- Hirdetés -

Nagyon jó éve volt a SPAR-nak

|

- Hirdetés -

A tavalyi évet közel 10 százalékos forgalomnövekedéssel zárta a SPAR Magyarország. 32 milliárd forintot fordított hálózatfejlesztésre a cég, ebből 6 új SPAR áruház épült és 17 üzletet újított fel. Franchise hálózatának éves forgalma elérte a 36 milliárd forintot, a Regnum Húsüzemé pedig a 36,4 milliárdot. 2018 végén összesen 555 áruház tartozott a SPAR csoporthoz: 348 SPAR és City SPAR szupermarket, 33 INTERSPAR hipermarket és 174 franchise üzlet. A vállalat 617,6 milliárd forint forgalmat realizált tavaly, amely 9,8%-os növekedés az előző évhez képest.

A SPAR Magyarország folyamatosan fejleszti üzlethálózatát, melynek keretében hat új üzletet adott át tavaly: Budapesten, Kecskeméten, Győrben és Erdőkertesen, ezeken kívül tizenhetet újított fel országszerte.

A két legnagyobb felújítás a miskolci Szinvapark Bevásárlóközpontban, valamint a budapesti Shopmarkban található INTERSPAR áruházak modernizálása volt. A komplex átalakítások során a szerkezetig visszabontott eladóterek minden elemükben megújultak és új szolgáltatásokat vezettek be. Ezek között igazi különlegesség mindkét helyen az INTERSPAR to Go étterem kialakítása, ahol frissen készült meleg ételeket, pizzákat, grillételeket, sülteket, zöldségeket, sajtokat, szendvicseket, salátákat és üdítőket vásárolhatnak az áruházba betérők. A hipermarketek energiafelhasználását takarékos, hatékony és környezetkímélő technológiákkal biztosítják. A két INTERSPAR felújításával kapcsolatos nagyberuházás mellett az ország különböző pontjain további tizenöt üzletet is átalakított a SPAR az év folyamán.

 

A SPAR partner program eredményei

A 2012-ben két üzlettel indult, az elmúlt hat év alatt 174 tagúra bővült franchise hálózat egyértelműen sikertörténetnek számít a SPAR Magyarország életében.

Az üzletág mintegy 1500 embernek ad munkát, éves forgalma pedig meghaladta a 36 milliárd forintot. Az elmúlt évben harminckét üzlettel bővült a franchise hálózat, melynek köszönhetően új SPAR partnerüzletek várják a vásárlókat – többek között – Budapesten, Adonyban, Dunaújvárosban és Pétfürdőn, illetve OMV-SPAR express nyílt a maglódi, nyékládházi, nyíregyházi és a váci OMV töltőállomásokon.

 

A magánkereskedők a csatlakozás keretében számos előnyt élvezhetnek: széles áruválasztékot, akár heti hatszori áruszállítást, kiterjedt marketingtámogatást és promóciókat vehetnek igénybe, de a korszerű informatikai rendszert, valamint a SuperShop hűségprogramot is használhatják. Ezen kívül a SPAR saját tulajdonú bicskei húsüzeméből kikerülő, kiváló minőségű, mindig friss és kedvező árú húsok a franchise üzletekben is elérhetőek, újabban pedig az üllői SPAR enjoy. convenience üzem kényelmi termékeivel is gazdagíthatják választékukat.

 

Regnum Húsüzem és Oktatóközpont

A vállalat bicskei központja területén működő húsüzem az elmúlt tizennégy évben évről évre fejlődött odáig, hogy ma már 12 millió kilogramm bontott sertés- és 1,1 millió kg marhahús feldolgozása mellett sajtszeleteléssel is foglalkozik (957 tonnát darabolt fel tavaly), valamint oktatási központként is működik.

