- Hirdetés -

Szupertévék, különleges laptopok, 5G minden mennyiségben – újra itt a CES

|

- Hirdetés -

Minden év elején betekintést kaphatunk a jövőbe a világ legnagyobb technológiai kiállításának, a CES-nek köszönhetően, és ez idén is így lesz, igaz a körülmények miatt ezúttal kizárólag online rendezik meg az eseményet. A show január 11-én rajtol, de néhány nagy gyártó már előre elárult dolgokat és persze találgatásokból is bőven van. Ami biztos, hogy különleges tévékből és laptopokból ezúttal sem lesz hiány, a háztartási eszközök még intelligensebbek lesznek és az 5G hasznosításra is rengeteg példát látunk majd.

Az utóbbi években talán a tévégyártókra irányult a legnagyobb figyelem a CES-en, ezen a területen érkeztek a legnagyobb újítások. Nos, az előzetes bejelentések alapján idén is nagy készültek a tévépiac meghatározó szereplői, igaz egyelőre nem látszik olyan forradalminak számító újdonság, mint az LG feltekerhető tévéje volt tavaly.

Alakváltó kijelzővel jelentkezik az LG

A dél-koreai gyártótól azért ezúttal is várható izgalmas megoldás, így például a „tévét vagy monitort vegyek inkább?” kérdésre frappáns választ adó új kijelző prototípus, ami alakváltó. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a 48 hüvelykes OLED képernyő hajlított és teljesen egyenes formát egyaránt fel tud venni, attól függően, hogy játszunk vele, mozifilmet nézünk, esetleg csak simán tévézünk. A specifikáció alapján egyébként azért igyekeztek a gamereknek kedvezni, a 120 Hz-es képfrissítés mellett erre utal a 0,1 milliszekundumos válaszidő is.

Az LG a múlt év végén jelentette be, hogy a CES-en debütálnak a QNED Mini LED készülékei. Ezek a televíziók a gyártó ígérete szerint komoly előrelépést jelentenek a folyadékkristályos képernyők képminőségében, ugyanis a kvantumpontos és NanoCell kijelzőtechnológiáknak, valamint a Mini LED háttérvilágításnak köszönhetően fényerőben és kontrasztban messze felülmúlják a hagyományos LCD tévéket. A 2021-es termékcsalád 10 új, 4K és 8K modellt tartalmaz, amelyek között lesz 86 hüvelykes is.

Az LG hagyományosan erős kínálattal készül a CES-re háztartási berendezésekből is, ezek közül a kor igényeihez igazodó hűtőszekrényt emelnénk ki, amelynek vízadagolójában egy speciális technológia a fény erejét használva, irtja ki szinte teljesen a baktériumokat, ezzel is növelve a konyhai higiéniát. De igazán vonzó képesség a hangvezérlés lehetősége is, hiszen ezzel egy olyan gyakorlati problémát kezelnek, amivel akkor szembesülünk, amikor mindkét kezünk tele van azzal, amit a hűtőbe helyeznénk – az innovációnak köszönhetően elég csak hangosan kérnünk a berendezést és máris kinyílik az ajtaja.

Érkeznek az otthonokba szánt MicroLED tévék

A tévépiac legnagyobb szereplője, a Samsung a CES 2021 előtt, a First Look virtuális eseményen mutatta be 2021-es TV portfólióját, amelyet a legújabb Neo QLED, MicroLED és Lifestyle készülékek alkotnak. A cég új kijelzőtechnológiát mutat be a 8K (QN900A) és a 4K (QN90A) csúcsmodelljeiben, ez a Neo QLED. A QLED technológia új szintjét a fényforrásként szolgáló Quantum Mini LED-del éri el a vállalat, melynek precíz vezérlésére a Quantum Matrix Technológia és a Neo QLED-re optimalizált képalkotó chip, a Neo Qunatum Processzor szolgál.

