- Hirdetés -

Már a mobilokban van a mesterséges intelligencia

|

- Hirdetés -

A Samsung bemutatta a Galaxy S24, Galaxy S24+ és Galaxy S24 Ultra készülékeit, amelyek a Galaxy AI segítségével új mobilélményeket teremtenek. A Galaxy S széria történetében új korszak kezdődik, amely megváltoztathatja a mobileszközök használati lehetőségeit. A mesterséges intelligencia szinte minden területen gazdagítja a Galaxy S24 sorozat felhasználói élményét. Megkönnyíti a mindennapi kommunikációt, fokozhatja a kreatív lehetőségeket, a Galaxy ProVisual motorral új mércét állít fel a keresés terén, amellyel a Galaxy-tulajdonosok mostantól másképp fedezhetik fel az őket körülvevő világot.

„A Galaxy S24 széria átalakíthatja a világgal való kapcsolatunkat, és a mobilfejlesztések következő évtizedét indíthatja el – mondta TM Roh, a Samsung MX (Mobile eXperience) üzletágának vezetője és elnöke. – A Galaxy AI a fejlesztéseink során megszerzett tudáson és a telefonhasználati szokások vizsgálatán alapul. Izgatottan várjuk, hogy a felhasználók mindennapjait támogassa, és új lehetőségeket nyisson meg előttük.”

Tedd emlékezetessé a mindennapokat!

Az újonnan bevezetett Galaxy AI célja, hogy segítsen az élet szinte minden területén, különösen a kommunikációban, a telefon legalapvetőbb funkciójából kiindulva. A Galaxy S24 újszerű megközelítéssel teszi egyszerűbbé a nyelvi akadályok legyőzését. A felhasználó könnyebben beszélgethet külföldi kollégáival vagy diáktársaival, és külföldi nyaralás esetén egyszerűbbé válhat az asztalfoglalás menete is. Mindezt a vállalat Élő fordítás alkalmazásával teheti meg, amely kétirányú, valós idejű hang- és szövegfordítást végez a telefonhívások során. Nincs szükség harmadik féltől származó alkalmazásra, az eszköz mesterséges intelligenciája pedig bizalmasan kezeli a beszélgetések tartalmát, és megvédi a privát adatokat.

A Tolmács valós időben fordítja le az élő beszélgetéseket, így a kommunikáló felek osztott képernyős nézetben olvashatják el a beszélgetőtárs által szóban elmondottak szöveges átiratát a kiválasztott nyelvre lefordítva. Ez a funkció mobil-adatforgalom vagy Wi-Fi-szolgáltatás nélkül is elérhető.

A Chatsegéd az üzenetekben és egyéb alkalmazásokban tökéletesítheti a társalgás hangnemét, hogy a mondandó a felhasználók eredeti szándékának megfelelően hangozzon. Legyen szó egy munkatársnak küldött udvarias üzenetről vagy egy rövid és frappáns szófordulatról egy közösségimédia-posztban. A Samsung Billentyűzetbe integrált mesterséges intelligencia 13 nyelven, valós időben fordítja az üzeneteket, az e-maileket vagy egyéb szövegtartalmakat.

A Samsung Notes Jegyzetsegédje lendületet ad a szervezésnek, mesterséges intelligencia által generált összefoglalókkal, sablonokkal és előre elkészített formátumokkal könnyíti meg az átlátható jegyzetek elkészítését. Borítót készít, így a felhasználók előnézetben is könnyedén megtalálhatják a keresett dokumentumot. Az Átírósegéd az AI és a Speech-to-Text (beszéd szöveggé alakítása) technológia alkalmazásával a hangfelvételekből átiratot készít, összesíti vagy lefordítja annak tartalmát, több megszólaló esetén is.

