Izgalmas sorozatokkal és kasszasiker filmekkel zárja a nyarat a Max

Az év sporteseménye mellett is rengeteg újdonsággal vár augusztusban a Max. Érkezik többek között a Mad Max: A harag útja és a Madame Web, jön egy izgalmas akció sorozat Richard Armitage főszereplésével (Red Eye - Halálos repülés), érkezik az anime Rick és Morty, illetve 3. évadával folytatódik az HBO sorozata, az Ipar.

Izgalmas augusztusunk lesz a Maxon. A sport rajongók legnagyobb örömére a Max az egyetlen hely, ahol az Olimpia minden pillanata megtekinthető lesz, és nem kevés technikai újdonsággal is készültünk az eseményre. Lesz idővonal és aranyérem jelző, személyre szabható megtekintési lista, több nyelvű audiokommentár, bizonyos eseményeknél 4K formátum és 3800 órányi sport tartalom.

És ha kicsit kimozdulnál a sportok világából, akkor nem kell messzire menned, hiszen elképesztő mennyiségű film és nem kevés sorozat is felkerül augusztusban a Maxra.

Filmek

Újdonságként jön a Csodák könyve (Book of Clearance, 08.02) újszerű megközelítésben mutatja be a Názáreti Jézus körüli történéseket; Anne Hathaway, Peter Dinklage, Marisa Tomei főszereplésével készült romantikus dramedy, az Eljött hozzám (She Came To Me, 08.09); az Elizabeth Taylor: Az elveszett felvételek (Elizabeth Taylor: The Lost Tapes, 08.04) című dokumentumfilm, amely hollywoodi legenda és aktivista megkapó portréja, amely néhány újonnan felfedezett interjún keresztül tárul fel. Továbbá érkezik az Egy botrány részletei (May December, 08.16) Natalie Portman és Julianne Moore közreműködésével. Egy nagy korkülönbséggel élő pár hírhedt kapcsolatáról szenzációként cikkeztek az újságok. Két évtizeddel később párkapcsolatuk szétesőben van, ekkor érkezik egy színész, aki filmet forgat róluk, és közben régi titkok bukkannak napvilágra. Az Őskori horror (Out of Darkness, 08.16) című filmben egy hat fős kis kőkorszaki csapat az új otthon reményében partra száll egy szigeten, de az éj leszálltával rájönnek, hogy nincsenek egyedül. Jön még a Pár-baj (Dual, 08.23.) Aaron Paul és a Galaxis őrzőiből ismert Karen Gillian főszereplésével, amelyben egy nő halálos diagnózist kap, ezért belevág egy futurisztikus klónozási eljárásba, hogy enyhítse barátai és családja veszteségét. Ám amikor csodával határos módon felépül, a klónjának megsemmisítésére tett kísérletei halálos jogi csatába torkollnak. A hónap végén érkezik a Sony legutóbbi szuperhősfilmje, a Madame Web (08.31).

A hónapban felkerül a Maxra többek között a Mad Max: A harag útja (08.01), a Szárnyas fejvadász és a Szárnyas fejvadász 2049 (08.02), a Downton Abbey: Egy új korszak (08.02). Barry Levinson 2 Oscar-díjas gengszter filmje, a Bugsy (08.02), a Becstelen Brigantyk (08.02). . Érkezik még Jordan Peele két horrorfilmje, a Mi (Us, 08.02.) és a Tűnj el! (Get Out, 08.09), a 2022-es Tűzgyújtó (Firestarter, 08.09) című film Zac Efronnal, a 4 Oscar-díjat nyert Esőember (Rain Man, 08.09). Augusztus 10-én érkezik a Jurassic World: Világuralom (Jurassic World: Dominion), így a Jurassic Park filmek mind a 6 része elérhető lesz a Maxon. További könyvtár tartalomként jön még az Elcserélt életek (Changeling, 08.16) Angelina Jolieval, a Vegyél el (Marry Me, 08.16) Jennifer Lopez és Owen Wilson főszereplésével, a Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, 08.23) Brad Pittel és Cate Blanchettel, a Sara Polley rendezte A nők beszélnek (Women Talking, 08.23), a 3 Oscar díjat nyert Éjféli cowboy (Midnight Cowboy, 08.23), a Hobbit trilógia bővített változata (08.30), a Zodiákus (Zodiac, 08.30) című thriller. Augusztus 31-én pedig jönnek a LEGO mozifilmek!

