Különleges dokumentumfilm érkezik a Disney+-ra

(L-R) George Harrison, Ringo Starr, John Lenon, and Paul Mccartney arriving at JFK airport in BEATLES 64'. Photo Courtesy of Apple Corps, Ltd. All Rights Reserved.

Eddig soha nem látott felvételekkel érkezik a Beatles első amerikai látogatásának izgalmas pillanatait bemutató dokumentumfilm. A Beatles '64, Martin Scorsese producer és David Tedeschi rendező vadonatúj alkotása 2024. november 29-től látható kizárólag a Disney+-on.

1964. február 7-én a Beatles soha nem látott rajongás és hisztéria közepette érkezett New Yorkba. Attól a pillanattól kezdve, hogy leszálltak a Kennedy repülőtéren, ahol rajongók ezrei fogadták őket, „Beatlemánia” söpört keresztül New Yorkon és az egész Egyesült Államokon. Az Ed Sullivan Show-ban tartott izgalmas bemutatkozó fellépésük több mint 73 millió nézőt vonzott, ami a kor legnézettebb televíziós eseménye volt. A Beatles '64 bemutatja a színpadi csillogást, de a kulisszák mögötti intimebb történeteket is elmeséli, megörökítve, hogyan alakult John, Paul, George és Ringo kapcsolata szoros barátsággá, miközben a legtöbbek számára elképzelhetetlen hírnévre tettek szert.

A film Albert és David Maysles úttörő dokumentumfilmesek ritka felvételeit is tartalmazza, melyeket az új-zélandi Park Road Post stúdió újított fel 4K-ban. A Beatles első amerikai, a washingtoni Coliseumban és az Ed Sullivan Show-ban tartott koncertjének élő felvételeit a WingNut Films és Giles Martin keverte újra. A zene és a felvételek ezt a különleges, kulturális pillanatot és annak mai napig tartó visszhangját mutatják be Paullal és Ringoval, valamint olyan rajongókkal készült interjúkon keresztül, akiknek az életét megváltoztatta a Beatles.

A Beatles ’64 dokumentumfilmet David Tedeschi rendezte, producerei Martin Scorsese, Margaret Bodde, Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison, Sean Ono Lennon, Jonathan Clyde és Mikaela Beardsley voltak. Executive producerei pedig Jeff Jones és Rick Yorn.

A film Disney+-os premierjével egy időben az Apple Corps Ltd./Capitol/UMe hét amerikai Beatles-albumot készített analóg módon 180 grammos professzionális hangzású vinyl lemezre az eredeti mono hangfelvételről, melyek november 22-én jelennek meg világszerte. Ezek az eredetileg 1964 januárja és 1965 márciusa között a Capitol Records és a United Artists gondozásában az Egyesült Államokban megjelentetett mono albumok 1995 óta nem kaphatók bakelitlemezen. A Meet The Beatles!; The Beatles' Second Album; A Hard Day's Night (Original Motion Picture Sound Track); Something New; The Beatles' Story (2LP); Beatles '65; és The Early Beatles már előrendelhető új vinyl box setben a The Beatles: 1964 U.S. Albums In Mono, amelyek közül hat cím külön-külön is kapható.