- Hirdetés -

Több mint 200 millióval segített a Spar

|

- Hirdetés -

A SPAR Magyarország évről-évre számos egészséggel, szociális szférával, oktatással, kultúrával, sporttal és állatvédelemmel kapcsolatos szervezetet, ügyet támogat, s elkötelezetten segíti a hazai kisvállalkozásokat, hogy termékeikkel megjelenhessenek az üzletlánc polcain.

A vállalat az egész évet átfogóan szervez és támogat jótékonysági kezdeményezéseket. Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője elmondta: „A tavalyi évben több mint 244 millió forintot fordított nemes célok támogatására a vállalatunk. Büszkék vagyunk valamennyi kezdeményezésünkre és arra, hogy a vásárlóink is ahol tudnak, ott segítenek az adománygyűjtő akcióink idején.” A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal immár 26. éve működik együtt szorosan az élelmiszerlánc: közös gondolkodásuk, ötleteik és kezdeményezéseik mentén az elmúlt évtizedekben számos jótékonysági akció tér vissza rendszeresen, újabb kezdeményezéseiknek köszönhetően pedig folyamatosan bővül a támogatottak köre. A karitatív szervezetet közel 47,4 forintnyi pénzbeli-, illetve termékadománnyal tudta támogatni a vevőivel együtt a SPAR Magyarország 2022-ben. Ebből az összegből a vevők által megvásárolt adománykártyák értéke 24,7 millió forint volt. A közös adománygyűjtéseknek köszönhetően további 143 tonna élelmiszer és több mint 58 ezer darab tanszer kerülhetett a rászorulókhoz.

Tizenkét tonna száraz táp jutott bajba jutott állatoknak

„Mancs a bajban!” elnevezéssel 2022 májusában immáron második alkalommal szervezett kétnapos állateledel-gyűjtő kampányt a SPAR Magyarország az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal karöltve. A kijelölt INTERSPAR áruházakban a civil állatvédő szervezetek munkatársai a vásárlók adományainak köszönhetően a kutyáknak több mint 10 ezer kilogramm száraz tápot, 3500 doboz konzervet, míg a cicáknak több mint 1700 kilogramm száraz tápot, 2700 doboz konzervet, 4400 csomag alutasakos eledelt és 1400 kilogramm macskaalmot gyűjtöttek. A „Mancs a bajban!” állateledel-gyűjtés során a vásárlókat bevonva a vállalat közös erővel segített a bajba jutott négylábúakon, eközben pedig igyekezett a felelős állattartás és az állatvédelem fontosságára is felhívni a figyelmet, valamint a civil szervezetek értékes munkájával is jobban megismerteti a lakosságot. A SPAR Magyarország a fentieken kívül több mint tíz éve segíti az itthoni menhelyek, állat- és vadasparkok munkáját azzal, hogy az áruházakban feleslegessé váló, kereskedelmi forgalomból kivont termékeket nekik ajánlja fel.

A SPAR-os gyerekek is felhőtlenül táborozhattak

A SPAR Magyarország, mint hazánk egyik legnagyobb foglalkoztatója 2022-ben is segítséget nyújtott abban, hogy munkavállalói gyermekei nyáron táborozni tudjanak. Az elmúlt évtizedben – a járvány miatt a 2020-as évet kivéve – minden esztendőben szervezett tábort munkatársai iskoláskorú gyermekeinek, ami 2013 óta több mint 200 millió forintos ráfordítással 4000 nebuló önfeledt nyaralását segítette elő a legalább öt napig tartó, ott alvós táborokkal. Nemcsak a gyermekeknek nagy kaland ez, de a SPAR-csoport kollégáinak is jelentősen megkönnyíti a nyári időszak szervezését.

