- Hirdetés -

Így használhatják a bankok az üzenetküldő appokat

|

- Hirdetés -

A mai rohanó digitális korban az üzenetküldő alkalmazások a mindennapi kommunikáció szerves részévé váltak. A kommunikációs csatornákban bekövetkezett váltás a pénzügyi ágazat számára sem maradt észrevétlen - számos bank és pénzintézet felkarolta a csevegőalkalmazásokban rejlő lehetőségeket az ügyfelekkel való kapcsolattartás és az innovatív szolgáltatásnyújtás érdekében. Egy évtizeddel ezelőtt még az a gondolat is elrugaszkodónak tűnt, hogy valaki a bankjától egy emojit tartalmazó üzenetet kapjon; mégis, ma itt vagyunk, és hihetetlen fejlődésnek lehetünk tanúi abban, ahogyan a pénzintézetek az ügyfeleikkel kapcsolatba lépnek.

Ahogy az üzenetküldő alkalmazások egyre nagyobb jelentőséggel bírnak, a pénzügyi szektor kreatív módszereket talál arra, hogy személyre szabottabb, kényelmesebb és hatékonyabb élményt nyújtson az ügyfeleknek. Az azonnali ügyfélszolgálat biztosításától a tranzakciók egyszerűsítéséig az üzenetküldő alkalmazások felbecsülhetetlen értékű eszközökké váltak a bankok és más pénzügyi szolgáltatások számára. Miközben ezek a szervezetek az emojik, a GIF-ek és a megnyerő tartalmak világába merészkednek, egyúttal finom határvonalon kell járniuk annak érdekében, hogy márkaképük összhangban legyen az ügyfelek által elvárt bizalommal és megbízhatósággal.

Vizsgáljuk meg az üzenetküldő alkalmazások átalakulását a pénzügyi ágazaton belül és azon túl, és világítsunk rá a vállalkozások és a fogyasztók előtt álló kihívásokra és lehetőségekre.

Az üzenetküldő alkalmazásokra épülő banki szolgáltatások: a vonzó tartalom és a megbízható imázs kombinálása a pénzügyekben

Az üzenetküldő alkalmazások azért váltak fontossá a pénzügyi világban, mert az emberek könnyen és gyorsan használhatónak találják őket. Körülbelül 58%-uk úgy gondolja, hogy ezek az alkalmazások a leggyorsabb lehetőségei annak, hogy közvetlenül kommunikáljanak a vállalkozásokkal. Számos pénzintézet már alkalmazza őket számlafrissítések küldésére, ügyfélszolgálatra, valamint új termékek és szolgáltatások népszerűsítésére.

Szöveg, multimédia és chatbotok - az üzenetküldő alkalmazások dinamikus átalakulása a pénzügyi szektorban

Az elmúlt években a bankok sikeresen áttértek a szöveges üzenetküldésre, mint az ügyfelekkel való kapcsolattartás elsődleges eszközére. Az üzenetküldés kényelmes és hatékony kommunikációs módot kínál, amely megfelel a mai rohanó világ preferenciáinak.

Az átállás egyik fő mozgatórugója, hogy az Y generáció tagjainak 75%-a az üzenetküldést részesíti előnyben. A bankok felismerve ezt a trendet, kommunikációs stratégiáikat ehhez igazították, és személyre szabottabb élményt nyújtanak.

A személyes látogatásoktól az üzenetekig: A csevegőalkalmazások, például a Viber széles körű elterjedésével most már lehetséges egy teljes vásárlói élményt létrehozni az üzenetküldő platformokon keresztül, a figyelemfelkeltéstől és a konverzió ösztönzésétől kezdve a támogatás nyújtásáig és a hűség biztosításáig. Ez a megközelítés nemcsak a válaszadási és konverziós arányok növelésében segít, hanem jobb élményt nyújt mind a bankok, mind az ügyfelek számára is.

