Sorozatpremierekkel erősít a Network4

Két országos premierrel jelentkezik augusztus közepén a Network4 Media Group. A MAX4-en első évadával robban be a Sommerdahl bűntények, a GALAXY4 csatornán pedig 7. évadával folytatódik az Angela nővér nyomoz című sorozat. Mindkét széria igazi minőségi európai szórakoztatást kínál: a krimik mellett összetett képet mutatnak életről, kapcsolatokról, szerelmekről. Ugyancsak augusztusban rajtol a csatorna premiernek számító Dalgliesh sorozat is, amely PD James világhírű regényei alapján készült.

A Sommerdahl bűntények sorozat egy dán tengerparti városkába repíti a nézőket, ahol Dan Sommerdahl (Peter Mygind) nyomozó fáradhatatlanul dolgozik a környékbeli gyilkosságok felderítésén. Nemcsak a városban kell azonban rendet tennie, hanem a házasságában is. A detektív szereti feleségét, a rendőrség vezető technikusaként dolgozó Marianne-t (Laura Drasbaek), ám szembesülnie kell azzal, hogy elhanyagolta őt. Mariann válni akar, miközben egyre hevesebben feltámad a vágy a feleség és legjobb barátjuk, Dan nyomozótársa, Flemming Torp (André Babikian) között.

A Sommerdahl bűntények színes, mély karaktereket és elgondolkodtató helyzeteket kínál. Mindegyik szereplő a saját démonjaival küzd, miközben megpróbálja elérni az áhított boldogságot. A sorozat 2020-ban mutatkozott be és eddig 40 epizódot forgattak belőle.

A Sommerdahl bűntényeket még soha nem mutatták be magyar tévében, augusztus 15-én azonban érkezik az országos premier és innentől heti öt alkalommal láthatják a hazai nézők a GALAXY4-en ezt a különleges krimisorozatot.

Az Angela nővér nyomoz című sorozat már ismert és népszerű a magyar nézők körében. A MAX4 a széria legutóbbi, hetedik évadát mutatja be országos premierként.

Angela nővér (Elena Sofia Ricci) bűnös életet hagyott maga mögött: fiatalon egy gyilkossággal végződött rablásban vett részt, börtönbe került, ahol megtért. A Modenában élő Angela nővér a zárda épületében társaival megnyitja az I’ Angelo Divino (Isteni sarok) nevű bárt, hogy enyhítsenek az intézmény anyagi nehézségein. A világ így az apácák elé járul, és a helyiek minden titkukat elárulják nekik, Angela nővér pedig a bűncselekmények megoldásában is verhetetlen.

Az Angela nővér 2011 óta élvezi a töretlen népszerűséget. Angela nővér nemcsak nagyszerű nyomozó, hanem töprengő, segítőkész ember is, akire mindig lehet számítani. Augusztus 15-től heti öt alkalommal láthatóak az Angela nővér nyomoz 7. évadának epizódjai a MAX4-en.

A premierek sora ezzel nem ért véget: augusztus 17-től heti két alkalommal a GALAXY4 műsorán jelentkezik PD James világhírű krimiszerző kultikus karaktere, Adam Dalgliesh a Dalgliesh című sorozatban. A GALAXY4 az első két évadot csatorna premierként tűzi műsorára. A nyomozó (Bertie Carvel alakítja) összetett személyiség, “civilben” költő és özvegy. Dalgliesh a pszichológia erejével közelít meg a sokszor brutális bűncselekményeket és lát bele az elkövetők sötét gondolataiba. A sorozat a 70-es évek Nagy-Britanniájában játszódik. PD James világhírű krimiszerzőnek magyarul is több könyve jelent meg, Dalgliesh nyomozó az ő fantáziájának szülötte. PD James nem érhette meg a forgatás kezdetét, de lányai és munkatársai segítették az alkotókat.

A Network4 Media Group a szórakoztató csatornáin olyan egyedi, minőségi, igényes sorozatokat, valamint filmeket mutat be, amelyek máshol nem elérhetők a magyar nézők számára. A sikeres dán, olasz, valamint ír szériák premierje még csak az első lépés, hamarosan újabb újdonságokat jelent be a médiacég.