Tanszerek a rászoruló gyerekeknek

Az Adni Öröm! kezdeményezés nyári tanszergyűjtő kampányának keretében a vásárlók rászoruló gyermekek iskolakezdését támogathatták a hazai INTERSPAR-okban megvehető adománykártyákkal, valamint az áruházakban személyesen megvásárolt, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek a helyszínen átadott füzetekkel, írószerekkel, tolltartókkal, iskolatáskákkal, tornacsomagokkal és egyéb hasznos taneszközökkel. A karitatív szervezet minden tárgyi adományt és pénzbeli felajánlást – amelyet szintén tanszerekre váltott be - szeptember elején juttatta el a nehéz helyzetben lévő családokhoz. A kezdeményezést 2021-ben indította el a hazai üzletlánc a szeretetszolgálattal karöltve, olyan hagyományt teremtve, amely 2022-ben is folytatódott: ezúttal több mint 58 000 darab tanszerrel és közel 2 millió forint értékű adománykártya megvásárlásával segítették a vásárlók az iskolaszergyűjtő kezdeményezését. A támogatást a SPAR Magyarország további 1 millió forinttal egészítette ki. Az áruházlánc vásárlóinak támogatásával a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a 2022-es évben így mintegy 1500 gyermeknek segített új tanszerekkel, tornafelszereléssel, s a tanuláshoz szükséges egyéb eszközökkel.

Esélyegyenlőségi futam és adománygyűjtés a SPAR Budapest Maraton Fesztiválon

Nyolcszáz hazai település és 83 ország több ezer futója vett részt tavaly októberben a 37. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A rendezvény egyik különlegessége volt a 10. FODISZ Esélyegyenlőségi Futam. Az esemény a fogyatékossággal élő, mozgáskorlátozott, illetve a szolidaritásukat kifejezni vágyó fiatalokat invitálta egy szimbolikus, 500 méteres táv lefutására. A program célja, hogy azok a fogyatékossággal élő gyerekek is átélhessék a versenyzés örömét és izgalmait, akiknek az aktív sportolás nem feltétlenül a mindennapok része. Az esélyegyenlőségi futam mellett a kétnapos sportnépszerűsítő programhoz hagyományosan több jótékonysági kezdeményezés is kapcsolódott.

Adni Öröm! az ünnepek előtt is

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR közös, Adni Öröm! karácsonyi adománygyűjtő akciója 2022-ben immár huszonhatodik esztendeje gondoskodik arról, hogy azok is részesülhessenek meghitt ünnepekben, akik mások segítségére szorulnak. A szeretetszolgálat önkéntesei karácsony előtt személyesen is kitelepültek a kijelölt SPAR és INTERSPAR üzletekbe, ahol tartósélelmiszer-adományok gyűjtése volt a cél. A korábbi gyakorlatot folytatva ezúttal is, már az ünnepi időszak elején, december 1-jén elkezdődött az adománykártyák árusítása a pénztárakban, illetve a SPAR online shopban. Az ünnepek előtti időszakban sokan fejezik ki szolidaritásukat és együttérzésüket: egy, a SPAR Magyarország felkérése készült kutatás szerint a megkérdezettek 43%-a vallja, hogy amikor adományoz, szinte látja maga előtt azoknak az arcát, akiknek segít, és az is kiderült, hogy az adományozók előnyben részesíti a személyesebb ajándékozást. Azért, hogy ezt az érzelmi többletet ki tudják fejezni a SPAR vásárlói, a tavalyi évben az áruházlánc arra is lehetőséget biztosított, hogy az adományozók óriásképeslapon vagy online módon üzenhessenek a megajándékozottaknak, így még személyesebbé válhatott az adományozás. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország Adni Öröm! akciója révén 2022-ben 143 tonna élelmiszerből készülhetett ajándékcsomag. Ez a mennyiség 19.500 családnak segített szebbé és meghittebbé tenni az ünnepeket. A SPAR online shop vásárlói pedig – a személyesen vagy online megvásárolható ajándékkártyákon keresztül – több mint 7,3 millió forint felajánlással járultak hozzá az akcióhoz, amely összeget szintén az élelmiszer-ajándékcsomagok összeállítására fordítottak.