A Regnum Húsüzem látja el a SPAR és INTERSPAR egységeket kiváló minőségű sertés- és marhahússal, valamint egyéb húskészítményekkel. 2018-ban négy új terméket vezettek be: május első felétől kolbászhússal töltött dagadó, szűzpecsenye, császárhús és karaj feldolgozással bővült a termékpaletta. Ezekből azóta mintegy 40 tonnát értékesített a cég és a termékek osztatlan sikernek örvendenek a vásárlók körében.

 

Új gépekkel is gazdagodott a gyár 2018-ban: a sajtdaraboló üzembe állítása heti 15-20 tonna trappista feldarabolását és csomagolását teszi lehetővé, a ládafóliázó gép beüzemelésével pedig a frisshús vonal teljesítménye is növekedett. Novembertől új csomagolást kaptak a SPAR márkanév alatt futó 100 grammos, szeletelt, védőgázas termékek. Szintén az év utolsó előtti hónapjában ért véget a fejlesztési folyamat, amelynek eredményeként tisztatér-technológiával működő helyiséggel, valamint új szeletelő- és csomagolósorral bővítették a szeletelőüzemet. Az egység szakmai műhelyként is működik: gyakorlati lehetőséget biztosít a húsipari termékgyártó tanulóknak a képzési idő teljes három évére.

 

SPAR enjoy. convenience üzem

A SPAR csoport legújabb egysége, a SPAR enjoy. convenience üzem 2018 márciusában kezdte meg a működését. A vállalat üllői logisztikai központjának területén épült létesítményben majonézes saláták és szendvicsek összeállítása történik.

Az 1500 négyzetméteres üzem építése 2017 júliusában kezdődött, a zöldmezős beruházás költségvetése mintegy 1,2 milliárd forint volt, amelyből a technológia és a berendezések 300 millió forintba kerültek. A legmagasabb élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelő létesítmény két csomagolósorral kezdte meg működését. A vállalat az ország összes SPAR, City SPAR és INTERSPAR áruházát ellátja az Üllőn készülő minőségi termékekkel.

 

A SPAR Magyarország az enjoy. márkanév alatt a convenience üzemben gyártott szendvicsek és saláták mellett további termékeket is bevezetett az év során. Az alapkínálat mellett most már salátaöntetek, hűtött levesek, tortaszeletek, húskészítmények, pékáruk, valamint kávék és probiotikus joghurtitalok is kaphatóak az üzletekben.

 

Saját márkás termékek

A vállalat évek óta folyamatosan bővíti saját márkás kínálatát, nemcsak mennyiségében, hanem összetételében is. Az elmúlt évben is számos kategóriában gazdagodott a választék, így többek között nőtt a kényelmi és egészségtudatos termékek száma.

Már 2700 különböző saját márkás árucikkből válogathatnak a vásárlók a SPAR hálózatában. A magas minőség és a kedvező ár-érték arány minden területen jellemző. Több termék informatívabb csomagolást is kapott tavaly: egyedi arculatúak lettek a Regio kávék, a SPAR márkacsalád húskészítményei, valamint a SPAR tartós élelmiszerek, mint például a konzervek, befőttek és savanyúságok.

 

Az S-Budget termékcsalád – 2008-as bevezetése óta – gyorsan népszerűvé vált a vásárlók körében, hiszen rendkívül kedvező ár-érték arányban kínálja a háztartások számára nélkülözhetetlen termékeket. A 2018-ban tízedik születésnapját ünneplő S-Budget márka termékei a SPAR legkeresettebb árucikkei közé tartoznak. A SPAR tavalyi árbevételének 25 százalékát a saját márkás termékek kereskedelme tette ki.

 

Kiemelt szerepben a munkavállalók

A SPAR-családban minden dolgozónak fontos szerep jut. Megbecsülésük jeleként a vállalat évek óta törekszik arra, hogy versenyképes jövedelmet biztosítson, valamint kiemelt figyelmet fordít a munkaerő megtartására is.