A Samsung úgy tervezte a Quantum Mini LED-et, hogy annak mérete a hagyományos LED-ek 1/40-ed része legyen. A fény eloszlatásához használt lencse és a LED rögzítésére használt alkatrészek helyett a Quantum Mini LED hihetetlenül vékony mikrorétegekből épül fel, amelyek rengeteg apró LED-del vannak feltöltve. A Quantum Matrix Technológia lehetővé teszi a sűrűn álló LED-ek ultrafinom és pontos vezérlését, ezzel megakadályozva az elmosódást, így a felhasználók a lehető legmagasabb minőségben élvezhetik a tartalmakat. A Neo QLED 4096 lépésben növeli a fényerőskálát 12 bitesre, ezzel a sötét területek sötétebbek, a világos területek pedig még fényesebbek lesznek, így még pontosabb és minden eddiginél lenyűgözőbb HDR-élmény érhető el. A Neo QLED a Samsung nagyteljesítményű, továbbfejlesztett felskálázásra képes Neo Quantum Processzorával rendelkezik. A Neo Quantum Processzor képes a minőséget bemeneti minőségtől függetlenül 4K és 8K képkimenetre optimalizálni, az akár 16 különféle neurális hálózati modell használatával, amelyek mindegyike az MI felskálázásra és a mélytanulás (deep learning) technológiára épül.

A Samsung 2021-es Neo QLED 8K új Infinity One kialakítással érkezik. Ez szinte teljesen kávamentes képernyőt jelent. A Neo QLED 8K Slim One Connect Box egysége egy teljesen új kábelkezelő rendszer, amely akár a TV hátuljához is csatlakoztatható, így könnyebb telepítést és még kifinomultabb megjelenést tesz lehetővé. A Samsung 2021-es Neo QLED 8K és 4K modelljei olyan intelligens funkciókkal rendelkeznek, amelyek kibővítik a tévé megszokott szerepét, és igazodnak a felhasználók megváltozott igényeihez, legyen szó edzésről, szórakozásról vagy az otthoni iroda kialakításáról. A Samsung Health például könnyedén alakítja át az otthoni teret személyes edzőteremmé, az új Smart Trainer funkció pedig valós időben követi és elemzi a testtartást, akárcsak egy valódi személyi edző. Az edzés alatt és után az intelligens edző visszajelzést ad, segít számolni az ismétléseket és megbecsülni az elégetett kalóriákat. A Bixby-kompatibilis hangvezérlésen keresztül elérhető video- és interaktív edzésekkel a Samsung Health Smart Trainer könnyedén személyre szabja az otthoni edzéseket.

Két új, exkluzív funkcióval a Samsung televíziók kiemelkedő játékélményt biztosítanak. A Super Ultrawide GameView lehetőséget nyújt a játékosoknak, hogy ne csak a 21:9-es képaránnyal, hanem az ultraszéles 32:9-es aránnyal is játsszanak. A szélesebb látómezőnek köszönhetően a felhasználók a játék egyetlen pillanatáról sem maradnak le. A Game Bar segítségével a játékosok gyorsan felmérhetik és beállíthatják a játék kritikus aspektusait, legyen szó a képarányváltásról, a bemeneti késleltetés ellenőrzéséről vagy a fülhallgató csatlakoztatásáról. A FreeSync Premium Pro minimalizálja az akadozást, így a képminőség az egész játék alatt egyenletes.

A Samsung azt is bejelentette hogy 2021-ben a Micro LED nyújtotta lehetőségek a felhasználók otthonába költöznek. A 110-, a 99 hüvelykes és a kisebb méretű készülékek az év végéig folyamatosan érkeznek. A Micro LED tévében található mikrométeres méretű LED-ek mellett nincs szükség a hagyományos kijelzőkben használt háttérvilágításra és színszűrőkre. A készülék ezek helyett maga állítja elő a fényt és a színeket a pixelstruktúrán keresztül. A 24 millió egyedileg irányított LED-nek köszönhetően lenyűgöző képminőséget biztosít, amely a 99,99 százalékos kijelző-test arányú, Monolit Dizájn formatervezésű kijelzőn még inkább előtérbe kerül.

