Összefogott a BÉT és az UniCredit Bank

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Nyrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt. a középvállalatok versenyképességének és növekedési lehetőségeinek javítása érdekében.

A felek abban kívánják támogatni a kkv-kat, hogy javítsák versenyképességüket, innovációs potenciáljukat, mérethatékonyságukat, és ezáltal új szintre emeljék a vállalatukat. A tőkepiaci finanszírozási lehetőségek megismerése, elérése, a tőzsdeképes cégek létrehozása fontos célja a kooperációnak – írja az MTI a két szervezet közlése alapján.

A BÉT-UniCredit Lounge névre keresztelt kezdeményezés keretében az együttműködő felek rendszeres találkozókat, képzéseket szerveznek a kiválasztott vállalatok vezetői számára. Ezeken az eseményeken az UniCredit Bank és a BÉT szakértői, befektetők, tőzsdei cégek vezetői, tanácsadók és trénerek egyaránt részt vesznek. Az együttműködéssel az érintett vállalatok egyebek mellett folyamatos mentorálásban részesülhetnek és hozzáférhetnek a piacra, illetve a tőzsdére lépéshez szükséges szakmai anyagokhoz.

Kiemelték, hogy a BÉT számára az együttműködés lehetőséget nyújt a magyarországi befektetők szerepének növelésére és a kibocsátók számának bővítésére, míg az UniCredit Bank oldalán javulhat a vállalatok kockázati besorolása és hitelképessége, továbbá teljes körű finanszírozási igényeik kiszolgálása révén növekedhet az ügyfélelégedettség és a lojalitás.