Új sorozattal erősít az Epic Drama

Új sorozat közeleg a Halál a paradicsomban alkotójától, amelynek főszerepét a Downton Abbey sztárja, no meg a Pierce Brosnan féle Bond-filmek Moneypenny-je, a csodálatos Samantha Bond játssza. A Marlow-i nyomozóklub egy 77 éves, visszavonult régészről szól, aki egyszer csak puskalövést hall a szomszédból. A rendőrség nem hisz neki, így saját szakállára kezd el nyomozni, amihez barátnőket is talál. Az ügynek azonban hamarosan újabb áldozatai lesznek. Nálunk az Epic Drama sorozatcsatorna vetíti, augusztus 27-től keddenként 21 órakor.

„Amikor A marlow-i nyomozóklub ötlete megfogant a fejemben, azonnal tudtam, hogy ebből kiváló tévésorozat lenne” – árulta el Robert Thorogood, a sorozat író producere, akit leginkább a Halál a paradicsomban című sikerszériáról ismerhetünk. A történet először könyvként jelent meg, és zajos sikert aratott az ellenállhatatlan helyszínnek és az életrevaló főszereplőtriónak köszönhetően. „Ezeket a nőket a családomban élő fantasztikus nők inspirálták. A nagyanyám, a nagynénim, az anyám és a barátai. Ezek a nők szellemesek voltak és rendkívül intelligensek. Egy olyan detektívtörténetet akartam írni, amelyben ilyen asszonyok válnak hősökké” – jelentette ki az író.

No de, hogyan képes felgöngyölíteni egy gyilkossági ügyet egy visszavonult régész, egy lelkész feleség és egy kutyasétáltató? Thorogood szerint Judith remekül bánik a tárgyi bizonyítékokkal, képes feltárni ezek múltját, hogy nyomára bukkanjon az igazságnak. Becks jól bánik az emberekkel, jól ismeri Marlow lakóit, míg Suzie átlátja az emberi természetet, annak sötét oldalát és mindig igazat szól.

Samantha Bond, akárcsak az általa megformált karakter, imád keresztrejtvényeket fejteni. Saját bevallása szerint a sorozatban látható gyilkossági ügy kifogott volna rajta, hiszen a végéig még csak sejteni sem lehet, hogy ki az elkövető. „A Marlow-i nyomozóklub egy hihetetlenül összetett és gyönyörűen felépített történet mesél el, ami ugyanakkor humoros és kedélyes, nem mellesleg a középpontjában három nő barátsága áll. Ahhoz képest, hogy egy gyilkossági ügyről szól, nagyon szellemes és megható is egyben” – nyilatkozta a színésznagyság. Thorogood szerint a hasonló környezetben játszódó sorozatok távolságtartóak és régimódiak, ebben a szériában mindvégig ott van a veszélyérzet, mert hősei a saját bőrüket kockáztatják nyomozás közben.

A stáb eredeti helyszínen forgatott, méghozzá a Temze folyó partján található Marlow-ban, amely magán hordozza a vidéki angol városkák minden báját. Mikor Thorogood néhány éve ideköltözött, a helyiek azonnal a szívükbe zárták, főleg mert az író a festői szépségű várost tette meg új könyvsorozata helyszínéül. A lakók ezek után természetesen a stábot is tárt karokkal fogadták. Bond azonnal bele is szeretett a városba: „Folyamatosan azt mondogatom a férjemnek, hogy ha egyszer megnyerjük a lottó ötöst, akkor ideköltözünk Marlow-ba.” Érdekes gondolat ez annak fényében, hogy a sorozat azt sugallja, hogy ebben a városban minden szomszéd potenciális gyilkos lehet.