Magyar alelnök az AMC-nél

Hajós Balázst nevezték ki az AMC Networks International – Central and Northern Europe terjesztésért felelős alelnökévé. Ebben az új, kibővített szerepkörében a szakember több mint 30 országban vezeti majd a társaság terjesztését.

 

Alelnökként Hajós Balázs jelenlegi felelősségi köre kiterjed a balti államokra, Oroszországra, Ukrajnára és a FÁK tagállamaira. A szakember felel majd több mint 30 ország és 15 csatornamárka terjesztéséből származó bevételéért, a kiemelt ügyfelekért, emellett a cégcsoport felsővezetésével együttműködve stratégiai disztrtribúciós terveket fog kidolgozni.

 

Kinevezését megelőzően Hajós Balázs az AMCNI budapesti központú regionális irodájának közép-európai terjesztési igazgatója volt, ahol fő felelőssége az új terjesztési lehetőségek és innovatív üzletfejlesztési stratégiák kialakítása volt – írja közleményében az AMC.

 

Hajós székhelye alelnökként is Budapest marad. A társaság magyarországi központja a kinevezéssel egy időben tovább bővült: korábban átvették a JimJam több globális feedjét, így a Közel-Kelettől Oroszországon és Magyarországon át Portugáliáig és Afrika számos országáig a budapesti iroda irányítja és kezeli a gyerekcsatornát. Októbertől a Sundance TV egyik európai feedje, valamint az orosz AMC és MGM is a portfólióhoz kerül.

 

Hajós Balázs 2007 óta dolgozik a társaságnál. Közép-európai terjesztési igazgatóként aktívan közreműködött a csatornaportfólió kibővítésében Közép- és Kelet-Európában. Elindítását követően évről évre bővítette a Minimax terjesztését, amely mára 12 országban az egyik vezető gyerekcsatorna. Szakmai karrierje a televíziózásban 2000-ben indult, akkor a Canal+ csoporton belül a közép-európai piacok tartoztak hozzá. Hajós Balázs jogi végzettségét a Sorbonne Egyetemen megszerzett posztgraduális médiajogi és médiagazdaságtani diplomákkal egészítette ki.

 

Az AMC Networks International Central and Northern Europe portfóliójába 15 csatornamárka tartozik, változatos műfajokban, a film és sorozattól kezdve a gyerekzsáneren keresztül az infotainment- és a sportműfajig. A társaság felel a JimJam globális és a Sundance TV európai feedjéért, valamint számos közép- és kelet-európai csatornáért, köztük a zászlóshajó AMC-ért, továbbá a Filmcafe, a Film Mánia, a Film+ (csak Csehországban és Szlovákiában), az MGM, a Sport1, a Sport2, a SportM, a Minimax, a Megamax, a Spektrum, a Spektrum Home és a TV Paprika televíziós csatornákért. Ezen felül, az AMC Networks International Central and Northern Europe működteti a német KinoweltTV-t.