A Samsung 2021-es Lifestyle TV sorozatát a felhasználói ízlésnek és elvárásoknak megfelelően fejlesztette tovább. A The Frame készülék 2017-es debütálása óta több mint egymillió eladott darabbal, a kijelzőket művészi alkotássá varázsolva változtatta meg a televízióról alkotott képet.

A 2021-es The Frame modell elődeihez képest közel 50 százalékkal keskenyebb, kialakítása egyre inkább emlékeztet egy hagyományos képkeretre. Az új, felpattintható keretvariációk öt új színvariánsban érkeznek, kétféle személyre szabható stílusban. A „Modern” és „Hagyományos” modellek egyaránt illeszkednek a legkülönfélébb belső terekbe.

Alkalmazkodó PC-gyártók

Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a PC-gyártók is nagyon erős kínálattal készülnek a CES-re, jellemzően két irányt kidomborítva. Az egyik vonulat az üzleti felhasználókat célzó laptopoké, amelyeknél a mobilitás – vagyis minél karcsúbb és könnyebb legyen – mellett a kommunikációs képességek, azaz minél több kommunikációs szabvány támogatása, valamint a hosszú üzemidő kap kiemelt figyelmet. A másik szegmens pedig a gamereknek szóló laptopok és asztali gépek, ahol természetesen a grafikus megjelenítés és a minél nagyobb teljesítmény a lényeg. Idén egyelőre a Lenovo újdonságairól tudhatunk többet. A cég a koronavírus-járvány miatti megváltozott felhasználói szokásokhoz alkalmazkodva gyors, hatékony és folyamatosan hálózatra csatlakoztatott laptopot alakított ki. Mivel a családtagok csúcsidőben egyszerre használják az otthoni WiFi hálózatokat, így mindennél fontosabb lett a megbízható 4G/LTE és az 5G mobilhálózat az online megbeszélések zökkenőmentessége miatt. Az új Lenovo IdeaPad 5G maximálisan ezt a célt szolgálja.

A folyamatos videolejátszás mellett biztosított akár 20 órás üzemidővel ez a 14”-es laptop kiváló szórakozási élményt nyújt, többek között a villámgyors 5G4-nek (támogatja a sub-6 GHz-es frekvenciát), a megbízható 4G LTE-nek, valamint az erős WiFi 55 kapcsolatnak köszönhetően. Ez a praktikus, mégis letisztult külsővel rendelkező készülék könnyebbé teszi a kapcsolattartást akár otthonról, akár útközben, kombinálva azokat a képességeket, amiket az okostelefonokban is szeretünk (akár SIM foglalattal is rendelkezik); például a ventilátor nélküli, Windows 10-et futtató vékony laptop által biztosított azonnali használhatóságot. Ahol az 5G hálózat nem érhető el, ott is nagyobb biztonságot és megbízhatóságot ígér a 4G LTE kapcsolat, ami alapértelmezett szolgáltatás az IdeaPad 5G laptop esetén.

A készülék hatékonyságát és teljesítményét a Qualcomm Snapdragon 8cx 5G platform biztosítja, amely a Qualcomm Adreno 680 grafikus gyorsító erejét aknázza ki és a Qualcomm Snapdragon X55 Modem-RF rendszert használja a csatlakozáshoz. Ez az 5G-s laptop lehetőséget biztosít arra, hogy filmeket töltsünk le, hívásokat kezdeményezzünk és e-maileket küldjünk lényegében bárhonnan, méghozzá 5G hálózatra kapcsolva a 4G-nél akár 10-szer gyorsabban.

A Lenovo szintén a mostani CES-en mutatja be eddigi legerősebb IdeaPad laptopjait: az IdeaPad 5i Pro9 és az IdeaPad 5 Pro modelleket. A Lenovo IdeaPad laptopok történetében most először a kijelző szélesebb, 16:10-es képarányt kínál, hogy jobban alkalmazkodjon a Windows többfeladatos munkavégzéséhez és az esti filmezésekhez. A minden oldalon keretmentes kialakítással, a 90%-os képernyőaránnyal, valamint a 100%-os sRGB indexszel az IdeaPad 5i Pro és az IdeaPad 5 Pro is hihetetlen képminőséget biztosít akár szórakozás, akár tanulás közben, ráadásul a WiFi 65 kapcsolatnak köszönhetően mindezeket a lakás bármely részén. A kijelző a TÜV Rheinland jóváhagyását is megkapta, ami az Eye Care technológiának köszönhetően csökkentett mennyiségű kék fényt bocsát ki, így jobban védi a szemet akár a hosszabb munkaórák alatt.

