Így ünnepli a Visa az olimpiai és paralimpiai játékokat

A Visa, az olimpiai és paralimpiai játékok globális fizetéstechnológiai partnere nemrég bejelentette a 2024-es párizsi játékokra készülő 147 Team Visa sportoló végső névsorát, köztük Milák Kristóf olimpiai bajnok magyar úszóval. A Visa most azt is elárulja, hogyan kapcsolódhatnak a leginkább a szurkolók a 2024-es párizsi játékok szelleméhez, akár az esemény helyszínén, akár otthon. A Visa a budapesti Kopaszi-gáton Virtuális Sport Arénával várja a sportrajongókat.

„Az olimpiai és paralimpiai játékok globális fizetéstechnológiai partnereként örülünk, hogy a Visa termékeivel és platformjaival hozzájárulhatunk mind a sportolói, mind a szurkolói élményhez a 2024-es párizsi játékok alatt” – mondta Frank Cooper, a Visa marketingvezetője. „A 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra készülő Team Visa sportolói évekig tartó kemény munkával, apró lépésekkel érték el, hogy ott lehessenek a világ legnagyobb sporteseményén, mi pedig támogattuk ezeket a hihetetlen sportolókat az útjukon, és szeretnénk megosztani történeteiket a világgal.”

Team Visa a 2024-es párizsi játékokon

A 2000-ben alapított Team Visa az elmúlt negyed évszázadban közel 700 sportolót támogatott – mindegyiküket spotteljesítményük, közösségi szerepvállalásuk és a Visa alapértékeivel – egyenlőség, hozzáférés és befogadás – való azonosulásuk alapján választották ki. A 2024-es párizsi játékokra készülő Team Visa közösséget olyan neves olimpikonok és paralimpikonok alkotják, mint Simone Biles (USA, torna), Sky Brown (Nagy-Britannia, gördeszka), Noah Lyles (USA, atlétika - sprint) és Raissa Rocha Machado (Brazília, para atlétika - gerelyhajítás), valamint olyan újoncok, mint Shigeyuki Nakarai (Japán, break tánc) és Goodness Nwachukwu (Nigéria, para atlétika - diszkoszvetés). Az olimpián résztvevő magyar sportolók közül Milák Kristóf is a Team Visa tagjaként lép rajtkőre a sporteseményen. A Team Visa üdvözli Dina Pouryounes (taekwondo) menekült sportolót is, aki kénytelen volt elhagyni hazáját, Észak-Iránt, hogy Hollandiában találjon menedéket.

„A Visa mindig is elkötelezetten támogatta a sportolókat, mind a pályán, mind azon kívül, és öröm látni, ahogyan ez a gyakorlatban megvalósul” – mondta Noah Lyles. „Alig várom, hogy Párizsban rajthoz állhassak és mindent beleadjak. Hálás vagyok a támogatóimnak, köztük a Team Visa-nak is, akik minden lépésnél mellettem álltak.”

A Team Visa számokban

147 sportoló 67 ország és 40 sportág képviseletében, beleértve az új olimpiai sportágként debütáló break táncot is. A mostani a Visa eddigi legnagyobb és legváltozatosabb csapata, amely 46 jelenlegi és reménybeli paralimpikon részvételével a Team Visa történetének legnagyobb paralimpiai csapata is egyben.

80 női és 67 férfi sportoló, amely jól mutatja a Visa befogadás iránti elkötelezettségét a sportban is.

Rekorddöntők és világelsők a csapatban, mint Iga Świątek (Lengyelország, tenisz), PV Sindhu (India, tollaslabda) és Simone Biles (USA, torna).

Újoncok és veteránok, mint az első alkalommal induló Qingyi Liu (Kína, break tánc) és Alexia Putellas (Spanyolország, labdarúgás), valamint visszatérők, mint Kanoa Igarashi (Japán, szörf) és Adam Peaty (Nagy-Britannia, úszás) egyaránt a Team Visa tagjai.

Szurkolói élmény Párizsban és szerte a világon

A „Pas Sans Vous", azaz „Nélkületek nem" szellemében a Visa azért dolgozik, hogy mindenki részesévé válhasson a 2024-es párizsi játékoknak, bárhol is tartózkodik:

A Visa Go egy új mobilalkalmazás a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokra látogató Visa kártyabirtokosok számára. Az alkalmazás egyedi élményeket és exkluzív tartalmakat kínál, bemutatja a Team Visa sportolóit, és követi szereplésüket a játékok ideje alatt. Emellett a hivatalos partnerek, helyi üzletek és éttermek által nyújtott kedvezményeket és ajánlatokat is tartalmazza. A szurkolók szükség esetén virtuális Visa prepaid, azaz feltölthető kártyát is kiválthatnak a Visa Go alkalmazáson keresztül.

