Ismét új kollekciót mutatott be az IKEA

Az IKEA Tyg nevű kollekciója háromméteres, előre kivágott szöveteket tartalmaz, húsz különböző mintázatban. A termékcsaládot tizenhárom eltérő háttérrel rendelkező tervező alkotta meg azzal a céllal, hogy megmozgassa az emberek fantáziáját és kapcsolódási pontot teremtsen közöttük. A skandináv modern dizájnt tükröző dinamikus minták és színek révén a Tyg mindenkit arra ösztönöz, hogy merjen kreatív lenni, egyúttal számtalan lehetőséget kínál a személyre szabott textildarabok elkészítésére.

A méteráruk több mint 80 éve az IKEA arculatának és lakástextil-választékának szerves részei. Erről tanúskodik a svédországi Älmhultban található IKEA Múzeumban megnyílt, Magical Patterns (Varázslatos minták) című kiállítás is. A Tyg kollekció egyaránt reflektál az IKEA identitására és elkötelezettségére. A háromméteres, előre vágott szövetek online és az áruházakban is kaphatóak lesznek a hozzáférhetőség jegyében. Ugyanakkor a tudatos fogyasztás fényében arra is felhívja a vásárlók figyelmét a vállalat, hogy kreativitásukat mértékkel vásárolt textíliákkal engedjék szabadjára.

„Az IKEA-nál az identitásunk mélyen összefonódik a textíliákkal” – mondta Marie Olsson, az IKEA of Sweden AB Lakástextíliák és szőnyegek részlegének vezetője. „A kezdetektől fogva jól ismertek vagyunk mintázatainkról és textíliáinkról, amik gyakran történeteket mesélnek el. Időközben a kincsesládánkban találtunk még néhány régi mintát, amelyek ma is megállják a helyüket, ezért újra felhasználtuk őket.” Marie hozzátette: „A Tyg játékos módon testesíti meg az IKEA »Meg tudod csinálni« üzenetét. A kollekció alkotóiként mi is kivettük a részünket a folyamatból, most pedig arra bíztatunk mindenkit, hogy folytassák az alkotást.”

A Tyg húszféle különböző textíliáival és vidám grafikáival könnyedén átalakíthatóak a terek, amivel az IKEA az önkifejezésre kívánja ösztönözni az embereket. A féltve őrzött, javított és újragondolt textíliák az emberek egyéniségét és értékeit tükrözik, megragadva az otthon és az én valódi lényegét.

 

A Tyg egyszerre inspirálja és összeköti az embereket

A Tyg kollekció és a kézművesség a közösségteremtésről szól, hiszen az alkotás összehozza az embereket. Az IKEA most a textíliák sokoldalúságának kiemelésével tiszteleg a varrás és a steppelés gazdag hagyománya előtt.

A Tyg kollekcióval az IKEA továbbra is arra inspirálja az embereket, hogy tudatosabban éljenek és bátrabban fejezzék ki önmagukat. Egy méteráru olyan, mint egy üres vászon, ami csak arra vár, hogy valaki megtöltse élettel – mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy különlegessé varázsolja a hétköznapokat.

A bevezetés Magyarországon 2024 júliusában indul. A Tyg kollekció tizenhat olyan mintát tartalmaz, amelyek két évig lesznek kaphatók, további négy minta pedig az adott évszakokban érkezik 2024 második felében.