Hosszabbít az UEFA és a Disney

27 August 2021; Girls from St Mochtas FC at the launch of the Disney Playmakers football program at the FAI National Training Centre in Abbotstown, Dublin. Playmakers employs an innovative storytelling approach featuring much-loved Disney characters to help more girls see the fun in regular physical exercise and football. Girls across the Republic of Ireland are being encouraged to kickstart a lifelong love of football through a ground-breaking Playmakers football programme from UEFA and Disney. Photo by Stephen McCarthy/Sportsfile *** NO REPRODUCTION FEE ***

Négy évvel, 2027-ig meghosszabbítja UEFA Playmakers programját az UEFA és a Disney – jelentette be a két nagyvállalat. Az UEFA Playmakers program a Disney és Pixar mesék inspirálta inspirálta innovatív foglalkozási forma, melyet a két vállalat azért hozott létre, hogy mozgásra ösztönözze az 5-8 éves lányokat. Új edzésmódszertannal, a történetmesélésen keresztül tanítanak meg játszani, keverve a labdarúgást a legnépszerűbb mesék csodálatos világával és karaktereivel.

 

A program mozgásban, csapatmunkában és képzelőerőben gazdag foglalkozásainak mindegyikét Disney és Pixar animációs filmek, mint a Hihetetlen család 2, a Jégvarázs 2 és a Moana ihlették. A kínálat a mai bejelentés alapján az Oscar-djías Encanto-val bővül.

 

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az UEFA Playmakers a következő négy évben tovább bővül és folytatódik a partnerségünk a Disney-vel" – mondta Nadine Kessler. Az UEFA női szakág vezetője hozzátette: „A fizikai aktivitás és a Disney-varázslat ötvözése nyerő kombinációnak bizonyult, hogy megismertessük a kislányokkal a labdarúgást, bevonjuk a szülőket, és minden kishölgynek lehetőséget adjunk arra, hogy megtapasztalja a futball örömét. Izgatottan várom, hogy a jövőben olyan profi labdarúgókat neveljünk ki, akiknek a labdarúgás szeretetét a Playmakers foglalkozásai mutatták meg".

Nicole Morse, a Disney EMEA márka- és franchise marketing alelnöke elmondta: „A Disney inspirálta UEFA Playmakers olyan nagyszerű együttműködés, hogy nem volt kérdés, a programot újabb négy évig folytatjuk. Nagy öröm volt látni, hogy a Moana és a Jégvarázs erős női karakterei és történeteik ilyen jótékony hatással vannak a családokra és a gyerekekre, ösztönzik őket, hogy aktívabbak legyenek és megszerettessék velük a labdarúgást. A kislányok, szülők és edzők visszajelzései nagyon pozitívak voltak és alig várjuk, hogy újabb gyerekekkel és filmekkel bővüljön a programunk. Az Encanto például már 47 európai szövetségben elérhető.”

 

Varázslatos élmény a lányoknak, szülőknek és edzőknek

Az UEFA Playmakers szinte kézzelfogható hatással volt az európai futballszövetségekre. Sikerült elérni a program célját, hogy támogató és biztonságos környezetben ismertessék meg a kislányokkal a futball szeretetét a mozgás, a játék és a történetmesélés segítségével.

Már 47 európai nemzeti szövetségben és több mint 3800 helyszínen tartanak tudományos kutatások alapján összeállított UEFA Playmakers foglalkozásokat. Több mint 73 000 lány vett részt a programban, amelynek keretében több mint 5200 UEFA Playmakers-edzőt neveltek ki.

Az UEFA Playmakers programban részt vevő kishölgyek, szülők és edzők visszajelzései* bizonyítják a program óriási pozitív hatását Európában:

  • A lányok 96%-a nagyon élvezi a foglalkozásokat.
  • A lánykák 91%-a szeretne továbbra is focizni.
  • A szülők 94%-a ajánlaná a foglalkozásokat más szülőknek.
  • A szülők 75,3%-a bízik abban, hogy lánygyermeke rendszeresen jár majd focizni az UEFA Playmakers után is.
  • Az edzők 71%-a állítja, hogy jobb edzővé vált az UEFA Playmakers-nek köszönhetően.
  • Az UEFA Playmakers edzők 68%-a nő, és 43%-ának nem volt korábban semmilyen edzői tapasztalata, amikor csatlakozott az UEFA Playmakers programhoz. A 292 edzőképző 63%-a nő.

 

A lányok jövője a labdarúgásban

Bár a Playmakers története még csak most kezdődött, az UEFA erre a lendületre épít majd a jövőben is annak érdekében, hogy a leányok ne csak megismerkedjenek a labdarúgással, hanem később folytassák is a fociztást. Az UEFA Playmakers legfontosabb törekvése, hogy minden Playmakers-központban megkönnyítse az utat a labdarúgáshoz a játékosok és az edzők számára egyaránt. Ennek érdekében az UEFA a helyi szövetségeket elkötelezett szakértőkkel támogatja, akik mentori támogatásban és utánkövetésben is segítenek.

Emellett az UEFA nagyobb hozzáférést biztosít az UEFA Playmakers tartalmakhoz, lehetővé téve a lányok, családok és edzők számára, hogy a foglalkozásoktól függetlenül is élvezhessék az UEFA Playmakers segédanyagait.

Az UEFA Playmakers Európa-szerte

Míg csupán hét ország vett részt a 2020 februárjában kezdődött kísérleti szakaszban (Ausztria, Belgium, Norvégia, Lengyelország, Románia, Skócia és Szerbia), de kevesebb mint négy év alatt további 40 ország csatlakozott a programhoz: Albánia, Andorra, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Finnország, Feröer-szigetek, Grúzia, Gibraltár, Görögország, Izrael, Horvátország, Kazahsztán, Németország, Olaszország, Koszovó, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Málta, Moldova, Montenegró, Észak-Írország, Magyarország, Oroszország, San Marino, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Törökország, Ukrajna, Wales.