A cég – a kereskedelmi vállalatok közül egyedülálló módon – 13. havi fizetést biztosít alkalmazottainak és két éve bevezette a SPAR hűségprogramot, amelynek lényege, hogy a vállalatnál eltöltött évekkel egyenesen arányosan nő a béren kívüli juttatások nagysága.

 

A dolgozók számos kedvező lehetőséggel élhetnek: a saját üzletekben 5%, kiemelt időszakokban (pl.: karácsonykor) pedig 10% engedménnyel vásárolhatnak, emellett kedvező bankszámlacsomagok, biztosítási csomagajánlatok, alacsony mobiltelefon-előfizetési díjak és kedvezményes üdülési lehetőségek vehetők igénybe valamennyi munkatárs által.

 

Szeptemberben online kérdőíves elégedettség felmérést végzett a SPAR a munkavállalói körében, melynek keretében mindenkinek lehetősége nyílt elmondani a véleményét arról, milyen a cégnél dolgozni. Két hét alatt 9 640-en, a vállalatnál dolgozók 79%-a osztotta meg a véleményét a SPAR-ról, mint munkáltatóról.

 

A korábbi évek hagyományaihoz híven a cég vezetése tavaly is az Arany Fenyő verseny keretében díjazta a szakmai területek legjobb munkatársait. Nemcsak a logisztika és a húsüzem kiemelkedő dolgozóit választották ki, hanem a hálózat üzletei közti versengés legjobbjait is.

 

Azok számára, akik 15, 25 vagy 40 éve állnak a cég alkalmazásában, minden évben ünnepélyes keretek között mond köszönetet a SPAR vezetősége, valamint kifejezi megbecsülését a nyugdíjba vonulók felé is. 2018-ban több mint 400 dolgozó vehette át ajándékát.

Nem csupán a munkatársakra, hanem azok családjára is gondol a cég: három turnusban közel ötszáz gyermek táborozhatott ingyen, vagy kedvezményesen a cég jóvoltából. A vértesboglári üdülőben nemcsak a szállás és az étkezés volt díjmentes, de a gyermekek utaztatását is a SPAR biztosította.

 

A cég központjában, a logisztikai raktárakban és a húsüzemben dolgozók minden hét elején friss gyümölcsöt ehetnek ingyenesen az étkezdékben, az üzlethálózat munkatársai pedig elfogyaszthatják a délután megmaradt, helyben sütött pékárut és a leválogatott zöldség-gyümölcsöt.

 

Együtt könnyebb

A társadalmilag jelentős ügyekben részt vevő közösségek támogatására évek óta nagy hangsúlyt fektet a SPAR Magyarország. 2018-ban közel 134 millió forintot fordított társadalmi célú kezdeményezésekre és jótékonysági célokra.

A SPAR több mint húsz éve támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, és rajtuk keresztül segíti a nélkülözésben élőket. A karácsony előtti hagyományos Adni Öröm! elnevezésű akciójuk keretében 2018-ban 284 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze az adományokból.  A SPAR és INTERSPAR áruházak pénztárainál megvásárolható „Máltai Adománykártyák” segítségével a vásárlóknak év közben is van lehetősége támogatni a legszegényebb családokban élőket. 2018-ban az eladott kártyákból közel 14 millió forint folyt be. Az üzletekben megvásárolt szalagfüles táskák után további 6,5 millió forintot utalt át a SPAR a Szeretetszolgálatnak.

 

Nem csak a jelentős múlttal és támogatással rendelkező szervezetekre figyel oda a SPAR: külső pályázati rendszerén keresztül csaknem 5,3 millió forintot osztott szét több mint 70 kisebb alapítvány és egyesület között, ezzel támogatva a helyi kezdeményezéseket.

 

A cég lehetőséget biztosít áruházaiban adományok gyűjtésére is, a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány képviselői évek óta jelen vannak meghatározott napokon a SPAR és INTERSPAR üzletekben. A vásárlók nagylelkű támogatását az önkéntesek lufiból hajtogatott figurákkal köszönik meg.