Átállás a multimédiás tartalomra: A mai fejlett alkalmazások lehetővé teszik a bankok számára, hogy gazdag multimédiás tartalmat használjanak az emberek eléréséhez és a velük való kommunikációhoz. A Viberen például a márkák képeket, fájlokat és videókat oszthatnak meg üzleti üzenetekben, matricákat és carousel tartalmakat küldhetnek chatbotokban, saját márkás lencséket hozhatnak létre, és még sok minden mást. Ezek a lehetőségek segítenek hatékonyan kapcsolatot teremteni az ügyfelekkel, és fenntartani az érdeklődésüket a bankok termékei és szolgáltatásai iránt. Emellett a magával ragadó és informatív források, például infografikák és videók megosztása értékes információt nyújtva tovább javítja az ügyfélélményt.

Chatbotok alkalmazása: A bankok kiaknázták a chatbotok előnyeit, mivel ezek 24/7-es segítséget nyújtanak, és hatékonyabbak, mint a hagyományos e-mailes támogatás. Manapság az ügyfelek személyre szabott és időben történő interakciót várnak el a vállalkozásoktól. A chatbotok pontos információkkal, gyors válaszidővel, problémamentes támogatással és önkiszolgálási lehetőségekkel felelnek meg ezeknek az elvárásoknak. A chatbotok segítségével a bankok növelhetik az elégedettséget, a lojalitást és a szolgáltatásaikba vetett általános bizalmat - miközben az élő ügyfélszolgálati ügynököknek meghagyhatják az összetettebb kérdéseket.

Prioritás az ügyfelek adatvédelme és biztonsága

A bankoknak prioritásként kell kezelniük az ügyfelek adatvédelmét és biztonságát, hogy bizalmat és hűséget tudjanak kialakítani ügyfeleik körében. Íme ehhez néhány alapvető tipp:

Válasszon megbízható kommunikációs platformokat: Válasszon olyan üzenetküldő alkalmazásokat, amelyek tiszteletben tartják a felhasználók magánéletét. A Viber végponttól végpontig terjedő titkosítást kínál a privát és csoportos csevegésekhez és magánhívásokhoz, valamint úgynevezett “encryption in transit” megoldást az üzleti üzenetek átvitele során. A vállalat betartja az olyan adatvédelmi törvényeket, mint a GDPR, a CCPA és a CPRA.

Erős hitelesítési intézkedések bevezetése: A jogosulatlan hozzáférés megakadályozása érdekében az érzékeny ügyféladatokhoz és az online pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez többfaktoros hitelesítést írjon elő.

Az ügyfelek felvilágosítása a biztonságos banki gyakorlatokról: Rendszeresen tájékoztassa az ügyfeleket a lehetséges kockázatokról, például az adathalász-támadásokról és az online csalásokról, és adjon útmutatást arra vonatkozóan, hogyan védhetik meg adataikat és számláikat.

A biztonsági incidensek figyelemmel kísérése és az azokra való reagálás: Állítson fel egy külön erre a célra létrehozott csapatot, amely figyelemmel kíséri, és reagál a lehetséges biztonsági rések vagy fenyegetések esetén, illetve rendelkezzen egyértelmű tervvel az ilyen incidensek kezelésére.

Az adatfelhasználás átláthatóságának fenntartása: Világosan tájékoztassa az ügyfeleket arról, hogy személyes adataikat hogyan használják, tárolják és védik, valamint adjon számukra lehetőséget adatpreferenciáik kezelésére.

Titkosítsa az érzékeny adatokat: Biztosítsa az érzékeny ügyféladatok titkosítását a jogosulatlan hozzáférés megakadályozása érdekében.

Az üzenetküldés korszakának elfogadása

A mai, folyamatosan változó világban az üzenetküldő alkalmazásokat használó bankok és pénzügyi szervezetek az élen maradhatnak, és iparági vezetővé válhatnak. Ezek a csevegőalkalmazások megkönnyítik a kommunikációt, az ügyfélre összpontosítanak, valamint javítják a bizalmat és a lojalitást. Az üzenetküldő alkalmazások beépítése a pénzügyi iparág kommunikációs stratégiájába már nem luxus, hanem szükségszerű ahhoz, hogy az egyre inkább digitális világban boldogulni tudjunk.

Szerző: Limor Bailey, a Rakuten Viber partneri ügyfélkapcsolatokért felelős igazgatója

 

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Az Árulók című műsor nézettsége

Meglepő nézettséget produkált Az árulók

A fiatalabb célcsoportoknak nagyon bejött Az árulók. A Sztárbox pedig még ennél is jobb nézettséget hozott az RTL-nek, ami viszont már nem is meglepő. Teljes lakosságnál a TV2-s Dancing with the Stars produkálta a...