Kétszázezer jótékony aludoboz árát fordították rászoruló gyermekek táboroztatására

Nemcsak a környezeti terhelést csökkentik jelentősen, de nehéz sorsú gyermekek nyaralását is segíthetik a SPAR Magyarország vásárlói, amikor visszaviszik, és az erre a célra felállított automatáknál beváltják a használt alumíniumdobozokat. A folyamat igen egyszerű: amikor a háztartásban összegyűlt alumínium dobozokat a kijelölt SPAR és INTERSPAR üzleteknél megtalálható automatákban visszaváltják a fogyasztok, a folyamat végén az adakozásra lehetőséget kínáló gombot szükséges megnyomni, ahhoz, hogy az aludobozok értéke jótékonysági célokat szolgálhasson. A kezdeményezésnek köszönhetően 2022-ben 200 ezer doboz gyűlt össze, ami több mint 3 tonna újrahasznosítható alumíniumot jelent. A befolyt közel egymillió forintból a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nehéz sorsú gyerekek nyári táborozását segíti.

Minél több magyar termékkel a vásárlókért

A SPAR Magyarország a magyar gazdák, családi vállalkozások, a magyar agrárium és feldolgozóipar mellett elkötelezett vállalat: a hazai termelők és a magyar termékek, innovációk ösztönzése üzleti filozófiájának alappillére. Felkarolásukat támogatja a 2019-ben startolt Hungaricool termékverseny, amelyre olyan magas minőséget képviselő, Magyarországon előállított, izgalmas termékeket várnak, amelyek új fejlesztésűek, vagy ha már léteznek, a kiskereskedelmi láncokban széles körben még nem kaphatók. Ez a vásárlók számára azt jelenti, hogy évről évre újabb és újabb jó minőségű, hazai termelők által előállított árucikkeket vehetnek le a polcokról. 2022-ben negyedszer indult el a Hungaricool termékverseny, melyhez az ötletgazda SPAR mellett a K&H még aktívabb szerepvállalással csatlakozott: személyre szabott pénzügyi tanácsadással, finanszírozással támogatja a győzteseket, akiket marketingtámogatással és képzésekkel is segít a SPAR Beszállítói Akadémia. Ennek elsődleges célja, hogy a brand-építés terén olyan tudásanyaggal segítse a magyar kisvállalkozásokat, amely ösztönözi a további termékfejlesztést: ebből a vásárlók is profitálhatnak. Az eddigi három Hungaricool keretében már 26 győztes beszállító összesen több mint száz termékcikkel van jelen az áruházlánc polcain. A termékverseny mellett az üzletlánc a Régiók Kincsei elnevezésű programjával is támogatja a hazai kistermelőket azzal, hogy termékeiknek helyet biztosít polcain. A piros alma logóval jelölt termékek választásakor a fogyasztók a különböző hazai régiókból származó kistermelőket támogatják vásárlásukkal.

SPAR Segítő Kezek Program

A SPAR Magyarország lehetőségeihez mérten szívesen támogat olyan szervezeteket, amelyek társadalmilag jelentős ügyeket, akciókat hívatottak támogatni, felkarolni. Az élelmiszerlánc ezért életre hívott egy pályázati rendszert évekkel ezelőtt, amelynek keretében átlátható módon, egyenlő esélyeket biztosítva tud támogatni különböző kezdeményezéseket. 2022-ben a SPAR Segítő Kezek pályázati program keretén belül 80 civil alapítvány, egyesület részesült támogatásban, mintegy 8,5 millió forint értékben.

fotó: spar.hu

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Új arculattal érkezik a 20. Verzió Filmfesztivál

Idén 20. alkalommal rendezik meg a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált.  November 22-29. között megújult logóval, az idei fókusztémához illeszkedő friss arculattal és kivételesen gazdag programmal, több, mint 80 filmmel jelentkezik az esemény....

Hamarosan indul a Könyvfesztivál

Az idei Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison 140 kiállítóval, 40 külföldi szerzővel, 180 programmal és több mint 200 dedikálási lehetőséggel várja látogatóit a Parkban, a Nagycsarnokban (B épület), az Üvegcsarnokban (D épület), az Európa Ponton...

Jövő héten rajtol a Múzeumok Őszi Fesztiválja

A tudomány és a technológia kapcsolata, a tudományos eredmények hiteles kommunikációja, valamint a természettudományok és a múzeumok kapcsolódási pontjaira fókuszál idén a Múzeumok Őszi Fesztiválja, amelyet szeptember 25. és november 12. rendeznek meg országszerte. A...

