- Hirdetés -

Notebookokkal erősít a Huawei

|

- Hirdetés -

Három új notebookot mutatott be a barcelonai MWC kiállításon a Huawei. A Matebook 13” és a MateBook 14” minden eddiginél nagyobb kijelzővel és élethű színekkel érkezik. A notebookok az új Huawei Share 3.0 OneHop technológiának köszönhetően a körülményektől függetlenül, bármikor lehetővé teszik a gyors és biztonságos adatátvitelt PC és okostelefon között. A gyártó harmadik újdonsága az elődjéhez képest teljesítményében és megosztási képességeiben is kiemelkedőbb MateBook X Pro 2.0.

A 14 hüvelykes FullView kijelzővel ellátott Huawei MateBook 14” felső és oldalsó kerete mindössze 4.9 mm széles, így a notebook minden eddiginél nagyobb, 90 százalékos kijelző-test aránnyal rendelkezik. A piaci sztenderdhez képest a Huawei 3:2 arányú képernyő-kialakításának köszönhetően a notebook 8,4 százalékkal nagyobb kijelzőt kapott, amely biztosítja a képi tartalmak teljes méretű megjelenítését is. A MateBook 14” 2K-s, Full HD képernyője akár 2160×1440-es 185ppi képpontos felbontásra is képes, ami jelentősen jobb teljesítményt jelent az 1080p 157ppi-s aránynál. A készülék továbbá támogatja az sRGB-színskála 100%-át, az 1000:1-es kontrasztarányt, valamint a 300 nits-es maximum fényerőt, ami lehetővé teszi a legkülönbözőbb típusú tartalmak éles és színhű megjelenítését a statikus képektől kezdve akár a Blu-ray filmekig. A MateBook 14” a profiknak is segítséget nyújthat: a notebook kijelzője bármilyen színt képes élethűen reprodukálni, így a grafikusok és videó szerkesztők munkáját is megkönnyítheti.

A Huawei MateBook 14” tízpontos, opcionális érintőképernyővel rendelkezik. A gyártó One Glass-megoldásainak köszönhetően a kijelző számos, magas precizitású érintőbemenet mellett Finger Gestures Screenshot-ot is támogat. A három ujjas lefelé görgetés során a felhasználók a másodperc tört része alatt rögzíthetik és elmenthetik a képernyőképet.

Erőssége a teljesítménye

A Huawei tervezői a legújabb 8. generációs Intel Core i7-8565U (Whiskey Lake) processzorral és NVIDIA GeForce MX 250 GPU 2GB GDDR5 VRAM videókártyával szerelték fel a MateBook 14”-et, amelynek köszönhetően a notebook a nagy grafikai igényű kép- vagy videószerkesztő programokat is támogatja, illetve garantálja azok zökkenőmentes használatát. A készülék belsejében egy PCle x4 SSD háttértár található, amely biztosítja a gyors, hatékony működést.

A Mate 14” nagyteljesítményű, 57,4 mAh akkumulátort kapott, melynek túlmelegedését az intelligens hűtési technológia akadályozza meg, amely folyamatosan figyeli a rendszer hőmérsékletét, és valós időben kezeli a ventillátorokat. A készülék egyhuzamban 14 órás általános működési időt, 10,5 óra internetes böngészést, valamint 15 órán át tartó 1080p-s videófájl-lejátszást tesz lehetővé.

Adatátvitel és biztonság egy érintéssel

A Huawei MateBook 14” frissített HUAWEI Share 3.0 OneHop funkciójának köszönhetően a hagyományos kép-, videó- és dokumentummegosztáson felül a PC-k képernyőjéről történő okostelefonos képmegosztás is lehetséges, melyhez elég csupán enyhén mozgatni a készüléket, majd megérinteni a HUAWEI Share ikont a notebook képernyőjén. Mindezek mellett a MateBook 14” vágólapmegosztási funkcióval is rendelkezik, így a Huawei-okostelefonok és a notebook között valós idejű kapcsolódás jön létre.

Ahogy a széria decemberben bemutatott tagjánál, a Matebook X Pronál, úgy a Huawei MateBook 14” esetében is a bekapcsoló gomb megérintésével lehetséges a készülék biometrikus feloldása. A beépített ujjlenyomat-olvasó BIOS optimalizálása lehetővé teszi a gyors visszatérést a kijelző lezárása előtt megkezdett munkafolyamatokhoz, valamint segítségével a notebook üzembe helyezése is egyszerűbb lesz a felhasználó számára.