Könnyedén hordozhatók, a 14”-es modell 1,45 kg, a 16”-es pedig 2 kg, az okosfunkcióknak, így a Windows Hello-val ellátott infrás kamerának köszönhetően pedig akár „ujjak nélkül”, érintésmentesen is biztonságosan feloldhatjuk a képernyőt. Ráadásul az IR kamera time-of-flight (ToF) érzékelője a mindennapokban is hatékony megoldást nyújt a Glance by Mirametrix figyelemérzékelő szoftverén keresztül, amely képes például szüneteltetni a videót, ha éppen felállunk a gép elől. A laptop pedig szintén riaszt, ha valaki elmozdítaná, miközben mi épp hátat fordítunk neki.

A laptopok mellett a Lenovo egy igazán különleges all-in-one PC-vel is készült a CES-re. A Yoga AIO 71 exkluzív forgatható zsanérjának segítségével igényeink szerint alakíthatjuk a monitor dőlésszögét. Egy könnyed kézmozdulattal függőlegesből akár teljesen vízszintes helyzetbe is állíthatjuk a vékony kijelzőt, a látószög 0-tól egészen 20 fokig fordítható, épp úgy, ahogy kedvünk tartja. Sőt, mi több, a Yoga AIO 7 hardverbe integrált casting funkciójának köszönhetően, tabletről vagy okostelefonról távolabbról is aktiválhatjuk a képernyőt. Továbbá, egy jövőbeli frissítés lehetővé teszi azt is, hogy az okoseszközeinken látható online videókat távolról jelenítsük meg a Yoga AIO 7 kijelzőjén, ezzel lényegében egy 4K-s okos TV-vé változtatva azt.

A Yoga AIO 7 a világ első all-in-one asztali számítógépe, mely 27 hüvelykes 4K-s IPS kijelzővel rendelkezik, ami 99%-ban támogatja a DCI-P3, és az Adobe RGB sztenderdet is. A megjelenítési technológia ezen kombinációja melegebb vörös és sárga, valamint hűvösebb zöld és cián színek szélesebb skáláját eredményezi. A Lenovo számítógépének kivételes teljesítményét legerősebb kivitelben az AMD Ryzen 7 4800H processzor és az NVIDIA GeForce RTX 2060 GPU párosa biztosítja, így a tartalomgyártás, a multi-tasking és a non-stop gaming sem jelenthetnek akadályt számára.

Mi várható még?

Az előzetes bejelentések és kiszivárgott információk alapján nem csak a PC-gyártók, de a chip-gyártók is komolyan készültek az idei CES-re, így ezen a fronton is újdonságokra számíthatunk, az Inteltől, az AMD-től és az Nvidia-tól is. Már a múlt évben is rengeteg olyan megoldással találkozhattunk a CES-en, ami az 5G alkalmazási lehetőségeit mutatta be, idén pedig várhatóan még több olyan készülék lesz, ami az újgenerációs mobiltechnológia kínálta előnyökre épít.

Az okos otthonhoz, otthoni vezérléshez kapcsolódó megoldásokból is széles kínálat várható, ahogyan a háztartási gépek esetében is számos izgalmas újítás jöhet, mint például a Sharp mikrohullámú sütője, amit integráltak az Amazon Alexa mesterséges intelligencia alapú vezérlőrendszerrel.

Az előzetes várakozások szerint további példákat láthatunk majd a hajlítható kijelzőjű eszközökre és bár az okosmobilok esetében nem a CES a legfontosabb esemény, azt mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a Samsung január 14-re, vagyis a rendezvény utolsó napjára időzítette saját mobilos bejelentését, amin várhatóan a Galaxy S21-et mutatják majd be.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Kevesebb innovációt terveznek a hazai vállalkozások

Csökkent az új terméket vagy szolgáltatást tervező magyar cégek aránya, mindössze 27 százalék rukkolna elő ezzel a következő egy évben. A tervezett innovációk közül viszont több az új vagy jelentős mértékben továbbfejlesztett háttérfolyamatban gondolkozó...