Nem csak a kommunikáció szempontjából érhetők tetten a Galaxy S24 alapvető és jövőbemutató előnyei. Az online keresés szinte az élet összes területét átalakította. A Galaxy S24 mérföldkő a keresési műveletek tekintetében, mivel az intuitív és gesztusvezérelt Bekarikázással keresés a Google-lel funkciót is biztosítja. A Galaxy a keresés világszinten élvonalbeli szakértőjéhez, a Google-höz fordult, hogy felhasználóinak egy rendkívüli eszközt kínáljon, és a felfedezés új formáit egy könnyed mozdulattal nyithassa meg előttük. A felhasználó a „Kezdőképernyő” gomb hosszan tartó megnyomásával bármit bekarikázhat, kiemelhet vagy megérinthet a Galaxy S24 kijelzőjén, és ezután hasznos keresési találatok jelenhetnek meg. Könnyedén utánanézhet egy ismerős fotóján látható nevezetességnek, vagy még többet tudhat meg egy YouTube Shortsban megosztott izgalmas tényről anélkül, hogy kilépne az alkalmazásból. A felhasználó aktuális tartózkodási helyéhez mérten, bizonyos keresésekre a generatív mesterséges intelligencia komplex áttekintést nyújt, nemcsak az interneten megtalálható információt kínálja fel, hanem rámutat a különböző összefüggésekre, és segít, hogy pontosabb, árnyaltabb, összetettebb kérdéseket fogalmazzanak meg és részletesebb kereséseket futtassanak a felhasználók. Mindezt egyszerűen.

Engedd szabadjára a benned rejlő kreativitást, hogy új szemszögből fedezhesd fel a világot!

A Galaxy S24 készülékek ProVisual motorja egy olyan átfogó AI-alapú eszközkészlet, amely átalakítja a képrögzítési lehetőségeket, még nagyobb kreatív szabadságot kínál a felhasználóknak a tartalomgyártás bármely fázisában – legyen szó a felvételek beállításáról vagy azok közösségi médiában történő megosztásáról. A messziről készített homályos vagy pixeles képek ideje lejárt. A Galaxy S24 Ultra Quad Tele rendszerének új, ötszörös optikai zoomja az 50 megapixeles kameraszenzorral párosulva az Adaptív képérzékelőnek köszönhetően kétszeres, háromszoros, ötszörös és tízszeres nagyítás esetén is optikai minőségű teljesítményt kínál. A továbbfejlesztett digitális zoommal a képek százszoros nagyítás esetén is kristálytiszták maradhatnak.

A vállalat továbbfejlesztette a Nightography, éjszakai felvételek funkciót, így a Galaxy S24 esetében a Space Zoom, ultranagyítással készített fényképek és videók a körülményektől függetlenül, még ráközelítés esetén is kiváló minőségűek maradhatnak. A Galaxy S24 Ultra immáron 1,4 µm-os pixelmérete 60 százalékkal nagyobb az előző modellhez képest, így a felhasználók több fényt rögzíthetnek félhomályos környezetben is. Az optikai képstabilizátor (OIS) szélesebb korrekciós szögtartományának és a továbbfejlesztett kézremegés-kompenzációnak köszönhetően csökkenhet az elmosódás a Galaxy S24 Ultrával készített fotókon és videókon. Az előlapi és hátlapi kamerák egyaránt zajcsökkentő, dedikált ISP blokkal rendelkeznek, a Galaxy S24 pedig kielemzi a felvétel rögzítési szögére vonatkozó információkat, hogy megkülönböztesse az adott videó készítőjének és tárgyának mozgását. Ezáltal sötétben, még messzebbről is tiszta és zajmentes videók készíthetők.

A forradalmi Galaxy AI szerkesztőeszközei a minőségi felvételek elkészítése után egyszerű módosítási lehetőségeket kínálnak, például a tárgyak eltávolítását, az újbóli kompozíciós beállítás vagy az utómunka során. A Szerkesztési javaslatok a Galaxy AI segítségével a fotókhoz ideális szerkesztési lehetőséget ajánl fel az egyszerűbb és hatékonyabb optimalizálás érdekében. A Generatív szerkesztésgeneratív mesterséges intelligencia alkalmazásával kitölti a kép hátterének egyes részeit, hogy a felhasználóknak még szabadabb kezet adjon az alkotás során. Például, ha egy képet elfordít, a megváltozott dőlésszög miatt létrejövő üres részeket a mesterséges intelligencia kiegészíti. A mesterséges intelligencia nemcsak lehetővé teszi a felhasználónak, hogy a képen látható tárgyat elmozdítsa a tökéletes kompozícióért, hanem az elmozdítás helyére illeszkedő hátteret is generál. Minden olyan esetben, amikor a Galaxy S24 generatív mesterséges intelligenciával szerkeszt vagy javít egy képet, a kép és a metaadat egyaránt vízjelet tartalmaz. Egy akciódús videó lelassítása esetén pedig az új AI Lassított Felvétel (Instant Slow-mo) funkció extra képkockákat hoz létre a mozgás alapján, hogy a lassítás után is részletesebben jelenítse meg az izgalmas pillanatokat.