A Visa hat nemzetközi művészt kért fel, hogy alkotásaikkal ünnepeljék a sport és a kultúra találkozását, a 2024-es párizsi játékokat. Az elkészült művek Párizs és a közeli rendező városok közterein jelennek meg, tisztelegve Párizs, a street art globális fővárosa előtt. A pályaudvarokon, repülőtereken, a metrón és más helyeken is megjelenő alkotások a város közösségi életéhez hozzájáruló helyi kisvállalkozásokat támogatják és népszerűsítik. A részt vevő művészek között található Seine-Saint-Denis neves street art alkotó, Marko 93 (Franciaország); a befolyásos utcaművész és aktivista Swoon (USA); az úttörő graffiti művész JonOne (USA); a párizsi születésű művész Olivia De Bona (Franciaország); a színtévesztő street art alkotó Alex Senna (Brazília); és a sokoldalú művész Vexta (Ausztrália).

A Visa egyedi fizetési megoldása, amely Párizs 2024-en mutatkozik be, gördülékeny érintéses fizetési élményt biztosít 3500 értékesítési ponton, 32 olimpiai és 16 paralimpiai helyszínen.

A régóta fennálló partnerség elismeréseként a 2024-es párizsi játékokon kizárólag Visa kártyás és mobilfizetés lehetséges, valamint készpénzt fogadnak el az olimpiai és paralimpiai helyszíneken, az ikonikus Párizs 2024 Megastore-ban a Champs-Élysées-n és más hivatalos ajándékboltokban Franciaország-szerte. A Visa a hivatalos fizetési mód az olimpiai boltban is, ahol a hivatalos olimpai ajándéktárgyak szerezhetők be online.

A sportrajongók a Roblox platformon keresztül kipróbálhatják a Visa által létrehozott olimpiai világot is, amely sport témájú tevékenységek, küldetések és szórakoztató tartalmak egyedülálló gyűjteményével várja az érdeklődőket.

A párizsi „Pas Sans Vous” program keretében a Visa a helyi fiatalokat és kisvállalkozásokat támogat. A Visa a hátrányos helyzetű gyerekeket sporton keresztül támogató Sport Dans La Ville szervezettel együttműködve több száz jegyet biztosít a 2024-es párizsi játékokra, új sportközpontokat és lányoknak szóló mentorprogramot finanszíroz, valamint újságíró képzési programot indít a Le Monde-al, Franciaország egyik vezető hírmédiumával közösen. Emellett a Visa francia kisvállalkozásokkal indított országos promóciós kampányt, amelyre több mint 25 000 kisvállalkozás jelentkezett, lehetőséget kínálva a Visa kártyabirtokosoknak, hogy jegyeket nyerjenek a 2024-es párizsi játékok eseményeire.

Visa szurkolói zóna Budapesten

A Visa büszkén mutatja be innovatív szurkolói központját, a Visa Virtuális Sport Arénát, amely a Magyar Olimpiai Bizottság szurkolói klubjában kap helyet, július 27. és augusztus 11. között. A budapesti Kopaszi-gáton tudnak a látogatók virtuálisan elmerülni a legkorszerűbb technológia segítségével az olimpiai és paralimpiai játékok világában. A résztvevők különböző olimpiai sportágakat próbálhatnak ki virtuális valóság (VR) és játékkonzolok segítségével.

A Visa Virtuális Sport Aréna pár naponta változó, új élményekkel várja a látogatókat, igazodva Párizs 2024 aktuális sporteseményeihez. A szurkolók egymással is összemérhetik tudásukat, bár a kezdeményezésnek nem az a célja, hogy megtalálja a legjobb játékosokat; hanem, hogy a Visa segítségével mindenkinek lehetőséget kapjon a sport izgalmainak átélésére és az olimpia szellemiségének megünneplésére.

A helyszínen, a Visa a virtuális sporttevékenységek mellett exkluzív meglepetéssekkel is készül. A résztvevők különleges ajándéktárgyakat kapnak, így maradandó emlékkel térhetnek haza.