Kiemelkedő hangzás, letisztult dizájn

A lehető legjobb hangminőség eléréséhez a HUAWEI MateBook 14” támogatja a Dolby Atmos® funkciót, melynek segítségével a készülék professzionális hangzást biztosít. A két intelligens asszisztens, az Amazon Alexa és a Microsoft Cortana támogatása szintén újabb lehetőségeket tár a felhasználó elé, ezáltal egyszerűbben léphet kapcsolatba a számítógépével, a körülményektől függetlenül. A Huawei MateBook 14” elegáns, ultravékony fémházat kapott, amelynek súlya – a benne működő nehéz hardware ellenére is – mindössze 1,53 kg.

MateBook 13”: a kis(ebb)testvér

A széria másik új notebookja, a HUAWEI MateBook 13” szintén 3:2-es FullView kijelzővel, és tízpontos multitouch funkcióval érkezik, valamint 88 százalékos képernyő-test aránnyal rendelkezik. A kisebb kijelző ellenére a notebook szintén képes az okostelefonok számára való adatátvitelre a HUAWEI Share 3.0. funkciójának köszönhetően. A készüléket 8. generációs Intel Core i7-8565U processzor, valamint NVIDIA GeForce MX 150 GPU működteti. A MateBook 13” hűtéséről a Shark Fin Fans 2.0 technológiája gondoskodik, melynek köszönhetően az eszköz nagyobb ventillátorsebességre és levegőbefújási teljesítményre képes. Az újgenerációs technológiának köszönhetően a notebook az intenzív hűtési folyamat során sem melegedik fel, és a ventillátorai csendben működnek.

Wang Yinfeng, a Huawei PC és Tablet üzletágának elnöke szerint az okoseszközök és PC-k közötti interkonnektivitás és átláthatóság révén elérhetővé válik a hatékony, egyablakos felhasználói élmény. „A FullView kijelző, a prémium dizájn, a nagy teljesítmény, és a kiváló összekapcsolhatósági funkciók kombinációjával a MateBook 13” és 14” tökéletes társ mindazon fogyasztók számára, akiknek kiemelten fontos a hordozhatóság, a teljesítőképesség, valamint az összekapcsolhatóság stílusos egyvelege.”- tette hozzá Yinfeng.

MateBook X Pro 2.0: teljesítmény és adatmegosztás mindenek felett

A gyártó a tavalyi MWC-n bemutatott készülék minden előnyös tulajdonságát megőrizte az új MateBook X Pro kialakításánál. A notebook 13.9 hüvelykes 3K Ultra FullView kijelzővel és 91 százalékos képernyő-test aránnyal érkezik, valamint támogatja a tízpontos multi-touch bevitelt is.

A MateBook X Pro egyik legnagyobb újítása a Huawei Share 3.0 OneHop funkció, melynek segítségével képes megszüntetni a Windows notebook-ok és az Android okostelefonok közötti adatátadás nehézségeit. A Share 3.0 nem csak a kép- és videó átadást támogatja PC-k és mobilok között, hanem a kétirányú dokumentum-megosztást is. A képernyőfelvétel is könnyebb minden korábbinál. Elég mindössze megrázni a telefont, a notebook-on pedig megnyomni a PC Huawei Share gombot, és a MateBook X Pro képernyőfelvétele máris átkerül az okostelefonra. A Huawei továbbá Clipboard Sharing néven új funkciót is szabadalmaztatott, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók úgy osszanak meg tartalmat az egyik készülékről, hogy az rögtön átkerülhessen egy közelben lévő másikra, így a felhasználók közösen dolgozhatnak a szinkronizált dokumentumon.

A MateBook X Pro nyolcadik generációs Intel Core i7-8565U és i5-8265U processzorokkal, NVIDIA GeForce MX250 GPU-val, valamint 2 GB GDDR5 grafikus kártyával érkezik. A gyártó erős Thunderbolt 3 porttal szerelte fel a notebookot, amely támogatja a szélessávú Wi-Fi kapcsolatokat és a Bluetooth 5.0-át is. A MateBook X Pro kiemelkedő hangzásáról a Dolby Atmos hangrendszer gondoskodik, amely minden körülmény között kiváló mozi élményt biztosít.

