Új app teheti egyszerűbbé az autóvásárlást

Mostantól bármilyen autót pár perc alatt kielemezhetünk vagy összehasonlíthatunk egy, a napokban megjelent autó elemző rendszer elnevezésű applikációval.

A világon teljesen egyedülálló fejlesztés segítségével minden eddiginél pontosabb képet kaphatunk a minket érdeklő autókról. A rendszer révén bármely két autót összehasonlíthatjuk, ráadásul az autóátvizsgálásra és alkudozásra is fontos eszköz lehet a kezünkben.

Az új hazai fejlesztésű applikáció olyan, mint egy autóvásárlói mini lexikon, ahol egy percen belül kielemezhetünk bármilyen emberi szempontot az általunk kinézett autó kapcsán. A Google Play-ben és az Apple Store áruházban is letölthető applikáció ingyenes változatában több száz különálló szempont alapján elemezhetjük az általunk kinézett járművet. Ha valaki ennél is többre vágyik, akkor a fizetős részben, több mint ezer autóelemzési szempont közül csemegézhet.

Ezek közt szerepel minden, ami az autóvásárlás során meghatározó lehet, és az is, ami kifejezetten speciális: elektromos autók elemzése, rozsdásodás, menetteljesítmény, karambol ellenőrzés, szállítási lehetőségek és számos egyéb megfontolandó tényező, ami felett laikusként egyébként könnyű lenne szemet hunyni.

A beépített fényképező funkció az autó helyszíni megtekintése során segít, míg a képértékelő funkcióval a saját fotóinkat is kielemzi a rendszer. A végén így pontos százalékos értékelést kaphatunk az autóról, az eredményt pedig érdemes megvitatnunk autóipari szakemberrel vagy magával az autókereskedővel is. Óriási előny még, hogy az autóelemzéseket részletesen átbeszélhetjük társunkkal, partnerünkkel, így könnyen kiderül, kinek mi a fontos, és ki miben köt kompromisszumot. Arról nem is beszélve, hogy a rendszerben digitálisan tárolhatjuk az autó összes számláját, szervíz történetét és egyéb dokumentumait is. A rendszer igazi kisérője lehet a gondos autótulajdonosnak, hiszen egy jövőbeli eladáskor minden egy helyen megtalálható és 1 gombnyomással bármilyen dokumentum könnyen megosztható a vevőjelöltekkel.

Az appot autóvásárlók mellett autókereskedők, márkaképviseletek és autó átvizsgálással foglalkozó szakemberek is használhatják. Segítségével pár perc alatt rövid elemzések készíthetőek, amivel könnyebb az ügyfelek előtt alátámasztani, tényekkel igazolni, melyek az adott autó előnyei és hátrányai. Igazi konstruktív beszélgetés tud kialakulni eladó és vevő között, ráadásul az autókereskedői szakma hitelessége is nő. Így jóval könnyebb bizalmi kapcsolatot kiépíteni az ügyfelekkel, legyen az vevő vagy eladó.

Az applikáció ingyenes részében számos hasznos, 2 perces gyorselemzés is elérhető, így autóvásárlók és kereskedők mellett, magán autóeladók, bérlők, sőt bérbeadók is használhatják. Legyen szó bármilyen emberi tényezőről, az appban külön szempont rendszert és ellenőrző listákat találunk szinte minden fontos dologra. Az autómániás vásárlók számára ajánlható, fizetős verzióban ugyanakkor nem kevesebb, mint ezer szempont szerint mérhetünk össze bármilyen autót.

Újdonságnak számít az is, hogy az autó elemző rendszer applikációt a világ bármely pontján, bármilyen autó megvásárlásakor használhatjuk.