Magyar mobilappra figyelt fel a Google

Több mint 200 000 magyar kismamának segített már a PregHello várandóssági mobilapplikáció, amelyet ma már a Magyar Védőnők Egyesülete is hivatalosan, szakmailag ajánl a kismamáknak. Az alkalmazásra a Google is felfigyelt és felkérte az app megálmodóját, Németh Nórát, hogy a PregHello képviselje Magyarországot a Google #WeArePlay európai kampányában.

A PregHelloban minden információ egy helyen megtalálható, ami a várandósság során fontos és szükséges ahhoz, hogy a kismamák és leendő apukák stresszmentesen várhassák kisbabájukat.

Lényegében az alkalmazás arról szól, hogy a kismamák hétről hétre követhetik benne a várandósságukat és kisbabájuk fejlődését az anyaméhben. Ezenkívül egy egészségügyi szakértők által lektorált Tudástár és Eszköztár biztosít nekik egy alaptudást a várandósgondozás menetéről, vizsgálatokról, a testi lelki változásokról, babagondozásról, elintézni valókról. A PregHello várandós app sajátossága, hogy a tartalmak minden esetben a magyarországi viszonyokat tükrözik, vagyis nem egy globális app általános információit teszi közzé, hanem például a magyarországi várandósgondozás folyamatáról , a Magyarországon elérhető vizsgálatokról, a magyarországi állami támogatásokról ir közérthetően, struktúráltan. A cikkeket magyar, szakmájukban elismert egészségügyi dolgozók írják/lektorálják, így garantálja a PregHello a hiteles, szakszerű tartalmakat a kismamáknak.

Az indulás óta az applikáció híre futótűzként terjed a kismamák között és már néhány hónap leforgása után az alkalmazásboltokban az első helyen szerepel a hasonló kategóriájú alkalmazások között. Mára már háromból két kismama a PregHellot használja a várandóssága során.

„Hitvallásunk, hogy minden várandós édesanyának lehetőséget kell biztosítani ingyenes keretek között arra, hogy egyszerűen, egy helyről az összes fontos információhoz hozzájusson.” – emelte ki Nóra, a PregHello alapítója.

Miért pont a PregHellora figyelt fel a Google?

„Amikor először megkeresett a Google, azt hittem, hogy spam. Miután jobban megnéztem az emailt, akkor realizálódott bennem, hogy tényleg a Google ír és tényleg aziránt érdeklődnek, hogy lenne-e kedvünk együttműködni és Magyarországot képviselni az európai kampányukban” – emlékszik vissza Nóra. Természetesen a válasz igen volt, melyet egy beszélgetés követett a Google szakembereivel, ahol kiderült a PregHellot kiemelkedő társadalmi szerepe miatt választották nagykövetnek két másik neves magyar applikáció (a BookR Kids és Vimage) mellett.

A nyáron a Google meghívta Nóráékat Amszterdamba, a kampány megnyitóra is, ahol értékes előadásokon tanulhattak, workshopokon vehettek részt és ezzel még nincs vége, további meghívások várnak rájuk idén.