Újabb településeken gyorsít a Vodafone

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató...

Így reagálnak az energiakrízisre a hazai cégek

A gyorsan változó energiaárak és a fenntarthatóság előtérbe kerülése lépésre ösztönzik a hazai vállalkozásokat is. A Schneider Electric friss felméréséből többek között kiderül, hogy a válaszadók túlnyomó többsége már megvalósított ilyen irányú fejlesztést, vagy...

Nagyon felpörgött az ingatlanpiac

2023 novemberében, országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott – derül ki a Duna House adataiból.A várakozásoknak megfelelően erősödő tendenciát mutat az év végéhez közeledve a hazai...

Napelemekre költenek a hazai nagyvállalatok

Népszerűek az energiahatékonyságot növelő beruházások a nagyvállalatok körében, minden negyediknél várható ilyen jellegű fejlesztés a következő egy év során. A beruházásokat nem csupán az energiaárak emelkedése hajtja, hanem több szempont együttesen, így például a...

Már belenézhetünk az HBO népszerű sorozatának új évadába

Az HBO a brazíliai São Paulóban megrendezett CCXP23 Comic-Con rendezvényen közzétette az HBO saját gyártású drámasorozata, A SÁRKÁNYOK HÁZA második évadának hivatalos teaserét. A nyolc epizódból álló második évad 2024 nyarán debütál az HBO-n,...

Tovább erősít podcast fronton a Marquard

Új podcastokkal erősíti portfólióját a Marquard Group Hungary. Először az ÉVA magazin Testkép című produkciója mutatkozott be december 1-jén, majd december 7-én startol az InStyle Képesvagyok műsora, amely a brand nagy sikerű #képesvagyok kezdeményezésének...

Moziból a könyvespolcra – filmtörténet és önéletrajz a mester szemén keresztül (x)

Van, akinek a mozi csupán egy kellemes, szabadidős program, de némelyeknek a filmnézés szent hobbi, sőt egyet jelent az élettel. Többnyire belőlük lesznek a filmteoretikusok, kritikusok, és nem utolsó sorban a filmrendezők. A hivatás...

Díjazták a Torontói EU Filmfesztiválon a Semmelweist

A Koltai Lajos rendezésben készült Semmelweis-film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat. Az anyák megmentőjeként világhírűvé vált magyar orvosról, Semmelweis Ignácról készült - a hazai mozikban már látható - új magyar...

Kiderült, mikor lesz jövőre a SopronFest

Jövőre a pünkösdi hétvégén, május 17. és 19. között rendezik meg második alkalommal a SopronFestet, ahol a hazai fesztiválok kedvenc előadói és zenekarai lépnek színpadra. Az esemény során nem csak a koncertek helyszínéül szolgáló...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Így spórolhatunk a klímás fűtéssel

A fűtés gazdaságosságát főként az épület szigetelése határozza meg, a klímák esetében viszont számos más olyan praktika is ismert, amivel spórolhatunk a költségeinken. Ha a teljes fűtési idényben használnánk a klímaberendezést, kizárólag fűtésre optimalizált...
Az Árulók című műsor nézettsége

Meglepő nézettséget produkált Az árulók

A fiatalabb célcsoportoknak nagyon bejött Az árulók. A Sztárbox pedig még ennél is jobb nézettséget hozott az RTL-nek, ami viszont már nem is meglepő. Teljes lakosságnál a TV2-s Dancing with the Stars produkálta a...

Újabb településeken gyorsít a Vodafone

A közelmúltban 8 vármegye 71 településén végzett hálózatfejlesztési munkálatokat a Vodafone Magyarország, melynek köszönhetően november végétől újabb közel 180 ezer háztartásban lesz elérhető a szolgáltató 1 gigabit sebességű vezetékes internetszolgáltatása. A fejlesztéssel a szolgáltató...

Így reagálnak az energiakrízisre a hazai cégek

A gyorsan változó energiaárak és a fenntarthatóság előtérbe kerülése lépésre ösztönzik a hazai vállalkozásokat is. A Schneider Electric friss felméréséből többek között kiderül, hogy a válaszadók túlnyomó többsége már megvalósított ilyen irányú fejlesztést, vagy...

