- Hirdetés -

Tovább növekedett a BMW

|

- Hirdetés -

2023 harmadik negyedévében a BMW Group globális eladásai 5,8 százalékkal növekedtek. Ez idő alatt 79,6 százalékkal több tisztán elektromos meghajtású modell talált gazdára. A zéró emissziójú BMW modellek értékesítési mutatója ismét duplázott.

2023 harmadik negyedévében a BMW Group világszerte 93 931 darab tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellt értékesített, amely 79,6 százalékkal múlja felül az előző esztendő megegyező időszakának hasonló mutatóját. A BMW önmagában ismét megduplázta zéró emissziójú modelljei eladási számait: idén július és szeptember között 100,3 százalékkal több tisztán elektromos meghajtású BMW talált gazdára, mint 2022 harmadik negyedévében. A müncheni központú vállalatcsoport sikerrel formálta értékesítési növekedéssé az emisszió-mentes modellek iránt mutatkozó ügyféligényeket.

„A harmadik negyedév értékesítési sikertörténete egyértelműen azt mutatja, hogy ügyfeleink nagyra értékelik hajtáslánc-technológiákon átívelő, vonzó modellpalettánk sokszínűségét. Tisztán elektromos meghajtású modelljeinket kiváltképp intenzív ügyfélérdeklődés övezi, zéró emissziójú modelljeink eladásai az év első kilenc hónapjában jelentős mértékben túlmutatnak a piaci átlagon” – fogalmazott Pieter Nota, a BMW AG igazgatótanácsának ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős tagja. „Úton vagyunk a 2023-as évre kitűzött célok teljesítése felé” – tette hozzá.

A BMW Group világszerte 621 699 darab új BMW, MINI és Rolls-Royce modellt értékesített a július és szeptember közötti három hónapban. Éves viszonylatban ez 5,8 százalékos fejlődésnek felel meg. A vállalatcsoport mindegyik kulcsfontosságú piacán tovább tudta erősíteni versenyképes pozícióját. A BMW Group a 2023-as esztendő első kilenc hónapjában összesen 1 836 563 darab új autót adott el, amely 5,1 százalékos abszolút növekedést jelent.

Az augusztusban bejelentett várakozásoknak megfelelően a BMW Group stabil értékesítési növekedést tűzött ki a teljes 2023-as évre, a fejlődés motorjának pedig elsősorban a felsőkategória, a luxuskategória és a tisztán elektromos meghajtású portfólió modelljeit tekinti. 2023-ban a zéró emissziójú modellek a globális értékesítési számok hozzávetőlegesen 15 százalékát teszik majd ki.

A BMW továbbra is a prémium szegmens elsőszámú márkája

A BMW márka 549 941 darab új autót adott el 2023 harmadik negyedévében, amely 6,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Vonzó modellpalettájának köszönhetően a BMW kínálata iránt kimagasló ügyfélkereslet mutatkozik, amellyel továbbra is őrzi iránymutató pozícióját a prémium szegmensben.

A BMW tisztán elektromos meghajtású modelljeit eközben kiváltképp intenzív ügyfélérdeklődés övezi: a július és szeptember között értékesített 83 211 darab modell 100,3 százalékkal haladja meg a 2022 harmadik negyedévében regisztrált mutatót. 2023 első kilenc hónapjában a BMW márka 217 138 darab tisztán elektromos meghajtású új autót adott el.

A BMW 4-es sorozat és a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 rendkívüli népszerűségnek örvend, akárcsak a BMW X1 és a zéró emissziójú BMW iX1. A felsőkategóriában és a luxuskategóriában elsősorban a BMW 7-es sorozat, a modellfrissítésen átesett BMW X7, valamint a BMW X5 és a BMW X6 az értékesítési fejlődés motorja.

Sőt mi több, a bajor prémiummárka ügyfelei az új BMW 5-ös sorozatról és a tisztán elektromos meghajtású BMW i5 modellről is rendkívül pozitív visszajelzéseket küldenek. „A BMW i5 piaci bevezetésével újabb modellünk érkezik meg a zéró emissziójú portfólióba, amellyel az elektromos mobilitás térnyerésén dolgozunk. A modellre érkező előrendelések egyértelműen igazolják ügyfeleink rajongását eme újdonságért” – mondta Pieter Nota. A BMW i5 premierje egyúttal azt is jelenti, hogy a BMW Group immár összes főbb képviselt szegmensében kínál ügyfeleinek tisztán elektromos meghajtású modellt.

