Természeti katasztrófák áldozatainak segít a L’Oréal

Becslések szerint az elmúlt 50 évben ötszörösére nőttek az éghajlatváltozás okozta katasztrófák, jelenleg közel hárommilliárd ember él katasztrófáknak kitett területeken, és az előrejelzések szerint 2050-re ez a szám egymilliárddal fog emelkedni. A L'Oréal Groupe 15 millió eurós alapítványt hozott létre a veszélyeztetett közösségeket támogatására, segítve őket abban, hogy ellenállóbbak legyenek az természeti csapásokkal szemben. A L'Oréal CLIMATE EMERGENCY FUND a legérintettebb területeken élő közösségeket szeretné elérni, és lehetővé tenni szakértő partnerszervezeteik számára, hogy hatékonyan segítsék őket az éghajlati katasztrófákra való felkészülésben és az azokból való felépülésben.

"Iparági vezetőként a L'Oréal felelősséget érez, hogy a világ legsürgetőbb környezeti és társadalmi szükségleteivel foglalkozzon" - mondta Alexandra Palt, a L'Oréal Groupe vállalati felelősségvállalási igazgatója és a L'Oréal Alapítvány vezérigazgatója. "Az éghajlatváltozással kapcsolatos komoly válság minden fronton cselekvést igényel, és minden szinten globális együttműködést követel meg. Az új CLIMATE EMERGENCY FUND-dal az érintett területen innovatív megoldásokat alkalmazó szervezetekkel együttműködve bővítjük kötelezettségvállalásainkat, amelyeket a sebezhető országok ellenálló képességének támogatásáért teszünk."

Az alap felhasználásánál két célt fogalmazott meg a L’Oréal, az egyik a "Felkészülés", amikor az éghajlati katasztrófák hatásainak minimalizálása érdekében tervezéssel és előrejelző rendszerek bevetésével segítik a közösségeket, a másik pedig a "Javítás", amely az alapvető infrastruktúrák és szolgáltatások helyreállítását célozza meg. Ilyenek például az egészségügyi ellátás, a lakhatás, valamint az élelmiszerhez és vízhez való hozzáférés biztosítása katasztrófa esetén. A L'Oréal CLIMATE EMERGENCY FUND első kedvezményezettjei a The Solutions Project, egy amerikai székhelyű nonprofit szervezet és a Start Network, ez utóbbi egy több mint 80 nemzetközi civil szervezetet tömörítő globális szövetség. Mindkét szervezet a frontvonalban dolgozó emberekkel működik együtt humanitárius válsághelyzetekben.

"Bár az éghajlati válság globális méretű, egyértelmű, hogy egyes közösségek sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve az éghajlatváltozás okozta katasztrófák esetében, azon dolgozunk, hogy azok ne váljanak emberi tragédiává" – mondta Christina Bennett, a Start Network vezérigazgatója. "A L'Oréallal és az érintett közösségekben dolgozó szervezetekkel támogatjuk a válságveszélynek kitett embereket abban, hogy felkészüljenek és megvédjék magukat ezekben a kritikus időkben. Munkatársaink jól ismerik a helyi körülményeket, így hatékonyan tudnak segíteni abban, hogy az érintett lakosság biztonsága gyorsabban helyreálljon."

Az új alap a L'Oréal Groupe növekvő humanitárius és környezeti kihívások kezelésében vállalt elkötelezettségére épül, olyan korábbi alapok mellett, mint például a L'Oréal Alap a Természet Megújulásáért, a Körforgásos Innovációs Alap és a L'Oréal Alap a Nőkért. A csoport összes befektetése a CLIMATE EMERGENCY Fund létrehozásával több, mint 200 millió euróra emelkedett.