Nagyon felpörgött az ingatlanpiac

2023 novemberében, országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott – derül ki a Duna House adataiból.A várakozásoknak megfelelően erősödő tendenciát mutat az év végéhez közeledve a hazai...
- Hirdetés -

Podcast

A sneaker az új generáció óraszenvedélye

A sneakerek embereket, generációkat kötnek össze, a resellerek óriási pénzeket kaszálnak a legkisebb kiegészítőkkel is, a laikusok pedig nem értik, miért. Erről rántja le a leplet Trunk Tamás, a Dablty alapítója, influenszer és Z-generációs...

A piac előtt tudtunk járni

A csapból is az AI folyik, és ez még egy darabig biztos így lesz. Nem csoda hát, hogy többek között erről, valamint ügynökségépítésről és a Brand Festivalról is folyt a beszélgetés Biró Lászlóval, a...

A listák hatalma – Signature40 a Business Lounge-ban

Az idei Marketing Summiton már másodjára hirdették ki a 40 legjobb marketingmenedzser listáját, a Signature40-t. Így a szeptember 27-ei Business Lounge is ekörül forgott. Vaszary Ádám, a lista társalapítója a lista hátteréről, az inspirációról...

Don't Miss

Ha kétszer ennyien olvasnának minket, az egész ország gazdagabb volna

Mindenkinek azt javaslom, hogy olvasson több Portfoliót. Biztos kevésbé vagyunk szórakoztatók, mint a TikTok, de vannak értelmes gondolatok és információk, amelyek segítenek ezekben a bizonytalan időkben – mondja Bán Zoltán, a gazdasági portált működtető...

Hiszünk a szinergia erejében

A csatornák kombinációja eredményezi a legnagyobb hatékonyságot marketingtevékenységünk során – mondta el Charlotte Miles. Az IKEA Csehországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős marketing menedzsere az mmonline.hu-nak adott interjúban beszélt arról, hogy miért indították el már...

Időt és energiát spórolunk ügyfeleinknek – interjú Csiszár Gergővel

Gyorsabb és hatékonyabb együttműködések, ahol jó nagy betűkkel folyamatosan látható minden fontos KPI az ügyfél számára, nincs kamuzás – többek között ezt nyújtja a felhasználók számára a Post For Rent új megoldása Csiszár Gergő...

Akár gyorsíthatunk is tovább

Erős növekedési fázisban vagyunk, és az a célunk, hogy ez az ütem tartósan fennmaradjon – nyilatkozta a Marketing&Media magazinnak R. Kovács Dániel. A Front Page Communications alapítója, ügyvezető igazgatója nem titkolja, hogy ügynökségi területen...

Az áraknak emelkedniük kell

A televíziós hirdetési áraknak emelkedniük kell ahhoz, hogy minden reklámozó hozzáférhessen a tévé által biztosított elérésekhez – nyilatkozta a Marketing&Media magazinnak Dudás Gergely. Az RTL Magyarország bevételekért felelős vezérigazgató-helyettese jelezte azt is, hogy éppen...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Napelemekre költenek a hazai nagyvállalatok

Népszerűek az energiahatékonyságot növelő beruházások a nagyvállalatok körében, minden negyediknél várható ilyen jellegű fejlesztés a következő egy év során. A beruházásokat nem csupán az energiaárak emelkedése hajtja, hanem több szempont együttesen, így például a...

Minierdőt telepítettek Budapesten

November 29-én a XII. kerületben immár a harmadik Miyawaki erdőt adták át a GreenGo két éve indított Gurulj a fákért! Támogatói Programjának keretében. Budapest első és kizárólag elektromos flottát üzemeltető közösségi autómegosztója ezzel már...

Újabb lépéssel támogatja az ALDI a fenntarthatóságot

A vállalat biatorbágyi méhecskeháza után most hét városban nyitott rovarotthonokat, amelyek a virágok beporzásához nagymértékben hozzájáruló, emberekre ártalmatlan beporzó rovaroknak nyújtanak menedéket.Az ALDI biatorbágyi logisztikai és igazgatási központjánál már 2016 óta működik egy öt...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....