A BMW M divízió sikertörténete folytatódik

A BMW M GmbH világszerte 48 978 darab új autót adott el 2023 harmadik negyedévében, amely az előző esztendő megegyező időszakának tükrében 13,2 százalékos fejlődés, és amely minden kétséget kizáróan igazolja a BMW M modellek létjogosultságát a teljesítményre optimalizált és nagyteljesítményű modellek szegmensében. Az eladási mutató kimagasló növekedéséhez a hat hónappal ezelőtt bevezetett BMW XM is hozzájárult. A BMW i7 M70 xDrive és a BMW i5 M60 xDrive a júliusban beindított sorozatgyártás óta a BMW M modellcsalád két legújabb tagja, amelyek a hálózatról tölthető BMW M menetteljesítményt a legmagasabb fokú eleganciával, luxussal és kényelemmel párosítják. A BMW M divízió így magabiztosan tekint 2023 utolsó negyedévére, kiváló úton haladva egy újabb abszolút értékesítési rekord felé.

A MINI új modellekről rántotta le a leplet

A MINI világszerte 70 384 darab új autót értékesített 2023 harmadik negyedévében, amely 2,6 százalékos gyarapodásnak felel meg. Az exkluzív stílusjegyekkel és felszereltségi tételekkel bemutatott legújabb különkiadások – a MINI John Cooper Works 1to6 Edition és a MINI Clubman Final Edition – nagymértékben járultak hozzá a MINI márka modelljeit övező népszerűséghez. Július és szeptember között a MINI 10 720 darab tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE* és MINI Cooper SE Cabrio modellt értékesített, amely 0,4 százalékos csökkenés. A nemrégiben leleplezett, tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és a 2024-ben debütáló zéró emissziójú MINI Countryman párosával a brit prémiummárka újabb mérföldkőhöz érkezik a tisztán elektromos gyártóvá fejlődés felé vezető úton.

A Rolls-Royce az első Spectre modellek átadására készül

A Rolls-Royce Motor Cars 1 374 darab luxusautót értékesített az esztendő harmadik negyedévében. Az előző év megegyező időszakában regisztrált mutatóhoz viszonyított 9 százalékos elmaradás megfelel az előzetes várakozásoknak, tekintve, hogy a második negyedévben a Dawn és a Wraith modellek gyártása befejeződött, a goodwoodi létesítmény pedig az első Spectre modellek heteken belül esedékes átadására készül. A tisztán elektromos meghajtású szuperkupét továbbra is elsöprő ügyfélérdeklődés övezi, 2025 végéig érő előrendelésekkel. A Rolls-Royce továbbra is nagy hangsúlyt fektet a Coachbuild és a Bespoke luxusautókra, miközben a Phantom, Ghost, Cullinan és Black Badge modellek iránt töretlenül intenzív kereslet mutatkozik. Bőséges előrendeléseinek és az első három negyedévben értékesített 4 555 darab (-3,1%) luxusautójának köszönhetően a Rolls-Royce Motor Cars az esztendő utolsó negyedévére is magabiztosan tekint.

BMW Motorrad: a harmadik negyedév értékesítési mutatói a folyamatos ügyfélérdeklődést igazolják

A BMW Motorrad világszerte 52 037 darab robogót és motorkerékpárt adott át ügyfeleinek 2023 harmadik negyedévében, amely 0,5 százalékos javulásnak felel meg. Miután a BMW Group kétkerekű divíziója rekordot jelentő értékesítési mutatóval zárta centenáriumi éve első félévét, az ügyfelek érdeklődése a robogók és motorkerékpárok iránt mit sem csökkent. A BMW Motorrad sikertörténetének a magával ragadó modellpaletta olyan innovatív újdonságai ágyaznak meg, mint például a nagyteljesítményű M 1000 R motorkerékpár. Az új R 1300 GS negyedik negyedévben érkező piaci bevezetése a BMW Motorrad idei legfontosabb világpremierjének ígérkezik, amely mentén a divízió értékesítésének a továbbfejlesztett Boxer GS is újabb lendületet ad majd.

A BMW és a MINI értékesítési eredményei a főbb régiókban

Kínában a BMW Group 210 331 darab új BMW és MINI modellt értékesített az év harmadik negyedévében, amely éves viszonylatban 1,8 százalékos csökkenés.

Az Egyesült Államokban 91 849 darab új modell kelt el, amely 7,8 százalékos értékesítési növekedésnek felel meg.

Európában 221 496 darab új BMW és MINI modell talált gazdára, amely a 2022 harmadik negyedéves értékesítési mutatók tükrében 12,9 százalékos fejlődést jelent.

