ezen kívül elfogadta a Győr 100,1 MHz helyi vételkörzetű frekvencia pályázati felhívásának újabb kiírását is.

A Berettyóújfalu 97,9 MHz-es frekvencián működő helyi vételkörzetű kisközösségi rádió 2022. október 31. és november 6. közötti műsorának hatósági ellenőrzése során több szabálytalanságot is feltárt a hatóság: a közszolgálati műsorszámok aránya a vizsgált adáshét valamennyi napján a hatósági szerződésben vállaltak alatt maradt, e műsorszámok kapcsán nem teljesült az irányadó minimum törvényi követelmény sem, ezen felül a médiaszolgáltató két adásnapon az ismétlések maximális arányára tett vállalását is túllépte. A testület a jogsértések miatt bírságot rótt ki a rádió szolgáltatójára.

Miután a Győr 100,1 MHz helyi vételkörzetű rádiós frekvenciára irányuló, tavaly szeptemberben kiírt pályázati eljárás eredménytelenül zárult, a Médiatanács ismét a pályáztatás mellett döntött és újra elfogadta a médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára irányuló pályázati felhívásának tervezetét. A pályázati felhívás tervezete az nmhh.hu oldalon érhető el.