A Super HDR szolgáltatás élethű előnézetet kínál a zár rögzítése előtt, hogy a képek a készítés minden fázisában szemkápráztatóak legyenek. Az emlékek megörökítése az okostelefonok egyik alapvető funkciója, de legalább ennyire fontos azok megosztása is a nagyvilággal. A harmadik féltől származó közösségimédia-alkalmazások mostantól a legtöbbet hozhatják ki a Galaxy AI-alapú kamerarendszeréből. A prémium kategóriás Galaxy S széria kamerafunkciói közvetlenül épülnek be olyan mobilalkalmazásokba, mint az Instagram, hogy színvonalasabbá tegyék a megosztást a közösségi médiában. Amikor a felhasználó egy képet keres a Galériában vagy a kedvenc közösségimédia-alkalmazásban, a vizuális tartalmak a kép kiemelt részének elemzésével, élethűbb fényerő-, szín- és kontraszttartománnyal, Super HDR-ben is megjelennek.

A Galaxy eddigi legokosabb élményét prémium teljesítménnyel kínálja

A mesterséges intelligencia a mindennapok egyre jelentősebb szereplőjévé válik, ezért a teljesítményének is igazodnia kell a felhasználói igényekhez, például a gaming, a magas minőségű videófelvételek elkészítése és szerkesztése során, vagy akár egy utazás megszervezésekor, amikor akár öt különböző alkalmazás között szükséges folyamatosan váltogatni. A Galaxy S24 a feladattól függetlenül lehengerlő élményt nyújt a lapkakészletet és a kijelzőt érintő, illetve számos más fejlesztésnek köszönhetően. Minden Galaxy S24 Ultra készülék Galaxyra tervezett Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletet tartalmaz. A chipet kifejezetten Galaxy felhasználókra optimalizálták, amely neurális feldolgozóegységet (NPU) érintő fejlesztéseivel kiemelkedően hatékony AI-alapú feldolgozást kínálhat. A három Galaxy S24 modell 1-120 Hz közötti adaptív képfrissítési frekvenciája pedig szintén hatékonyabb teljesítményt biztosít.

A hardveres és szoftveres fejlesztéseknek köszönhetően a Galaxy erősebb gaming élményt nyújthat. A Galaxy S24 Ultra optimális hőszabályozó rendszerrel büszkélkedhet, amelynek 1,9-szer nagyobb Párakamrája javítja az eszköz felületi hőmérsékletét, és hosszú távon maximalizálja a teljesítményt. A Ray Tracing (Sugárkövetés) technológia kiváló árnyék- és tükröződési hatása élethű látványt kelt. A vállalat az iparág vezető játékpartnereivel működik együtt, hogy a Galaxy S24 felhasználói optimalizáltabb, világszerte népszerű mobiljátékokkal játszhassanak.

A vizuális tartalmak még élénkebbé és lebilincselőbbé válnak a Galaxy történetének eddigi legfényesebb kijelzőjén. A Galaxy S24 kijelzőinek akár 2600nites csúcsfényereje és képfeljavító Vision Booster funkciója kültéri körülmények között is láthatóbb felületet biztosít.

A Galaxy S24 Ultra kijelzőjének tartósságáért az optikailag továbbfejlesztett Corning Gorilla Armor üveglap felel, amely megvédi a mindennapi karcolások okozta sérülések ellen. Az üveglap számottevően, akár 75 százalékkal csökkentheti a tükröződést, hogy a legkülönbözőbb fényviszonyok között is zavartalan vizuális élményben részesítse a felhasználókat.