 

A cégcsoport kiemelt figyelmet fordít a megváltozott munkaképességű kollégák beilleszkedésére és a hosszú távú foglalkoztatásukra. Esélyegyenlőségi referenst alkalmaz, valamint érzékenyítő tréningeket is tart a munkatársaknak. Ezeken kívül folyamatosan keresi azokat a támogatási formákat, amelyekkel elősegítheti a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének megteremtését. A SPAR két éve együttműködik egy autista fiatalokkal foglalkozó nonprofit szervezettel, a tótvázsonyi Janka Tanyával. A veszprémi INTERSPAR munkatársai heti két alkalommal fogadják a fiatalokat, akik fejlesztő pedagógusaik mentorálásával különböző feladatokat látnak el az áruházban.

A SPAR a főtámogatója két nagyszabású fővárosi rendezvénynek: a SPAR Budapest Maratonnak, valamint a Budapest Borfesztiválnak. Magyarország legnagyobb szabadidős sportrendezvénye minden évben több tízezer ember részvételével hirdeti az egészséges életmódot, de emellett a társadalmi felelősségvállalásnak is teret ad. A Budapest Borfesztiválnak szintén része a jótékonykodás: hagyományos záróesemény a jótékonysági borárverés, amely során ritkaságokat ajánlanak fel a fesztiválon kiállító borászok, pincészetek. Az árverésen befolyt összeget minden évben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egy meghatározott programjának támogatására fordítják.

 

Egyre zöldebb a SPAR

A hulladékkezeléstől a logisztikán át a reklámtevékenységig a SPAR teljes működésére jellemző a környezettudatosság. A vállalat egyedülálló számokkal büszkélkedhet: 2018-ban a papír kibocsátási mennyiségének 335%-át, a műanyag kibocsátásának 95%-át gyűjtötte vissza és gondoskodott az anyagok újrahasznosításáról.

A tudatosan tervezett környezetvédelem a vállalat üzlethálózatában, a logisztikai központban, az élelmiszeripari üzemekben és a cégközpontban is a mindennapok része. A belső fejlesztési program célja, hogy jelentősen csökkenjen a felhasznált műanyag csomagolások és eladott műanyagból készült termékek mennyisége. Jelenleg már csak kétfajta műanyag bevásárlótáskával találkozhatnak a vásárlók, a cég ugyanis egyre több környezetkímélő megoldást alkalmaz: papír szalagfüles táska, papír hűtőtáska, valamint többször használatos környezetbarát táska közül választhatnak az üzletekbe betérők. A tavalyi év újdonsága pedig a lebomló, komposztálható táskák, valamint további PP- és RPET-típusú, környezetbarát táskák bevezetése volt.

 

A SPAR – figyelembe véve a növekvő fogyasztói igényt – az üzlethálózatában kiterjesztette a hulladéküveg-gyűjtő szolgáltatását: a vásárlók nemcsak a betétdíjas, hanem az egyszer használatos üvegeket is leadhatják vásárlásaik során az üzletekben elhelyezett szelektív hulladékgyűjtőkben – 2018-ban ennek mennyisége 583 tonna volt.

 

A fenntarthatóságra törekvés területén is szeretne élen járni a cég, ezért csatlakozott a Central Europe STREFOWA európai uniós projekthez, melynek keretében évente több alkalommal takarékosabb és gazdaságosabb élelmiszer felhasználásra buzdítja a vásárlókat. Emellett a megfelelő engedélyekkel rendelkező állatvédő szervezeteknek, állatmenhelyeknek, állatkerteknek adományozzák azon élelmiszereket, melyek emberi adományozásra már nem, de állati fogyasztásra még alkalmasak. A vállalat 2018-ban 119 állatszervezetet 2700 tonna élelmiszeradománnyal támogatott.

