Idén is indul a V4 Startup Force

Hasznos üzleti kapcsolatok, azonnali piaci visszajelzés négy országból, szakértők elengedhetetlen tanácsai az eredményes nemzetközi terjeszkedéshez. A V4 Startup Force ebben az évben is hidat épít a visegrádi üzleti szereplők között.

Mindenki, aki gondolkodott már vállalkozásával nemzetközi terjeszkedésben, pontosan tudja, mekkora segítséget jelentenek a fentiek. Lépnél egy nagyot a régió más országai felé?

A jelentkezéseket március 17-ig várják a szervezők. A Design Terminal, valamint partnerei, a cseh DEX Innovation Centre, a szlovák Campus Cowork és a lengyel Startup Hub Poland által szervezett, és a Nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott kezdeményezés a régió első startup ösztöndíjprogramjaként jött létre 2018-ban. Elsődleges célja most is az, hogy felkészítse a résztvevő vállalkozásokat a határok átlépésére, valamint összekapcsolja a potenciális üzleti partnereket az országokban.

A szervezők első körben minden országból kiválasztják az 5 legjobb startupot, akik bejutnak a 3 napos virtuális bootcampre. Itt már rögtön mentorálás, személyre szabott képzések, kapcsolatépítési lehetőségek várnak a résztvevőkre. Egymástól is tudnak tanulni, kihasználva a régiós ökoszisztémában rejlő kapcsolódási lehetőségeket.

A felkészítő tábor után 4 hétig tartó, masszív vállalkozásfejlesztés következik. Workshopokon sajátíthatod el, mi kell ahhoz, hogy hatékonyan terjeszkedj és megszerezd a leghasznosabb kontaktokat. Amellett, hogy az üzleti találkozók akár együttműködéssel is zárulhatnak, élesben, piaci viszonyok közt kaphatsz visszajelzést termékedről, szolgáltatásodról.

Ebben a félévben újdonság, hogy egy dedikált kulcsmentor személyében plusz segítséget kapnak a startupok a programban, aki végigkíséri őket a vállalkozásfejlesztési folyamaton, segíti beépíteni a megszerzett tudást a mindennapi üzletmenetbe, irányt ad az esetleges újratervezéshez, és arra is választ ad majd, hogyan érdemes a cég legjobb formáját mutatni egy üzleti találkozón.

A V4 Startup Force idén május 4-én kezdődik, a résztvevők az első héten online szakmai programokon vesznek részt a lengyel, cseh és szlovák partner vezetésével, majd a második és harmadik héten – szintén online – üzleti találkozók várnak rájuk a 3 ország szervezésében. A záróhéten már személyesen találkoznak a csapatok, hogy Magyarországon fejlesszék vállalkozásukat szakértők segítségével, potenciális partnerekkel egyeztetve és kulturális programokkal fűszerezve.

Az elmúlt években a V4 Startup Force során több, mint 70 startup vett részt 350-nél is több üzleti találkozón. A magyar cégek közül többen – például a Péntech, a Munch és a Briefly – a programban szerzett ismereteket is alapul véve bővítették vállalkozásukat vagy indultak el a nemzetközi terjeszkedés útján. A programban tavaly ősszel részt vett szlovák startup, a Yourlox pedig 3-ból 3 magyarországi üzleti találkozót zárt megállapodással.