A Galaxy S24 készülékek vékonyabb és egyenletesebb vázszerkezettel rendelkeznek. A formatervezést érintő fejlesztésekkel a felhasználók még könnyebben elmerülhetnek a vizuális tartalmakban, emellett azonos méretspecifikációkon belül nagyobb a képernyők mérete is. Míg a Galaxy S24 6,2, a Galaxy S24+ 6,7 col átmérőjű kijelzővel érkezik. A Galaxy S24 Ultra 6,8 colos, laposabb kijelzője pedig a vizuális élményeken túl a felhasználók hatékonyságát is szolgálja. A Galaxy S24 Ultra mellett pedig már a Galaxy S24+ is támogatja a QHD+ felbontást.

Továbbfejlesztett biztonsággal és adatvédelemmel a felhasználó választásáért és bizalmáért

A Samsung Knox, a Galaxy védelmet nyújtó, többlépcsős biztonsági platformjával ellátott Galaxy S24 a végponttól végpontig tartó biztonságos hardverrel, valós idejű fenyegetésfigyeléssel és együttműködő védelemmel őrzi a kulcsfontosságú információkat és adatokat a sebezhetőség ellen.

A Samsung a mesterséges intelligencia korszakában is hosszú távon elkötelezett amellett, hogy felhasználóinak szabad kezet adjon az irányításban és a döntések meghozatalában. A Fejlett intelligencia beállításokban a Galaxy S24 felhasználói teljeskörűen szabályozhatják, hogy mely adataikat engedélyezik az AI-alapú élmények fokozásához. A menüpontban akár le is tilthatják az AI-alapú funkciók igénybevételéhez szükséges online adatfeldolgozást.

A Knox Matrix biztonságos, összekapcsolt és jelszómentes világról alkotott jövőképét jelkulcsokkal fejleszti. A jelkulcsokkal a felhasználók megbízható eszközeiken, digitális hitelesítő adataikkal kényelmesen és biztonságosan hozzáférhetnek a regisztrált weboldalakhoz és alkalmazásokhoz, védve őket az adathalász-támadásoktól. A Megerősített adatvédelem teljes körű titkosítást kínál a Samsung Cloud szolgáltatásban az adatok biztonsági mentése, szinkronizálása és visszaállítása során. Ezáltal a felhasználók más eszközökhöz is kapcsolódhatnak, miközben az adatok továbbra is szinkronizálva és biztonságban maradnak, így azokat kizárólag saját eszközeiken titkosíthatják vagy oldhatják fel, vagyis rajtuk kívül még a szerver vagy a fiók feltörése esetén sem férhet hozzá más. A Galaxy S24 védelmét ezenkívül a Samsung számos forradalmi biztonsági és adatvédelmi funkciója is támogatja, többek között a Knox Vault, a Biztonság és adatvédelmi kezelőfelület, az Autoblokkoló, a Biztonságos Wi-Fi, a Private Share, a Karbantartási Mód és egyéb funkciók.

Új szakasz a Samsung környezetvédelmi törekvéseiben

A mobilélmények új kategóriájának létrehozása a Galaxy-technológia tervezésének és csomagolásának újragondolását is magába foglalja, hogy kevesebbel többet érjen el az emberek és a bolygó érdekeit szem előtt tartva. A Galaxy S24 tovább növeli a Galaxy készülékekben felhasznált újrahasznosított anyagok arányát azáltal, hogy már nemcsak műanyagot, üveget és alumíniumot alkalmaz a belső és külső alkatrészek gyártása során, hanem azt új összetevőkkel egészíti ki. A Galaxy S24 újrahasznosított kobaltból és ritkaföldfémekből készült alkatrészeket is tartalmaz. A Galaxy S24 Ultra készülékek akkumulátoraiban legalább 50%-ban újrahasznosított kobaltot, hangszóróiban pedig 100%-ban újrahasznosított, ritkaföldfémből készült alkatrészeket használtak fel a gyártás során.

A Galaxy S24 az első olyan Galaxy S termékcsalád, amelyet a fejlesztők újrahasznosított acél és termoplasztikus poliuretán (TPU) felhasználásával alkottak meg. A Galaxy S24 Ultra hangszórói legalább 40%-ban felhasználás utáni acélt, oldalsó és hangerőszabályzó gombjai pedig 10%-ban felhasználás előtti termoplasztikus poliuretánt tartalmaznak. Minden Galaxy S24 készülék 100%-ban újrahasznosított papírból készült csomagolásban kerül forgalomba.