 

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Növelte profitját a Central Médiacsoport

A múlt évben 13,62 milliárd forintos árbevételt ért el a Central Médiacsoport Zrt., ez kis mértékű növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A társaság profitja meghaladta a 2,5 milliárd forintot. (fotó: Central Médiacsoport) A...

Ezek lesznek a legnépszerűbb diákmunkák az idén

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás.Az utóbbi években egyre népszerűbb a diákmunka:...

Új sorozatokkal erősít az HBO Max

A hónapban több mint 20 új sorozat vagy évad érkezik, illetve jól ismert filmek is elérhetővé válnak júniusban az HBO Maxon.Júniusban jobbnál jobb sorozatok várják az HBO Max nézőit, többek között érkezik a Mayans...

Van, ahol már a mesterséges intelligencia írja a hirdetéseket

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál...

Új erőre kapott az ingatlanpiac

2023 májusában, országosan 10.187 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 48 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott – derül ki a Duna House adataiból.Az átmeneti, tavaszi enyhülés után újra erőre kapott a hazai ingatlanpiac. 2023...

Erre is jobban figyelnek a nők

A nők befektetésük egészségére is jobban odafigyelnek, mint a férfiak – derül ki az Erste adataiból. Náluk magasabb azok aránya, akik a befektetéseiket megosztják a különböző formák között amellett, hogy rendszeresen és tudatosan takarítanak...

Felpöröghetnek a házhoz szállító éttermek

A tavalyi év meglehetősen feketén zárult a vendéglátóipar tekintetében, a gazdasági válság ugyanis a vendéglátóipari egységeket érte el először és őket is érintette a legsúlyosabban. Az energiaárak, majd az alapanyag-árak drasztikus növekedése azt eredményezte,...

Kiderül, hogy Magyarországra jön-e a NASCAR

Tavaly a floridai Daytona Beach-en, a NASCAR bölcsőjében rendezték a magyar-amerikai szakmai kapcsolatok egyik legnagyobb rendezvényét, a Hungarian Summitot, akkor Jordan Jiloty, a NASCAR ügyvezető igazgatója üdvözölte a konferencia résztvevőit, de úgy tűnik ez...

Demokratizálja a marketinget a mesterséges intelligencia

Egy újabb marketing demokratizálódási hullám elején vagyunk. A mesterséges intelligencia (AI) hasonló forradalmi változást idéz elő a marketingben, mint korábban az internet. Hatására olyan mértékben egyszerűsödnek le egyes feladatok, hogy azzal kisvállalkozók tömegei számára...

Óriási húzás – Az RTL adja a Bajnokok Ligáját

Történelmi jelentőségű megállapodást kötött az RTL Magyarország és az UEFA. A 2024/25-ös szezontól a következő három szezonon át az RTL lesz a Bajnokok Ligája otthona. Nem is akármilyen taktikával sikerült nyélbe ütni az üzletet:...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Közel 100 filmmel jön a héten a Magyar Mozgókép Fesztivál

Idén június 7. és 10. között rendezik meg a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében, a Magyar Mozgókép Fesztivált. Az esemény keretében három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban, kilenc...

Növelte profitját a Central Médiacsoport

A múlt évben 13,62 milliárd forintos árbevételt ért el a Central Médiacsoport Zrt., ez kis mértékű növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A társaság profitja meghaladta a 2,5 milliárd forintot. (fotó: Central Médiacsoport) A...

Ezek lesznek a legnépszerűbb diákmunkák az idén

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás.Az utóbbi években egyre népszerűbb a diákmunka:...

Új sorozatokkal erősít az HBO Max

A hónapban több mint 20 új sorozat vagy évad érkezik, illetve jól ismert filmek is elérhetővé válnak júniusban az HBO Maxon.Júniusban jobbnál jobb sorozatok várják az HBO Max nézőit, többek között érkezik a Mayans...

Van, ahol már a mesterséges intelligencia írja a hirdetéseket

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál...

