Rekordot döntenének Budapesten

Művészettel és fontos társadalmi üzenetekkel tölti meg folyosóit nyáron Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontja. A népszerű magyar street art művész, Tripsánszki Dávid, azaz Tripó – júniusi kiállítását követően – egyedülálló projektbe kezdett az Arena Mallban. Egyetlen fekete filctollal 100 négyzetméteres felületre alkotja meg új beltéri falfestményét, amely ezzel a technikával Európában először készül ekkora méretben. Az alkotást augusztus 2-án 21 órától különleges vizuális és zenei programok kíséretében mutatja be a művész az érdeklődőknek az Arena Mallban.

Mosolyra fakaszt, elgondolkodtat, lenyűgöz – vagy mindez egyszerre: egy biztos, szó nélkül nem lehet elmenni mellette. Különleges látásmódjának és sokszor provokatív stílusának köszönhetően a street art óriási népszerűségre tett szert világszerte és Magyarországon is. A legújabb trendeket képviselő Arena Mall pedig meglepő koncepciót valósít meg azzal, hogy egész nyáron színes street art összművészeti programokkal várja látogatóit és a műfaj rajongóit.

Európában első: 100 négyzetméteres beltéri falfestmény egyetlen filctollal - élőben

Tripsánszki Dávid – Tripó, a street art legismertebb magyar alakja, nyár elején Arena Mallery címmel rendezett kiállítást, júliusban pedig egyedülálló, 100 négyzetméteres graffitit készít élőben a főváros egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában.

Tripó egyetlen fekete filctollal – Európában elsőként – az eddigi legnagyobb méretben készíti el különleges alkotását. A beltéri falfestmény készítése július végéig tart, a látogatóknak így lehetőségük nyílik végigkísérni az alkotás teljes folyamatát, sőt a helyszínen el lehet csípni a művészt is, amint kedvenc bakelit lejátszója kíséretében dolgozik. A lenyűgöző, 100 négyzetméteres mű a női energiák és a tudatosság szimbólumait járja körül a fenntarthatóság szellemét is megidézve. „Egy számomra is nagyon mély lelki kötődést jelentő tervvel indultam el. Egyszerre nőies, mégis erőt és magabiztosságot sugárzó alkotást képzeltem el. A kép fókuszában három amazon jelenik meg: az ősi hajnal védőszentje Auróra, a jelenlét és az éber tudat őrzője, Prezentia és a jövő dacos fiatal amazonja, Futurea. A három női alakban a tudatos vásárlást alakító viselkedési formákat, az ősi emlékezetet, a tudati réteget, és az ösztöni jövőben létet jelenítettem meg” – mondta el alkotásáról Tripó. A fekete-fehér alakokat meleg, üde színek és arany virágok ölelik majd körbe, emellett megjelennek Budapest építészetére utaló szimbólumok, a nagyvárosi hangulatot is becsempészve ezzel a bevásárlóközpontba.

Arena Wallery: Art&Rave Party

Az elkészült alkotást Tripó augusztus 2-án, pénteken 21 órától mutatja be személyesen az érdeklődőknek egy különleges rave party keretében, az „Arena Wallery: Art&Rave” című rendezvényen, mellyel egyúttal tudatos és felelős bulizásra is buzdít. „Teljesen új, radikális irányba visszük a bulizást, ami nem más, mint a Tudatosság. Olyan új alternatívát kínálunk neked, ahol ismerkedhetsz úgy, hogy másnap is fognak rád emlékezni” – fogalmaz Tripó. A programmal tehát Tripó a felhőtlen szórakozás új formáját kínálja, ahol az egyedülálló audiovizuális élmények varázslatos lüktetése biztosítja a különleges atmoszférát, DJ és projection mapping segítségével. A részvétel ingyenes, a művész és a szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak az Arena Mall földszintjén!