A Samsung a Galaxy S24 készülékek esetében is 7 generációs operációs rendszerfrissítést és 7 éves biztonsági frissítést kínál. A vállalat folytatja a termékek életciklusának meghosszabbítására irányuló hosszú távú elkötelezettségét, hogy a felhasználók még hosszabb ideig élvezhessék a Galaxy eszközeik optimalizált teljesítményét. A széria UL ECOLOGO tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyet az eszközök karbonlábnyomát mérő és ellenőrző The Carbon Trust szervezet bocsátott ki.

A Galaxy S24 termékcsalád megmutatja, miként valósul meg a vállalat MX üzletágának környezetvédelmi ütemterve. A Samsung továbbra is kitartóan törekszik a 2025 végéig kitűzött célok teljesítésére. 2022 végére a vállalat már elérte első ilyen célját, amikor újrahasznosított anyagokat alkalmazott a Galaxy okostelefonok és tabletek, asztali számítógépek, viselhető eszközök és egyéb mobileszközök előállítása során. A Samsung most egy új célt is megfogalmazott az újrahasznosított anyagok felhasználását illetően. 2030-ra a vállalat minden mobileszköz minden egyes moduljába legalább egy újrahasznosított anyag beépítését tervezi.

Precíziós technológia és elegancia minden területen

A Galaxy S24 Ultra a Galaxy okostelefonok történetének első titánvázzal ellátott készüléke, amely tartósabb külsőt és hosszabb élettartamot biztosít. A készülék lényegesen vékonyabb kialakítása kényelmesebb fogással, minőségibb élményt kínál út közben is. A Galaxy S24 és S24+ modellek hátlapja és oldalkerete simulékonyan kapcsolódik össze. Az áramvonalas formatervezés esztétikusabb külsőt kölcsönöz a készülékeknek. A Galaxy S24 széria a földi ásványok színvilágát megidéző árnyalatokban kapható. A Galaxy S24 és S24+ modellek Ónixfekete, Márványszürke, Kobaltlila és Borostyánsárga, míg a Galaxy S24 Ultra Titánszürke, Titánfekete, Titánlila és Titánsárga színekben érhető el. Mindhárom modell további, kizárólag online elérhető színárnyalatokban is megvásárolható.

Elérhetőség

A 8GB RAM-mal rendelkező Galaxy S24 modellek 128 GB és 256 GB verziója 369 990 és 399 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érkezik. A 12GB RAM-mal rendelkező Galaxy S24+ 256 GB, illetve 512 GB méretű változata 479 990 és 529 990 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el. A Galaxy S24 Ultra készülékek 256 GB méretű változata 599 990 forintért, 512 GB méretű változata 649 990 forintért, 1TB méretű változata pedig 749 990 forintért lesz kapható többek között a Samsung Webáruházban.

A készülékek 2024. január 17. 19:00 órától, 2024. január 30. 23:59 óráig vagy a készlet erejéig már előrendelhetők. A Galaxy S24, S24+ és a Galaxy S24 Ultra előrendelése esetén a vállalat kétszer akkora tárhelyet biztosít a kiválasztott készülékhez, mint amelyet a felhasználó eredetileg választ. A Samsung a Galaxy S24 széria megrendelésekor a Galaxy S24 esetében akár 20 000, míg a Galaxy S24+ és a Galaxy S24 Ultra esetében akár 40 000 forintos készülékbeszámítási kedvezménnyel érhető el.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Hollywoodi hangulattal ünnepel a filmcsatorna

Tíz évvel ezelőtt indult útjára a Paramount Network magyarországi adója, így idén március 1-től egy teljes hónapot szentel mindannak, amely a csatorna esszenciáját képezi, és tisztelettel hódol a hetedik művészeti ág előtt. Az alkalomból...

Így bukhat havonta 15 ezret, ha nem választ jól

A két-háromszoros különbség sem ritka a hasonló tartalmú lakásbiztosítások díjai között itthon, emiatt egy adott kategórián belül a legdrágább terméket választó ügyfelek jóval többet fizethetnek otthonuk biztosítására. Egy 120 négyzetméteres budai sorház tulajdonosa például...