Podcast

A televíziós bevételek nem csökkennek

Streaming ide, digital hirdetések oda, még mindig a televízióhoz fordulnak a legnagyobb hirdetők, hiszen „ezer fő elérését tekintve továbbra is ez a legolcsóbb” – mondja Kosaras Klaudia, az Atmedia kereskedelmi igazgatója. A Business Lounge...

A mozi él és élni akar

Konkurencia-e a streaming, mi vonzza az embereket a moziba 2022-ben és miért értékesebb a mozifilmek előtti reklámblokk? Többek között ez is kiderült a Business Lounge podcast április 12-ei adásából, melynek Kiss Zsuzsanna, a Cinema...

Közösen sokkal könnyebb fejleszteni a szakmai tudást

Az INTREN 100 százalékra növelte tulajdonrészét a JabJab Online Marketing ügynökségben, ennek apropóján Gandera Balázs, az INTREN alapító-ügyvezetője és Bobály Mihály, a JabJab CEO-ja voltak a Business Lounge podcast március 22-ei adásának vendégei. Az...

Don't Miss

A használt cikk a jövő

Egyre nagyobb a divatja a másodkézből szerzett használati tárgyaknak, ruháknak, bútoroknak, hiszen az egyediségen túl ezzel a földet is védi a fogyasztó. Hogy mivel tudja magához csalogatni a potenciális vásárlókat Magyarország egyik legnagyobb online...

Megkérdőjelezni az eddigi triviálisnak gondolt dolgokat

Egy rendezvény megítélése szempontjából a fenntarthatóság egyre fontosabb. A leglényegesebb annak a szemléletmódnak az elsajátítása, hogy az eddig triviálisnak gondolt dolgokat megvizsgáljuk, hogy azoknak van-e fenntarthatóbb módjuk – nyilatkozta lapunknak Fazakas F. János, a...

Valódi változásokat csak közösen érhetünk el

Ambiciózus célt tűzött ki maga elé az Auchan, 2030-ra közel felével csökkentenék áruházaik szén-dioxid-kibocsátását – mondta el Varga-Futó Ildikó. A vállalat hazai CSR-igazgatója beszélt az eddigi fenntarthatósági eredményeikről, a vásárlói edukációról és elárulta azt...

Izgalmas évek előtt állunk

Miért váltott munkahelyet, mivel kezdte a munkát az új pozícióban és milyen tervei vannak – többek között erről is beszélt az mmonline.hu-nak adott interjúban Novák Péter. A Httpool by Aleph új country managere elárulta...

Szuper csapatba kerültem

A kommunikációban használt digitális csatornáknak a különböző generációk digitális fogyasztói szokásaihoz kell igazodniuk – hangsúlyozta Varga-Nagy Eszter, A HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. március elején kinevezett vállalati kapcsolatok és kommunikációs vezetője az mmonline.hu-nak adott interjúban...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Mitől lesz fenntartható egy csúcstévé?

Az LG Electronics 2023-as OLED evo tévéi a megkapták a Carbon Trust CO2 kibocsátás csökkentéséről és CO2 méréséről szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a...

Karbonsemleges lett az Erste Magyarországon

Az idén már karbonsemlegesen működik az Erste Magyarországon. A bank az elmúlt hat évben több mint 70 százalékkal csökkentette a szén-dioxid kibocsátását. Az Erste minden fiókja, irodája zöldárammal működik, 2030-ra pedig a gépjárműflotta is...

Ezért dobd a szelektívbe az aludobozokat

Szerencsére egyre több élelmiszeripari és kiskereskedelmi vállalat törekszik a fenntarthatóbb működésre, termelésre, környezetbarát gyártásra és csomagolás használatára. Az alumínium, mint nyersanyag és annak újrahasznosítása kulcsfontosságú szerepet játszik a fenntarthatóbb folyamatok működtetésében, és ebben nem...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....