A Huawei MateBook 13” idén februártól, a MateBook 14” pedig idén áprilistól lesz elérhető elsődlegesen Kínában, illetve Európa, Észak-Amerika, Ázsia és a Közel-Kelet egyes országaiban. Magyarországra várhatóan idén áprilisban, galaktikus szürke színben érkezik a MateBook 13”, 8GB RAM 256GB ROM konfigurációban.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Duplázott a Volkswagen az e-járművek kiszállításában

A tavalyi évben a vállalat minden eddiginél több, összesen 369 000 (2020-hoz viszonyítva + 73 %) elektromos járművet adott át ügyfeleinek, ezek közül 106 000 (2020-hoz viszonyítva + 33 %) hálózatról tölthető (plug-in) hibrid...

Új hírközlési szabályokról tájékoztat az NMHH

A hazai hírközlési szabályok legfontosabb módosításait összegezi a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fogyasztói tájékoztató aloldala, az nmhh.hu/hirkozlesiszabalyok. Néhány fontosabb változásról a hatóság már korábban beszámolt, ebben a közleményben pedig további újdonságokat mutat...

Átalakulás vár a legtöbb iparágra

A megosztott főkönyvi megoldások jelenlegi helyzetét leginkább az internet '90-es években betöltött szerepéhez lehetne hasonlítani: a Deloitte szakértői szerint a blokklánc technológia alapvetően változtatja meg a telekommunikáció, média és szórakoztatás, termelés, egészségügy és kereskedelem...

Rekorddal zárta az évet az AutoWallis

Stratégiai terveivel összhangban minden téren rekordot döntött az AutoWallis értékesítése 2021-ben. A régió 14 országában jelenlévő csoport megháromszorozva előző évi számait, több mint 25 ezer gépjárművet adott el tavaly. Ebből több mint duplájára, 8,5...

A Cápák között és a Tények áll az élen

Egyik a 18-49 éveseknél, másik a teljes lakosságnál bizonyult a hét legnézettebbjének. A főműsoridőben egész szoros volt a verseny az RTL Klub és a TV2 között. Az év első hetéhez képest mindkét vezető kereskedelmi csatorna...

Tovább növekedne a ŠKODA 2022-ben

A Covid-19-járvány és a félvezetőhiány ellenére is összesen 878 200 járművét szállította ki 2021 folyamán világszerte a ŠKODA AUTO. Közel 45 ezer darabos kiszállítási volumenével sikeresen mutatkozott be a piacon a tisztán elektromos ENYAQ...

Új terméket dob piacra a XIXO

A XIXO márka 2013-as alapítása óta büszke arra, hogy a folyamatosan változó és újdonságra szomjazó fogyasztóit különleges ízekkel és izgalmas termékekkel varázsolja el. Épp ezért nem meglepő, hogy a brand, a legtöbb italgyártóval ellentétben,...

A gazdaság erősödésével számolnak a cégvezetők

Világszerte a vezetők 77 százaléka szerint erősödni fog a globális gazdaság az előttünk álló évben, csupán 15 százalékuk számít visszaesésre. Erős összefüggés látható az ügyfélbizalom és a vezérigazgatói optimizmus, valamint a között, hogy történt-e...

Cápákkal fejlődhet tovább a digitális diákszövetkezet

A Quantum, Magyarország első digitális diákszövetkezete formálhatja át a fiatalok foglalkoztatásának jövőjét. A Start it @K&H inkubátorprogramban fejlődő és a Cápák között befektetőinek támogatását elnyerő csapat a pandémia idején alakult, de máris milliárdos forgalom...

A Toyota lett Európa második legnépszerűbb személyautó márkája

A Toyota Motor Europe európai Toyota és Lexus járműeladásai 1.076.300 darabot tettek ki 2021-ben, ami 8%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, tükrözve a környezetbarát márkák iránti erős ügyfélkeresletet. Ezzel a Toyota...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Huszonötödik évadával jön a díjnyertes sorozat

Hosszabb böjt és pár különkiadás után végre teljes évaddal térnek vissza a nyomdafestéket nem tűrő kisiskolások. Februártól a Comedy Central nézői is bekapcsolódhatnak a többszörös Emmy-díjas sorozat, a South Park 25. évadjába, mindjárt az...