November végén érkezik a mozikba a Semmelweis

November 30-án kerül a mozikba a Semmelweis című film, amely az Oscar-díjra jelölt filmes mester, Koltai Lajos új rendezése. A premier felé vezető út egyik fontos állomásaként bemutatták az alkotás plakátját. (kiemelt kép: NFI)   Frank...

A sokoldalú és kreatív PR támogatja a növekedést

A PR reneszánszát hozta el, hogy mind nagyobb az igény a stratégiai gondolkodásra, a hitelesség, a társadalmi szerepvállalás és a céltudatosság egyre fontosabb az ügyfelek számára. A stabil piaci jelenléthez szükséges őszinte válaszok megadásában...

A Dikh TV és vidéki rádiók is bajba kerültek

Termékmegjelenítésre vonatkozó szabály be nem tartása és hatósági határozatban megállapított, műsorstruktúrával kapcsolatos követelmények nem megfelelő teljesítése miatt indít eljárást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Dikh TV országos kereskedelmi televízió és...

Csomagolásmentes kiszállítással újít a Rossmann

Új, csomagolásmentes házhozszállítási lehetőséget kínál ügyfeleinek a Rossmann. A Rossmann saját autós futárszolgálata immáron szinte végtelenszer újra használható tartós táskákban szállítja ki a rendelt termékeket azoknak, akik rendelésük során ezt a fenntartható opciót választják....

Rekordszinten a fiatalok megtakarítása

Csúcsot döntött a fiatalok megtakarítása, ha a konkrét összeget nézzük: a második negyedévben átlagban 783 ezer forintja volt a 19-29 éveseknek a K&H ifjúsági index szerint, hasonlóan magas összegre a felmérés több mint tízéves...

Tényleg túl sokat netezünk?

A 18-65 éves internetező magyarok átlagosan 4 órát interneteznek egy hétköznapon a szabadidejükben. A Reacty Digital legújabb felmérése szerint ezt kevesen tartják problémának, pedig a túlzásba vitt netezés negatív hatásait a lakosság negyede szokta...

Így csökkenthetjük a rezsiköltséget

Az elmúlt évek energiapiaci bizonytalansága, az elszálló energiaárak, mind megmutatták, mennyire fontos, hogy csökkentsük a saját energiafelhasználásunkat. Otthonunk szigetelésével nemcsak energiát és pénzt spórolunk, hanem annak értékét is növeljük. Falusi CSOK-kal és a hozzá...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Aki csak teheti, lecsap a jelenlegi csok-ra

A korábbi csúcsoktól még jócskán elmarad, de február óta tendenciaszerűen növekszik a jelzáloghitel-szerződési volumen, ami az ingatlanpiac élénkülésére is utal. Vincze Krisztián, a GV Hitelközpont országos hitelközvetítő hálózat ügyvezető tulajdonosa arról beszélt, a családi...

Új arculattal érkezik a 20. Verzió Filmfesztivál

Idén 20. alkalommal rendezik meg a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált.  November 22-29. között megújult logóval, az idei fókusztémához illeszkedő friss arculattal és kivételesen gazdag programmal, több, mint 80 filmmel jelentkezik az esemény....

Hamarosan indul a Könyvfesztivál

Az idei Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison 140 kiállítóval, 40 külföldi szerzővel, 180 programmal és több mint 200 dedikálási lehetőséggel várja látogatóit a Parkban, a Nagycsarnokban (B épület), az Üvegcsarnokban (D épület), az Európa Ponton...

Jövő héten rajtol a Múzeumok Őszi Fesztiválja

A tudomány és a technológia kapcsolata, a tudományos eredmények hiteles kommunikációja, valamint a természettudományok és a múzeumok kapcsolódási pontjaira fókuszál idén a Múzeumok Őszi Fesztiválja, amelyet szeptember 25. és november 12. rendeznek meg országszerte. A...