Ezúttal sem maradunk magyar film nélkül. Jön Nagy Borús Levente Éger (08.16) című filmje, amelyben két jóbarát és rivális évtizedek után újra találkozik, súlyos események sora indul el, ami életüket és szeretteiket is veszélybe sodorja. Főszerepben Nagy Zsolt, Kálid Artúr és Péterfy Bori. Jön Dér Asia (Anyáim története) legújabb dokumentumfilmje, a Nem halok meg (08.16), amelyben a sikeres 50 éves budapesti galériatulajdonos és műgyűjtő riasztó diagnózissal szembesül: hasnyálmirigyrákja van. Belevág a kihívást jelentő kezeléssorozatba, és közben szembenéz régóta elfojtott egzisztenciális kérdésekkel. A Varrat (08.23) című dokumentumfilm a magyar tetoválás evolúciójáról, a szubkultúrából elismert művészeti formává válásáról magyar tetováló művészek, köztük Borbás Róbert, Borsos Boris László, Gémes 'James' István, Müllner Csaba és Sárközi Zsolt közreműködésével. A hónap végén érkezik egy gyönyörű dokumentumfilm, a Tisza-tó, az ember alkotta paradicsom (08.23). A Tisza évezredek óta kanyarog az Alföldön. A film narrátora, Dimitry Lyasuk végigvezeti a nézőt a négy évszakon, és megmutatja, hogyan formálódott ez a különleges hely az idők során, amelyből az emberi beavatkozás vízi paradicsomot hozott létre.

Sorozatok

A hónapban véget ér a Sárkányok háza második évada, szóval itt a lehetőség, hogy az egész sorozatatot binge watchban megtekinthető. Július 25-én debütált, így egész augusztusban friss epizódokkal érkezik a nagysikerű Harley Quinn animációs sorozat első spin off sorozata, a Kite Man: Hell Yeah (friss epizódok csütörtökönként), amelyben Kite Man (Sárkányember) vicces, olykor véres, máskor szexi kalandjait követhetjük. DC rajongóknak kötelező néznivaló! 🙂

A hónap egyik kiemelt premierje a Red Eye - Halálos repülés (08.01., a teljes évad elérhető a premier napján). Három nő és három világ: egy rendőr, egy újságíró és az MI5 egy vezetője, mindhárman belekeverednek egy életveszélyes összeesküvésbe, amikor egy brit orvost letartóztatnak gyilkosság miatt, miután hazarepült Pekingből. Főszerepben Richard Armitage, Jing Lusi (Kőgazdag ázsiaiak, Londoni bandák). Az Adult Swim rajongóinak igazi örömhír, hogy az Aqua Teen Hunger Force 4 teljes évada (összesen 68! epizód) elérhető lesz augusztus 5-től. 3. évadával tér vissza az HBO sorozata, az Ipar (Industry, 08.12, az epizódok hetente jönnek), amely izgalmas betekintést nyújt a magas szintű pénzügyek világába pár fiatal bankár életén keresztül, akik a nemzetközi banki miliőben építik karrierjüket, és a feszített tempót szexszel és drogokkal oldják. A harmadik évadban minden eddiginél nagyobb a tét. Friss szereplőként érkezik a sorozatban a Trónok harcával ismertté vált Kit Harrington. Jön még a Rick és Morty: Anime (08.16), amelyben zakkant hőseink ezúttal anime szereplőként tűnnek fel, a nagysikerű lengyel HBO sorozat, az Enyhülés (The Thaw) 2. évada.

A hónap végén egy igazán különleges sorozat érkezik a platformra. A 2002-es, 4 Oscar-díjra jelölt film, az Isten városa sorozat formájában tér vissza. Egészen pontosan folytatódik a történet. 22 évvel a film után visszatérnek az eredeti szereplők és egy lehengerő sorozatban mutatják mi történik most Rio de Janeiro utcáin. Isten városa: a harc folytatódik (City of God: The Fight Rages On, 08.26) című 6 részes sorozat hetente friss epizóddal érkezik a Maxra.

Ezen kívül érkezik még több izgalmas HBO és Max Original dokusorozat (Ki ölte meg az evansdale-i lányokat?, Csimpánzok Hollywoodban), új évadokkal érkeznek Discovery, TLC, Investigation Discovery és HGTV reality és doku sorozatok (Fixer Upper: A tóparti ház, Ausztrál opálbányászok, Riválisok, Őrült családi kaland...).