Duplázott a Volkswagen az e-járművek kiszállításában

A tavalyi évben a vállalat minden eddiginél több, összesen 369 000 (2020-hoz viszonyítva + 73 %) elektromos járművet adott át ügyfeleinek, ezek közül 106 000 (2020-hoz viszonyítva + 33 %) hálózatról tölthető (plug-in) hibrid...

Új hírközlési szabályokról tájékoztat az NMHH

A hazai hírközlési szabályok legfontosabb módosításait összegezi a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) fogyasztói tájékoztató aloldala, az nmhh.hu/hirkozlesiszabalyok. Néhány fontosabb változásról a hatóság már korábban beszámolt, ebben a közleményben pedig további újdonságokat mutat...

Átalakulás vár a legtöbb iparágra

A megosztott főkönyvi megoldások jelenlegi helyzetét leginkább az internet '90-es években betöltött szerepéhez lehetne hasonlítani: a Deloitte szakértői szerint a blokklánc technológia alapvetően változtatja meg a telekommunikáció, média és szórakoztatás, termelés, egészségügy és kereskedelem...

Rekorddal zárta az évet az AutoWallis

Stratégiai terveivel összhangban minden téren rekordot döntött az AutoWallis értékesítése 2021-ben. A régió 14 országában jelenlévő csoport megháromszorozva előző évi számait, több mint 25 ezer gépjárművet adott el tavaly. Ebből több mint duplájára, 8,5...
- Hirdetés -

CMO

Fontos, hogy megmutassuk a pezsgő másik oldalát

Csomay András, marketing vezető, Törley Pezsgőpincészet   - Milyen évet zártok idén? - Ha ezt az évet jól le tudjuk hozni járványügyi szempontból, akkor nálunk a Törley Pezsgőpincészetben reményeink szerint vissza tudunk állni a COVID előtti időszakra....

A hitelesség egyre fontosabb

Sándor Gabriella, Libri-Bookline, marketing és kommunikációs igazgató fotó: Egyed Péter - A karácsony kiemelt időszaknak számít a könyvpiacon, az éves marketingbüdzsé mekkora részét költik el ilyenkor? - Az év utolsó három hónapja kereskedelmi és kommunikációs szempontból valóban...

Eljött a bátrak ideje

  Gál Judit, Danubius Hotels, marketing és kommunikációs igazgató   - Milyen év végére számítasz? Picit jobb lesz, mint a tavalyi hasonló időszak? - Össze sem hasonlíthatóak. A tavaly november olyan komoly szigorítást hozott, hogy fél évig...

A jövő év második felében lehet intenzívebb felfutás

Mocsai Zoltán, P Automobil Import Kft., marketing vezető - Mit tippelsz, milyen év lesz 2021 az autópiacon? Tavaly 128 000 új személyautót helyeztek forgalomba, idén kevesebb lesz? - Egy alapvetően felemás év az idei. Az év...

A vásárlási szokások örökre megváltoztak

Kanyó Roland, dm Kft., marketing és PR menedzser 133 milliárd forintos bevétellel zártátok az elmúlt üzleti évet, majdnem 10 százalékos plusszal. Gondolom ez a körülmények figyelembe vételével, elég jó eredménynek számít? Természetesen elégedettek vagyunk az elért...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Zöld vállalást tett a Toyota és a Lexus

2035-re karbonsemleges lesz Európában a Toyota és a Lexus.A Toyota készen áll arra, hogy 2035-re nullára csökkentse az újonnan értékesített Toyota és Lexus járművek széndioxid-kibocsátását Nyugat-Európában, amelynek fontos lépcsőfoka lesz a legalább 50 százalékos,...

Zöld együttműködésben a TotalEnergies

A TotalEnergies és a Daimler Truck AG megállapodást írt alá az Európai Unió közúti árufuvarozásának szén-dioxid mentesítésére irányuló kötelezettségvállalásukról. A partnerek együttműködnek a hidrogénnel üzemeltetett nehéz tehergépjárművek ökoszisztémáinak fejlesztésében, egyrészt azzal a szándékkal, hogy...

Új technológiák pörgethetik fel a klímavédelmet

Hogyan segítheti a mesterséges intelligencia, az esővízgyűjtés és a közlekedési rendszerek gyökeres átalakítása a károsanyag-kibocsátás csökkentését – a többi között ez is kiderül a világ legfenntarthatóbb vállalatának választott Schneider Electric és a CNBC Catalyst...

DATA