Max néven folytatja az HBO Max

Arról már hónapok óta lehetett hallani, hogy a Warner Brothers Discovery (WBD) jelentős változásokat tervez a streamingszolgáltatásainál és most végre kiderült, hogyan alakul át a platform. A legszembetűnőbb változás az lesz, hogy HBO Max helyett a jövőben csak Max lesz a szolgáltatás neve és ez alatt a márka alatt lesznek elérhetők a Discovery+ tartalmai is.

Kiemelt fotón: JB Perrette, a Warner Bros. Discovery „Global Streaming & Games” üzletágának elnöke és vezérigazgatója a változás bejelentésén (fotó forrása: WBD)

A változás az Egyesült Államokban május 23-tól lép életbe, azt egyelőre nem közölték, hogy a világ többi országában mikor történik meg az átnevezés. A bejelentésből kiderült az is, hogy a jelenlegi HBO Max előfizetők ugyanolyan feltételek mellett használhatják majd a szolgáltatást, mint eddig.

A Max három előfizetési konstrukciót kínál, a hirdetésekkel támogatott Max Ad-Lite havonta 9,99 dollárba kerül, ezért cserébe egyszerre két eszközön lehet streamelni ugyanazzal a fiókkal, 1080 pixeles felbontás mellett. A Max Ad Free hirdetésmentes verzió havonta 15,99 dollárba kerül, ahogyan eddig is, ezért szintén két eszközön lehet egyszerre Max tartalmakat nézni, 1080 pixeles felbontásban, viszont havonta 30 filmet vagy sorozatepizódot le is lehet tölteni.

Újdonság lesz a Max Ultimate Ad Free ajánlat, ami havonta 19,99 dollárba kerül majd. Akik ezt választják, egyszerre négy eszközön nézhetik a szolgáltatás tartalmait 4K UHD felbontásban, amelyek közül havonta 100-at le is tölthetnek.

A WBD nem csak a névváltást jelentette be, de új tartalmak érkezéséről is beszámoltak. Többek között kap egy új sorozatot a Trónok harca világa, érkezik majd egy Harry Potter széria, illetve az Agymenők alkotója is dolgozik egy új sorozaton.