- Hirdetés -

Új vezetői struktúrával folytatja a Publicis Groupe

|

- Hirdetés -

Az ország legnagyobb kreatív-, digitális- és médiaügynöksége eddigi legsikeresebb évét zárta 2022-ben, erősítve a hazai, regionális és nemzetközi piacon betöltött szerepét. A folyamatos létszámbeli növekedés és a bővülő ügyfélportfólió hatására megújult szervezeti struktúrában folytatja működését a több mint 350 embert foglalkoztató cég. Sásdi Helga CEO munkáját egy kilenc tagú management erősíti a jövőben.

A Leo Burnett, a Publicis, a Saatchi & Saatchi, a Starcom, a Zenith és a Performics ügynökségi márkákat egyesítő Publicis Groupe Hungary az elmúlt években folyamatos átalakuláson és bővülésen megy keresztül. A szervezeti egységesítést követően, a COVID közepén költöztek be és álltak át hibrid munkavégzésre a vadiúj belvárosi irodájukban, a folyamatos tendergyőzelmeknek és új ügyfeleknek köszönhetően pedig 125 kollégát vettek fel az elmúlt egy évben. Ráadásul a nemzetközi sikereknek és a - Sásdi Helga által társvezetett - cseh, magyar és lengyel digitális szakértői központokat tömörítő Publicis Le Pont (amely a médiával foglalkozó ügynökségi márkákat leszámítva minden hazai csapatot magába foglal) indulásának köszönhetően egy egyre nemzetközibb csapat épül a budapesti irodában, jelenleg több mint 35 nemzetiségű kolléga erősíti a céget.

„Az elmúlt időszakban organikusan fejlődtünk oda, ahol most tartunk: egyre hatékonyabb az ügynökségi márkák közti együttműködés, ezáltal egyre erősebb a Publicis Groupe Hungary és a Publicis Le Pont márka is, a nemzetközi kooperációknak és az új ügyfeleknek köszönhetően folyamatos növekedésben vagyunk. Ahhoz, hogy egy ilyen ütemben bővülő és ekkora létszámú csapatot hatékonyan tudjunk működtetni, elengedhetetlen, hogy gyorsabb és hatékonyabb megoldásokat tudjunk adni. Ezt a rengeteg változást pedig szervezetileg és a működési struktúra átalakításával is le kellett követnünk” – mondta Sásdi Helga, a Publicis Groupe Hungary vezetője és a Publicis Le Pont társvezetője.

Az új vezetői struktúrában Sásdi Helga CEO mellett az operatív, humán és pénzügyi területet Vincze Judit pénzügyi vezető és Komáromi Zsófia HR vezető viszi, rajtuk kívül további hét menedzsment tag felel a cég különböző üzleti, digitális és kreatív részlegeinek a működtetéséért: a több, mint 20 fős digitális csapatot Dorota Szabilisty vezeti, Polgár Zsuzsához, Majosi Judy-hoz és Varga Gáborhoz tartozik az összes business vonatkozású feladatkör és több mint 150 munkatárs vezetése, a 80 fős médiás csapat vezetője Horváth Rita, a 80 fős kreatív vonalat Eric Rainsberry és Farkas Vilmos irányítja.

“A meglévő és az új ügyfeleinknek, projektjeinknek hatására folyamatosan finomhangoljuk a szervezeti erőforrásokat. Az új felállás és az új feladatkörök még jobban erősítik az üzleti hatékonyságunkat, hiszen a különböző csapatok is eredményesebb és jobban átlátható struktúrában tudnak dolgozni. Nagyon büszke vagyok az új managementre, a legjobb kezekben vannak a különböző szakterületeink és a nálunk dolgozó tehetségek” - tette hozzá Sásdi Helga.

A struktúraváltással párhuzamosan olyan szervezeti fejlesztések is reflektálnak a folyamatos bővülésre, mint a munkavállalók mentális egészségével foglalkozó wellbeing program, valamint az EVP (munkáltatói értékígéret) folyamat eredményeinek gyakorlatba történő átültetése.

Az új management gerincét jelenleg olyan kollégák adják, akik hosszú évek óta nagyon fontos részei a fejlődésünknek, és mind a csapatokat, itt dolgozókat, mind a céget rendkívül jól ismerik. Az új felállásban a munkafolyamatok átláthatóbbak és sztenderdizáltabbak, ami a hatékonyságnövelés mellett olyan előnnyel is jár, hogy az új szervezeti struktúra sokkal egyértelműbben kijelöli majd a személyes fejlődési és karrierépítési utakat is” - mondta el Komáromi Zsófia, a Publicis Groupe Hungary Chief Talent Officer-e.

A Publicis Groupe Hungary vezetősége

Sásdi Helga a Publicis Groupe Hungary CEO-jaként több mint 350 fős, míg a Publicis Le Pont co-CEO-jaként több mint 700 fős csapatot irányít. Digitális szakértő, üzleti stratéga és felsővezető, az üzleti fejlesztéseket leginkább a digitális képességek alapján határozza meg. Emellett Diversity & Inclusion evangelista, a Nyitottak vagyunk igazgatótanácsának elnöke.