Egyre több tölcséres és pálcikás jégkrémet vesznek a budapestiek

Az online élelmiszer vásárlás népszerűségének növekedése a szezonális termékeket sem kerüli el. Különösen igaz ez a kánikulai időszakban, amikor a hőségben már a fagyizóig is megterhelő lenne elmenni, vagy esetleg amikor a munka nem...

Kemény döntést hozott az HBO Max tulajdonosa

Beszünteti a helyi tartalmak készítését Európa jelentős részén az HBO Max tulajdonosa, a Warner Bros. Discovery (WBD). A lépés egy nagyobb átszervezés része, és ennek az intézkedéscsomagnak tudható be az is, hogy váratlanul elérhetetlenné...

Bizonytalannak látják a következő évet a kereskedelmi cégek

Tovább mérséklődött a kkv-k következő egy évre vonatkozó várakozása a K&H kkv bizalmi index 2022 második negyedéves eredményei alapján. A mutató jelenleg 3 ponton áll, mivel újabb 2 pontot süllyedt az előző negyedévben látott...

Új PR menedzser a Porsche Hungariánál

PR szakembert igazolt a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatósága: június közepétől Uzoni Eszter csatlakozott az importőr PR kommunikációs csapatához. Eszter a Volkswagen, AUDI, SEAT, CUPRA, Skoda, Volkswagen Haszonjárművek, Das WeltAuto, MOON márkák, valamint a Porsche...

Zenés műsorral érkezik Budapestre a hollywoodi sztár

A kétszeres Oscar-díjra jelölt amerikai színművész október 2-án A zenekritikus című zenés stand-up nagyzenekari változatával áll az Erkel Színház színpadára. A formabontó előadás során a klasszikus zene legikonikusabb darabjait szedi ízekre a Malkovich által...

Nem befolyásolta az euró árfolyama a használtautó importot

A 400 forint körüli euró árfolyam ellenére továbbra is népszerűek az import használt autók, 2022 első félévében közel 70 ezer személyautó érkezett hazánkba. De keresettek voltak a kishaszonjárművek is, összesen 6.196 jármű jött ebben...

Szülinapi partival ünnepelt a Paprika Studios

15 éves a Paprika Studios. Kelet-Közép-Európa legnagyobb televíziós műsorgyártója június 28-án születésnapi partin ünnepelte az alapítás óta eltelt időszak sikereit.  Az ünnepi eseményen a hazai, valamint a nemzetközi média- és televíziós szakma képviseltette magát....

Annyit költünk nyaralásra, mint a járvány előtt

Az egy évvel korábbinál jóval többen mennének nyaralni belföldre vagy külföldre 2022-ben. Az idén közel 250 ezer forintot költenének a vakációra átlagosan a nyaralást tervezők - derül ki a K&H biztos jövő felméréséből. Ez...

Változás az E.ON Hungáriánál

Július 1-től Guntram Würzberg váltja Kiss Attilát az E.ON Hungária Csoport élén. A szakember több mint 25 éve dolgozik a nemzetközi E.ON csoportnál, számos vezető pozíciót töltött be, legutóbb a cégcsoport legfelsőbb szintű jogi...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Hosszabbít a Hypewriter, még várják a sorozatötleteket

Július 20-ig meghosszabbítja a jelentkezési időszakot a Hypewriter – nemzetközi sorozatötlet pályázat. Az immár negyedik alkalommal megvalósuló verseny célja, hogy felkutassa a legeredetibb, vadonatúj tévésorozat-ötleteket és tehetséges alkotóikat. A nyertes díjazása 10000 euró, valamint...

