Terjeszkedik a Tesco

Magyarországon a 198., Fejér vármegyében pedig a 8. Tesco áruház nyílt meg szeptember 12-én a velencei Bence-hegyen. Az üzlet több mint 4000 termékkel és prémium választékkal várja a helyi lakosokat, valamint a környéken nyaralókat és kikapcsolódókat, partnerén keresztül pedig akár 30 percen belüli házhozszállítási szolgáltatást nyújt. A 350 négyzetméter alapterületű, napelemekkel felszerelt új bolt 18 fő számára biztosít munkalehetőséget, akik közül heten új kollégák. A Bence-hegyi Tesco Expressz a nyitás napjától bekapcsolódik az áruházlánc országos élelmiszermentő programjába is, és a hét öt napján adományoz a rászorulóknak a Pusztaszabolcsi Szociális és Gyermekjóléti Intézményen keresztül.

Hosszú idő után új üzletet nyitott a Tesco: Velencén 350 négyzetméteren több mint 4000 termékből álló választékot, köztük prémium termékeket kínál a környékbeli lakosoknak, valamint a tó mellett nyaralóknak és pihenőknek.

„Fontos mérföldkő ez a Tesco számára, és rendkívüli öröm számunkra, hogy ilyen szép környezetben bővíthetjük hálózatunkat, amely így immár 198 áruházat számlál országszerte, közülük nyolcat Fejér vármegyében. Bence-hegyi üzletünk 18 fős csapattal, alacsony árakkal és rendszeres kedvezményekkel, illetve akciókkal várja a vásárlókat, partnerünk, a Wolt pedig akár fél órán belül házhoz szállítja az innen megrendelt árucikkeket.

Mától a környéken élők is profitálhatnak többek között abból is, hogy az ezen a héten induló árcsökkentésekkel már közel 2500 termék esetében mérsékeltük jelentősen az alapárainkat.

Emellett ugyancsak ezen a héten megdupláztuk az Árgaranciás termékeink számát, újabb több mint 700 árucikket vontunk be, a leggyakrabban keresett márkatermékkel bővítve az eddig túlnyomórészt sajátmárkás termékekből álló kedvezményes árú választékot.

Ezek egy része pedig természetesen a Bence-hegyi kínálat részét is képezi.

Fenntarthatósági gyakorlatainkkal összhangban a bérelt ingatlan tetején már eleve napelemek biztosítják a zöldenergia-termelést, és büszkék vagyunk rá, hogy a boltot az indulás pillanatában be tudtuk kapcsolni élelmiszermentő programunkba, ezzel is hozzájárulva az élelmiszer-hulladék csökkentéséhez” – mondta Pálinkás Zsolt, a Tesco-Global Zrt. vezérigazgatója.

Kényelmes vásárlás személyesen vagy online

A velencei lakosok, illetve a településen tartózkodók már eddig is tudtak az interneten házhoz rendelni a székesfehérvári hipermarketből. A kényelmi szolgáltatás pedig most már a Bence-hegyi Tescóból is elérhető az áruházlánc partnerének felületén keresztül, akár 30 perces kiszállítási idővel.

Az új Tesco áruház kínálata évente több alkalommal szezonális ajánlatokkal is kiegészül majd. Idén ősszel például kertészeti termékek, számos karácsonyi árucikk, jövő nyáron pedig a nyaralás és fürdőzés elengedhetetlen kellékei is kaphatók lesznek az üzletben. A gyors bevásárlást a hagyományos pénztárak mellett önkiszolgáló kasszák segítik.

Zöld és felelős működés

A Bence-hegyi Tesco környezetbarát működését a világítási, fűtési és hűtési rendszerekre kiterjedő energiafelhasználást csökkentő megoldások, valamint az üzlethelyiség tetején elhelyezett, megújuló energiát előállító napelemek teszik lehetővé. A boltban dolgozó kollégák továbbá hétköznapokon összegyűjtik az el nem adott, de emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszert, melyet a Pusztaszabolcsi Szociális és Gyermekjóléti Intézmény munkatársai juttatnak el a környéken élő rászorulóknak. Az országos program évek óta sikeresen működik a vármegye többi Tesco üzletében is, amelyekben 2023-ban 154 212 kg élelmiszert mentettünk meg a kidobástól a nélkülözők javára. A felajánlott termékek így egyszerre szolgálnak jótékonysági és fenntarthatósági célokat.

Egy kis plusz a helyben élőknek

„A Tescónál vásárlóinknak, kollégáinknak és a helyi közösségeknek is igyekszünk napról napra többet nyújtani. Köszönöm Velence városának és a környező települések hivatalainak és lakóinak a kedves fogadtatást, együttműködést, valamint kollégáimnak a rengeteg munkát és lelkesedést, amely lehetővé tette az új üzlet nyitását és biztosítja majd annak működését. A jeles eseményt a helyi óvodának nyújtott 500 ezer forintos adománnyal ünnepeljük” – tette hozzá Pálinkás Zsolt.

A Tesco mindemellett nagy hangsúlyt fektet a helyi közösségek támogatására. „Ön választ, mi segítünk” programja keretében 2016 óta 2200-nál is több szervezet számára nyújtott közel 570 millió forint anyagi támogatást közösségi kezdeményezéseik megvalósítására, ebből 21 millió forintot Fejér vármegyében. A néhány hete zárult utolsó, 15. fordulóban a vármegyei pályázók 1,4 millió forintot nyertek többek között biblioterápiás foglalkozássorozat szervezésére, játéksziget továbbfejlesztésére, kerékpárok vásárlására és KRESZ-park kialakítására.