Ezek a városok voltak a magyarok téli kedvencei

A Szallas.hu foglalási darabszámait összesítve a főváros vonzotta a legtöbb utazót a téli időszakban. Budapestet Eger és Pécs követte a dobogón, vendégéjszakákból viszont Pécs helyett Gyula lett a bronzérmes. A téli kikapcsolódások során a...

Ingatlant venne? – Erre lesz érdemes figyelni

A két éve indult fordulat 2023-ban leginkább korrekciót hozott a lakáspiacon, amiből már most látszanak a kilábalás jelei. Az OTP csoport szakértői szerint a javuló gazdasági, hitelezési környezetnek és a régi-új állami támogatásoknak köszönhetően...

Megvan a Gyermelyi tehetségkutatójának győztese

Eredményt hirdetett a Gyermelyi, Molnár Virág lett az idei Recept Rulett influencer tehetségkutató győztese. A feltörekvő gasztro tartalomgyártó a 2 millió forintos fődíj mellett, 1 évre elegendő Gyermelyi termékeket, és Braun konyhai kisgépeket vihetett...

Új vezetővel folytatja az Antenna Hungária

Március 1-től Papp-Gerlei Gyöngyvér az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója. A szakember az elmúlt egy évben a vállalat operatív vezérigazgató-helyetteseként részt vett a társaság irányításában, és közvetlenül vezette az Antenna Hungária média divízióját. Az új vezérigazgató...

Itt a Blikk nagy dobása

A Blikk első száma 1994. március 1-jén jelent meg Magyarországon a Ringier kiadó gondozásában. Egyenesen az égből szállt alá, hiszen este 19 órakor egy katonai helikopterről raklapnyi kiadványt eresztettek a tömegbe a Városligeti Műjégpálya...

Tudatosabb építkezés

A nagyobb zajban ma tudatosabb márkaépítésre van szükségük a celebeknek, mint néhány évtizeddel ezelőtt, az önazonosság és a közvetlenség azonban soha nem megy ki a divatból. Schiwert-Takács Lászlót, az RTL Magyarország talent relations managerét...

Kiderült, kik a TikTok hazai sztárjai

Töretlen népszerűségnek örvendenek a rövid videós tartalmak, a TikTokon jelen lévő márkák száma pedig folyamatosan növekszik. A hazai influenszerek közül egyre többen érik el az egymilliós követőszámot, és a fenntarthatóság is mind nagyobb hangsúlyt...

A digitális üzletágat is Csikesz Erika vezeti majd a TV2-nél

Március 7-től Csikesz Erika feladatköre bővül, a TV2 Média Csoport Értékesítési és Digitális Igazgatójaként folytatja munkáját a cégcsoportnál. Új feladatkörében Csikesz Erika felügyeli a digitális üzletágat is, és minden részleg támogatásával a TV2 Csoport...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Fontos változás az ALDI-nál

Az ALDI valamennyi áruházában üzembe álltak a visszaváltó automaták. A vásárlók már megtalálhatják a polcokon az első visszaváltási díjas termékeket. A 2024-ben induló üvegvisszaváltási rendszer bevezetése miatt a visszaváltási díjjal forgalomba hozott egyszer használatos PET,...

Hollywoodi hangulattal ünnepel a filmcsatorna

Tíz évvel ezelőtt indult útjára a Paramount Network magyarországi adója, így idén március 1-től egy teljes hónapot szentel mindannak, amely a csatorna esszenciáját képezi, és tisztelettel hódol a hetedik művészeti ág előtt. Az alkalomból...

Így bukhat havonta 15 ezret, ha nem választ jól

A két-háromszoros különbség sem ritka a hasonló tartalmú lakásbiztosítások díjai között itthon, emiatt egy adott kategórián belül a legdrágább terméket választó ügyfelek jóval többet fizethetnek otthonuk biztosítására. Egy 120 négyzetméteres budai sorház tulajdonosa például...

Ezek a városok voltak a magyarok téli kedvencei

A Szallas.hu foglalási darabszámait összesítve a főváros vonzotta a legtöbb utazót a téli időszakban. Budapestet Eger és Pécs követte a dobogón, vendégéjszakákból viszont Pécs helyett Gyula lett a bronzérmes. A téli kikapcsolódások során a...