A müncheni központú vállalatcsoport ez idő alatt Németországban 70 901 darab új BMW és MINI modellt értékesített.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Kiderült, mi okozza a legnagyobb fejfájást az exportpiacra vágyó magyar kkv-knak

Régiós vonatkozásban átlagosan teljesítenek az exportpiacokon a hazai kis- és középvállalkozások, ugyanakkor összességében továbbra is csupán alig több mint 5 százalékuk értékesíti termékeit vagy szolgáltatásait külföldön. Mivel az ország gazdasági teljesítménye és növekedése szempontjából...

Már közel 100 üzletben ment élelmiszert a Penny és a Munch

Már Budapest teljes területén, valamint Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Pest és Vas megyékben is elérhető a PENNY üzleteiben a Munch egyre népszerűbb élelmiszermentő szolgáltatása. A 65 újonnan csatlakozó egységgel a kiskereskedelmi üzletlánc...

Így védhetjük meg az adatainkat

Az okoseszközök korában a kommunikáció, a munkavégzés és a tartalomfogyasztás minden eddiginél könnyebb és hatékonyabb, ám a technológiai fejlesztések egyúttal új kockázatokkal is járnak mind a személyes, mind a vállalati adatok biztonságára nézve. Ezért...

Kiderült, jövőre kiket vizsgál majd a fogyasztóvédelem

2024-ben is számos területen számíthatnak átfogó fogyasztóvédelmi célellenőrzésekre a vállalatok – hívja fel a figyelmet az EY. Jövőre biztosan sor kerül az infláció letörése érdekében idén bevezetett intézkedések vizsgálatára, ahogyan a közműszolgáltatók működésének, a...

Exkluzív premierekkel zárja az évet az HBO Max

Közeledik az év vége, így decemberre is tartogat néhány nagyszerű tartalmat az HBO Max. Több magyar film, köztük exkluzív premierek (Utolsó esély, Café Marylin), blockbuster franchise (Pókember), karácsonyi filmek és animációk (Mariah Carrey All...

A Sztárbox és a Reggeli miatt is eljárás indult

A „Sztárbox” és a „Reggeli” című műsorszámok egy-egy epizódja miatt is eljárást indít az RTL szolgáltatója ellen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület több, külföldi hatóság alá tartozó műsorszám helytelen...

Hatályos: jövőre sem kell reklámadót fizetni

A november 30-i Magyar Közlönyben megjelent az adótörvények módosításáról szóló törvény Novák Katalin köztársasági elnök aláírásával, így jogerőre emelkedett a jogszabály, amely alapján a reklámadó mértéke 2024. december 31-ig továbbra is az adóalap 0...

Átlépte a másfél milliárdos határt az 5G

Az év végére 5-ből 1 mobilelőfizetés már az 5G technológiát használja majd a világban, vagyis a számos piacon továbbra is érezhető gazdasági és geopolitikai nehézségek ellenére töretlenül terjed a legújabb hálózati generáció – derül...

Tovább kalandozik Thuróczy Szabolcs és a SsangYong

A legszigorúbb apósjelölt szívét is meglágyítja a SsangYong Torres – legalábbis a friss kampányfilmek szerint. A dél-koreai SUV specialista legújabb modelljének bevezetőkampányáért a Mediator felelt.A dél-koreai SUV specialista új kalandokat és a hétköznapokból való...

Egyre jobban figyelnek a fenntarthatóságra a hazai vállalatok

A hazai cégek minden korábbinál nagyobb figyelemmel fordulnak a fenntarthatóság felé és egyre inkább érzik magukat is érintettnek – derül ki a K&H fenntarthatósági index hátteréül szolgáló kutatásból. A nagyvállalatok messze a legaktívabbak a...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Különleges összefogás a CO2-kibocsátás csökkentéséért

A Mars Magyarország két nagyvállalattal lépett partnerségre annak érdekében, hogy csökkentse beszállítói tevékenységének karbonlábnyomát. Ez a lépés összhangban áll az anyavállalat Nettó Zéró Kibocsátási Ütemtervével, amelynek célja, hogy 2050-re elérje a nettó nulla szén-dioxid...

Kiderült, mi okozza a legnagyobb fejfájást az exportpiacra vágyó magyar kkv-knak

Régiós vonatkozásban átlagosan teljesítenek az exportpiacokon a hazai kis- és középvállalkozások, ugyanakkor összességében továbbra is csupán alig több mint 5 százalékuk értékesíti termékeit vagy szolgáltatásait külföldön. Mivel az ország gazdasági teljesítménye és növekedése szempontjából...

Már közel 100 üzletben ment élelmiszert a Penny és a Munch

Már Budapest teljes területén, valamint Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Pest és Vas megyékben is elérhető a PENNY üzleteiben a Munch egyre népszerűbb élelmiszermentő szolgáltatása. A 65 újonnan csatlakozó egységgel a kiskereskedelmi üzletlánc...