November végén érkezik a mozikba a Semmelweis

November 30-án kerül a mozikba a Semmelweis című film, amely az Oscar-díjra jelölt filmes mester, Koltai Lajos új rendezése. A premier felé vezető út egyik fontos állomásaként bemutatták az alkotás plakátját. (kiemelt kép: NFI)   Frank...
- Hirdetés -

Podcast

Az oktatás akkor jó, ha felkészít az életre

Milyen kihívások, trendek jellemzik ma az oktatástechnológiát, hogy befolyásolja a diákokat a digitalizáció, lemarad-e a gyerek, ha nincs okostelefonja? Ezeket a témákat is megvitatták a Business Lounge szeptember 13-ai adásában, melynek egyik vendége az...

A hitelesség alapvető faktor

Hogy fest 2023-ban egy kereskedelmi televízió talent managementje, hogyan járulnak hozzá a TV2-nél megforduló arcok a brand erősítéséhez, és fordítva: miért „éri meg” nekik, ha a csatorna menedzseli őket, mint influenszereket? Ezeket a kérdéseket...

Beépült a mindennapokba az élőzenei élmény

Ha nyár, akkor fesztiválok – de vajon magukhoz tértek már az itthoni rendezvények a Covid okozta sokkból? Szervezésről, jegyértékesítésről, kis és nagy rendezvényekről volt szó többek között a Business Lounge augusztus másodikai adásában, melynek...

Don't Miss

Magas szinten gondolkodni

Rendszeres reklámkocsmák, éjszakai városfutások, a szakmai kezdetek, a legnagyobb kihívások, miért lehet imádni a marketingszakmát – többek között ezekről beszélt az idei TOP50 marketinges rangsor élén végző Szabó Béla a Marketing&Media magazinnak adott interjúban....

Önazonos kreátorokon, márkakollaborációkon és az AI-on lesz a hangsúly 2024-ben is

Hat éve erősíti a Coca-Cola csapatát Mérő Ádám, lelkesedése pedig azóta is töretlen a világ legértékesebb, legvonzóbb, állítása szerint legjobb marketinggel rendelkező márkája iránt. A tizenöt évnyi ügynökségi oldalt cserélte a brand oldali ügyfélszékre,...

Újra kell gondolni a hierarchiát a szervezetben

Művészettörténészként diplomázott, kulturális és kreatív elköteleződését pedig a Magyar Telekomnál kamatoztatja Kovács András Péter, aki jelenleg a családi szegmenskommunikációért felel és a Warm Up Talks legújabb adásában elárulja: mit jelent az agilis transzformáció, miért...

A felelős márka szerepe soha nem volt olyan fontos, mint ma

Ha a saját tevékenységünkre gondolunk, kulcsfontosságú lett, hogy felhívjuk a figyelmet a tudatosságra és a digitális és kiberbiztonságra ezeknek a technológiáknak a használata kapcsán, amiben a teljes piacnak óriási felelőssége van – mondta el...

A marketing a stratégia része lett a generációváltáson áteső Euronics-nál

Óriási előrelépések, arculat és szlogenváltás zajlott sok sikerrel az elmúlt években a legnagyobb magyar tulajdonban lévő magyar webshopnál, ahol most belül is transzformálnak: új vezetőket igazoltak, köztük Metykó Tibort, aki az építőiparból érkezett a...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Csomagolásmentes kiszállítással újít a Rossmann

Új, csomagolásmentes házhozszállítási lehetőséget kínál ügyfeleinek a Rossmann. A Rossmann saját autós futárszolgálata immáron szinte végtelenszer újra használható tartós táskákban szállítja ki a rendelt termékeket azoknak, akik rendelésük során ezt a fenntartható opciót választják....

Klímapusztulás: a villamosenergia-ágazaton múlik minden

A villamosenergia-ágazat a kulcsa annak, hogy elérje a karbonsemlegességet az világ 2050-re, egyebek mellett ez áll az Atradius hitelbiztosító tanulmányában. Az ágazati kutatás szerint az energiatermelés felel az üvegházhatású gázkibocsátás 75 százalékáért. A szektor...

Nagy kihívás a fenntarthatóság a családi cégeknek

Két évük van a minimum 250 főt foglalkoztató cégeknek arra, hogy beépítsék üzleti folyamataikba az ESG szempontokat. A K&H családi vállalatok fenntarthatósági indexe szerint ez egyelőre nagy kihívás a cégeknek, mivel alig 10 százalékuk...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....