Közelít a kétmilliárdos határhoz az Avatar 2

Hatalmas várakozás előzte meg az óriási költségvetéssel készült új Avatar filmet, ami egyelőre tarol a mozikban és gyorsan lépdel felfelé a legtöbb bevételt hozó alkotások listáján. A Variety.com beszámolója szerint már 1,89 milliárd dollárt hozott a mozikban az alkotás, amivel már a hetedik a rangsorban.

(fotó: avatar.com)

Sorban ötödik alkalommal nyerte a hétvégi versenyt az amerikai mozis jegyeladásokban az Avatar: A víz útja, a múlt héten a Variety.com szerint 31,1 millióan váltottak jegyet a filmre az Egyesült Államokban. Az alkotás ezzel 1,89 milliárd dolláros összbevételnél tart a globális forgalmazást tekintve, amivel máris a hetedik a legtöbb pénzt hozó filmek rangsorában.

Közvetlenül előtte a hatodik pozícióban a Pókember: Nincs hazaút van, azonban a két film között minimális a különbség és ahogyan arra a Variety.com is felhívta a figyelmet, még bőven van lehetősége az Avatar 2-nek erősíteni. Igazán komoly blockbuster bemutató ugyanis még hetekig nem lesz, legközelebb a február végén érkező Disney-Marvel produkció, a Hangya és Darázs történet folytatása jelenthet majd komolyabb kihívást a pandorai kalandokat bemutató alkotásra.

A Boxofficemojo.com összesítése szerint egyébként minden idők legnagyobb mozis bevételét hozó film az Avatar első része volt, ami 2,92 milliárd dolláros bevételt termelt. Ezt a Bosszúállók: Végjáték követi, közel 2,8 milliárd dollárral, míg a harmadik Titanic majdnem 2,2 milliárd dollárt hozott. Bár az Avatar 2 is szépen hozza a bevételt, komoly bravúrra lenne szüksége ahhoz, hogy felkerüljön a dobogóra. Mindenesetre pár hét múlva ismét beszámolunk arról, hogy hol tart a jegybevételekben a különleges látványvilágú alkotás.