Ingatlant venne? – Erre lesz érdemes figyelni

A két éve indult fordulat 2023-ban leginkább korrekciót hozott a lakáspiacon, amiből már most látszanak a kilábalás jelei. Az OTP csoport szakértői szerint a javuló gazdasági, hitelezési környezetnek és a régi-új állami támogatásoknak köszönhetően...
- Hirdetés -

Podcast

2023 a nemzetközi trendektől eltérő év volt itthon

Kezdjük jóslással az évet! Milyen trendek várhatóak 2024-ben a médiapiacon, a reklámköltések vonalán és merre tart a rendezvénypiac? A február 14-ei Business Lounge műsorvezetői és meghívottjai - Bacsa Gábor, a Dentsu Magyarország ügyfélkapcsolati vezetője...

A rádió a fantáziát indítja be

A rádió értelméről, jelenéről és jövőjéről folyt a diskurzus a Business Lounge december 19-ei adásának első felében, méghozzá a MiértRádió iparági összefogás vezetője, Nagy Marcell segítségével. Majd pedig Guzsaly Péter, a Skool partnerkapcsolati vezetője...

Az emberek érzik, milyen értékkel bír az élelmiszer

A pazarlás és az adományozás témaköre karácsonykor kéz a kézben jár az élelmiszervállalatoknál, erről mesélt a Business Lounge december 6-ai adásában Kazatsay Eszter, a Penny Magyarország kommunikációs vezetője és Nagygyörgy András, a Magyar Élelmiszerbank...

Don't Miss

Tudatosabb építkezés

A nagyobb zajban ma tudatosabb márkaépítésre van szükségük a celebeknek, mint néhány évtizeddel ezelőtt, az önazonosság és a közvetlenség azonban soha nem megy ki a divatból. Schiwert-Takács Lászlót, az RTL Magyarország talent relations managerét...

Fokozódó verseny

A közösségi média használata a különböző médiatípusokat vizsgálva is az elsők között van, ha a rá szánt időt nézzük – mondta el Novák Péter. Az Aleph Hungary ügyvezető igazgatója a lapunknak adott interjúban beszélt...

Továbbvisszük, amit megálmodtunk

A függetlenné válással együtt szervezetileg is komoly változások történnek a FleishmanHillard Cafénál, többek között új üzletágakat indítanak – mondta el Balaton Anita. A FleishmanHillard régi-új ügyvezetője a Marketing&Media magazinnak adott interjúban beszélt arról, hogy...

Sokba kerülhet a márkaépítés a mesterséges intelligenciával

Ma már szinte a mindennapok része a mesterséges intelligencia (MI), amelyet egyre szélesebb körben alkalmaznak. Ezzel párhuzamosan azonban mind hangosabban kongatják a vészharangokat is, miszerint nem árt vigyázni az új technológiával. Utánajártunk, milyen hátulütői...

Állandó trendkövetési kényszer

A technológiai fejlődéssel és a folyton változó fogyasztói környezettel állandó a trendkövetési kényszer – többek között ez derült ki a hazai és külföldi reklámokhoz és filmekhez gyártási, tervezési és fejlesztési szolgáltatásokat nyújtó 235 Productions...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Az agglomerációban is erősít a GreenGo

Az autómegosztók sikerének és népszerűségének egyik kulcsa, hogy a felhasználók számára elérhető-e a szolgáltatás mindennapi életük fontos helyszínei közelében. A szolgáltatási terület bővíthetőségének korlátait a GreenGo most Külső Zónák megnyitásával bontotta le, megnyitva a...

Több mint egy tonna műanyag flakont gyűjtöttek össze

A Henkel és a Rossman tavaly már a 7. alkalommal rendezte meg a népszerű „Játék egy zöldebb jövőért” fenntarthatósági promócióját. A kezdeményezés a Trade Magazin Év promóciója versenyén második helyezést érdemelt ki Non food...

Zöldre vált az Erste ingatlanalapja

A magyarországi ingatlanalapok közül elsőként működik ESG-alapként az Erste Nyíltvégű Ingatlan Befektetési Alap. Az ingatlanalap tulajdonában lévő épületek – értékalapon számítva – több mint fele „A” kategóriás irodaház, amelyek mindegyike rendelkezik legalább egy zöld...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....