Kevesebb innovációt terveznek a hazai vállalkozások

Csökkent az új terméket vagy szolgáltatást tervező magyar cégek aránya, mindössze 27 százalék rukkolna elő ezzel a következő egy évben. A tervezett innovációk közül viszont több az új vagy jelentős mértékben továbbfejlesztett háttérfolyamatban gondolkozó...

Egyre több tölcséres és pálcikás jégkrémet vesznek a budapestiek

Az online élelmiszer vásárlás népszerűségének növekedése a szezonális termékeket sem kerüli el. Különösen igaz ez a kánikulai időszakban, amikor a hőségben már a fagyizóig is megterhelő lenne elmenni, vagy esetleg amikor a munka nem...

Kemény döntést hozott az HBO Max tulajdonosa

Beszünteti a helyi tartalmak készítését Európa jelentős részén az HBO Max tulajdonosa, a Warner Bros. Discovery (WBD). A lépés egy nagyobb átszervezés része, és ennek az intézkedéscsomagnak tudható be az is, hogy váratlanul elérhetetlenné...

Bizonytalannak látják a következő évet a kereskedelmi cégek

Tovább mérséklődött a kkv-k következő egy évre vonatkozó várakozása a K&H kkv bizalmi index 2022 második negyedéves eredményei alapján. A mutató jelenleg 3 ponton áll, mivel újabb 2 pontot süllyedt az előző negyedévben látott...
- Hirdetés -

Don't Miss

Van keresnivalónk a nemzetközi porondon is

A nemzetközi terjeszkedés támogatására fordítja a DayOne Capital kockázati tőkealaptól, valamint több, szakmai magánbefektetőtől kapott 3 millió eurós befektetést a Webshippy – mondta el az mmonline.hu-nak Perényi András. A kiszervezett logisztikai szolgáltatásokat nyújtó cég...

Kisfiam, hozzál valami másik lapot!

25 éves voltam. Félve sétáltam be a Világgazdaság szerkesztőségébe. A főszerkesztő, Bánki András fogadott. Újságíró-gyakornoknak jelentkeztem. András keresett valakit, aki a 2000-es sydney-i olimpia kapcsán sportbizniszcikkeket ír majd a VG-nek. Meglátott bennem valamit. Azt nem, hogy...

Nemzetközi piacon elért magyar sikertörténet

„A Paprika Studios története nemzetközi piacon elért magyar sikertörténet. Rendkívül büszke vagyok arra, hogy részese és alakítója lehetek ennek. A vállalat nevében köszönettel tartozom az alapítónak, Marschall Péternek, akinek a hite és a víziója...

A vendéglátás is a szórakoztatóipar része

Kereszty Gábor 2002 és 2007 között a hazai médiapiac egyik meghatározó szereplője volt a TV2 vezérigazgatójaként. Azonban az első TOP50 megjelenésekor már távozott a csatornától, így egyetlen összeállításunkban szerepelt, még 2011-ben. Egy évvel azelőtt...

A kereskedés dinamikája és intenzitása is más

Lengyel András hosszú éveken át az Axel Springer, majd a Ringier Axel Springer hirdetési és marketingigazgatójaként dolgozott. A kiadótól – 14 év után – 2016-ban távozott. Ezt követően az Atmedia kereskedelmi és portfólióigazgatója volt,...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Egyre több vállalat keres fenntarthatósági szakértőt

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság vállalati szinten is, ami már a munkaerőpiacon is mutatkozik. Itthon is keresnek fenntarthatósági szakértőket és tanácsadókat, a jövőben pedig még több ilyen állás várható. Ez két kihívást is...

Igazán zöld lesz az idei EFOTT

A környezettudatosság napjaink egyik kiemelt közéleti témája – kifejezetten az EFOTT célközönségét jelentő fiatalok életében –, így a fesztivál szervezői arra vállalkoztak, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) segítségével egy igazán zöld...

Együttműködik a Diageo és a PET Kupa

Évente kb. 10.000 tonna hulladék érkezik Ukrajnából és Romániából a Tiszán, amelynek fő oka a megfelelő hulladékkezelési rendszerek hiánya a felvízi országokban. A hulladékmentesítésben élen járó Tiszai PET Kupa és a Diageo, a világ...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....