Így védhetjük meg az adatainkat

Az okoseszközök korában a kommunikáció, a munkavégzés és a tartalomfogyasztás minden eddiginél könnyebb és hatékonyabb, ám a technológiai fejlesztések egyúttal új kockázatokkal is járnak mind a személyes, mind a vállalati adatok biztonságára nézve. Ezért...

Kiderült, jövőre kiket vizsgál majd a fogyasztóvédelem

2024-ben is számos területen számíthatnak átfogó fogyasztóvédelmi célellenőrzésekre a vállalatok – hívja fel a figyelmet az EY. Jövőre biztosan sor kerül az infláció letörése érdekében idén bevezetett intézkedések vizsgálatára, ahogyan a közműszolgáltatók működésének, a...
- Hirdetés -

Podcast

A sneaker az új generáció óraszenvedélye

A sneakerek embereket, generációkat kötnek össze, a resellerek óriási pénzeket kaszálnak a legkisebb kiegészítőkkel is, a laikusok pedig nem értik, miért. Erről rántja le a leplet Trunk Tamás, a Dablty alapítója, influenszer és Z-generációs...

A piac előtt tudtunk járni

A csapból is az AI folyik, és ez még egy darabig biztos így lesz. Nem csoda hát, hogy többek között erről, valamint ügynökségépítésről és a Brand Festivalról is folyt a beszélgetés Biró Lászlóval, a...

A listák hatalma – Signature40 a Business Lounge-ban

Az idei Marketing Summiton már másodjára hirdették ki a 40 legjobb marketingmenedzser listáját, a Signature40-t. Így a szeptember 27-ei Business Lounge is ekörül forgott. Vaszary Ádám, a lista társalapítója a lista hátteréről, az inspirációról...

Don't Miss

Ha kétszer ennyien olvasnának minket, az egész ország gazdagabb volna

Mindenkinek azt javaslom, hogy olvasson több Portfoliót. Biztos kevésbé vagyunk szórakoztatók, mint a TikTok, de vannak értelmes gondolatok és információk, amelyek segítenek ezekben a bizonytalan időkben – mondja Bán Zoltán, a gazdasági portált működtető...

Hiszünk a szinergia erejében

A csatornák kombinációja eredményezi a legnagyobb hatékonyságot marketingtevékenységünk során – mondta el Charlotte Miles. Az IKEA Csehországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős marketing menedzsere az mmonline.hu-nak adott interjúban beszélt arról, hogy miért indították el már...

Időt és energiát spórolunk ügyfeleinknek – interjú Csiszár Gergővel

Gyorsabb és hatékonyabb együttműködések, ahol jó nagy betűkkel folyamatosan látható minden fontos KPI az ügyfél számára, nincs kamuzás – többek között ezt nyújtja a felhasználók számára a Post For Rent új megoldása Csiszár Gergő...

Akár gyorsíthatunk is tovább

Erős növekedési fázisban vagyunk, és az a célunk, hogy ez az ütem tartósan fennmaradjon – nyilatkozta a Marketing&Media magazinnak R. Kovács Dániel. A Front Page Communications alapítója, ügyvezető igazgatója nem titkolja, hogy ügynökségi területen...

Az áraknak emelkedniük kell

A televíziós hirdetési áraknak emelkedniük kell ahhoz, hogy minden reklámozó hozzáférhessen a tévé által biztosított elérésekhez – nyilatkozta a Marketing&Media magazinnak Dudás Gergely. Az RTL Magyarország bevételekért felelős vezérigazgató-helyettese jelezte azt is, hogy éppen...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Különleges összefogás a CO2-kibocsátás csökkentéséért

A Mars Magyarország két nagyvállalattal lépett partnerségre annak érdekében, hogy csökkentse beszállítói tevékenységének karbonlábnyomát. Ez a lépés összhangban áll az anyavállalat Nettó Zéró Kibocsátási Ütemtervével, amelynek célja, hogy 2050-re elérje a nettó nulla szén-dioxid...

Már közel 100 üzletben ment élelmiszert a Penny és a Munch

Már Budapest teljes területén, valamint Baranya, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Pest és Vas megyékben is elérhető a PENNY üzleteiben a Munch egyre népszerűbb élelmiszermentő szolgáltatása. A 65 újonnan csatlakozó egységgel a kiskereskedelmi üzletlánc...

Egyre jobban figyelnek a fenntarthatóságra a hazai vállalatok

A hazai cégek minden korábbinál nagyobb figyelemmel fordulnak a fenntarthatóság felé és egyre inkább érzik magukat is érintettnek – derül ki a K&H fenntarthatósági index hátteréül szolgáló kutatásból. A nagyvállalatok messze a legaktívabbak a...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....