Vincze Judit a közép-kelet-európai régió Chief Financial Officer-ként a magyar, cseh és szlovák Publicis Groupe pénzügyi eredményeit felügyeli, hozzá tartozik a régió költségvetésének tervezése, előrejelzése és a KPI-ok teljesítése. Pénzügyes csapatával a helyi és nemzetközi számviteli, adóügyi és belső ellenőrzési szabályok teljesülését biztosítja.

Komáromi Zsófia Chief Talent Officer-ként a vállalaton belüli összes HR, belsős operáció, belsős kommunikációs és irodai stratégia és tevékenység felügyeletéért felel. Két éve csatlakozott a Publicis Groupe Hungary-hez HR-vezetőként.

Dorota Szablisty Chief Digital Officer-ként a digitális stratégiai és átalakulással kapcsolatos folyamatokat vezeti nagy nemzetközi márkák számára. Csapatával közösen dolgoznak ügyfeleik igényeinek megfelelő innovatív digitális megoldásain, fő fókusza a digitális stratégia, a SEO, a holisztikus ökoszisztéma-tervezés és az első féltől származó adatok felhasználása.

Polgár Zsuzsa Chief Business Officer-ként teljes körű digitális szolgáltatásokat nyújtanak csapatával a digitális termékfejlesztéstől kezdve a UX/UI-n át end to end CRM-kampányokig számos piacon a világon, Észak-Amerikától Japánig.

Majosi Judy Chief Business Officer-ként nemzetközi projektek digitális stratégiájáért, kreatív és gyártási szolgáltatásáért felel kollégáival. A hagyományos globális ATL és márkastratégiai háttere mellett az elmúlt két évben lett egyre erősebb a digitális fókusza.

Varga Gábor Chief Business Officer-ként magyar és nemzetközi piacokon vezeti elsősorban kreatív alapokra épülő ügyfelek munkáját és dolgozik új ügyfélkapcsolatok és kompetenciák kialakításán globálisan. Emellett feladatkörébe tartozik a kreatív és a gyártás finomhangolása, valamint a belső stúdió működése. A Publicis Groupe-nál végzett munkája mellett aktívan tesz a szakmáért a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének alelnökeként.

Horváth Rita Chief Media Officer-ként a Starcom, a Zenith és a Performics médiaügynökségi márkákat felügyeli Magyarországon. Csapatával médiastratégia-fejlesztési és médiatervezési feladatokat látnak el ügyfeleik számára, ezen kívül foglalkoznak még médiavásárlással, performance médiával, valamint adat- és technológiai megoldásokkal.

Eric Rainsberry Executive Creative Director-ként a kreatív osztály társvezetője. Csapatával nemzetközi projektek kreatív munkájáért felel, valamint Creative Sprint néven létrehozott egy saját fejlesztésű workshop-rendszert is, amely egyesíti a termékfejlesztést és a kreatív gondolkodást.

Farkas Vilmos Executive Creative Director-ként a kreatív osztály társvezetője. Hozzá tartozik a szervezet kreatív víziójának és irányának kialakítása és összehangolása az általános üzleti stratégiával.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

November végén érkezik a mozikba a Semmelweis

November 30-án kerül a mozikba a Semmelweis című film, amely az Oscar-díjra jelölt filmes mester, Koltai Lajos új rendezése. A premier felé vezető út egyik fontos állomásaként bemutatták az alkotás plakátját. (kiemelt kép: NFI)   Frank...

A sokoldalú és kreatív PR támogatja a növekedést

A PR reneszánszát hozta el, hogy mind nagyobb az igény a stratégiai gondolkodásra, a hitelesség, a társadalmi szerepvállalás és a céltudatosság egyre fontosabb az ügyfelek számára. A stabil piaci jelenléthez szükséges őszinte válaszok megadásában...

A Dikh TV és vidéki rádiók is bajba kerültek

Termékmegjelenítésre vonatkozó szabály be nem tartása és hatósági határozatban megállapított, műsorstruktúrával kapcsolatos követelmények nem megfelelő teljesítése miatt indít eljárást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Dikh TV országos kereskedelmi televízió és...

Csomagolásmentes kiszállítással újít a Rossmann

Új, csomagolásmentes házhozszállítási lehetőséget kínál ügyfeleinek a Rossmann. A Rossmann saját autós futárszolgálata immáron szinte végtelenszer újra használható tartós táskákban szállítja ki a rendelt termékeket azoknak, akik rendelésük során ezt a fenntartható opciót választják....

Rekordszinten a fiatalok megtakarítása

Csúcsot döntött a fiatalok megtakarítása, ha a konkrét összeget nézzük: a második negyedévben átlagban 783 ezer forintja volt a 19-29 éveseknek a K&H ifjúsági index szerint, hasonlóan magas összegre a felmérés több mint tízéves...

Tényleg túl sokat netezünk?

A 18-65 éves internetező magyarok átlagosan 4 órát interneteznek egy hétköznapon a szabadidejükben. A Reacty Digital legújabb felmérése szerint ezt kevesen tartják problémának, pedig a túlzásba vitt netezés negatív hatásait a lakosság negyede szokta...

Így csökkenthetjük a rezsiköltséget

Az elmúlt évek energiapiaci bizonytalansága, az elszálló energiaárak, mind megmutatták, mennyire fontos, hogy csökkentsük a saját energiafelhasználásunkat. Otthonunk szigetelésével nemcsak energiát és pénzt spórolunk, hanem annak értékét is növeljük. Falusi CSOK-kal és a hozzá...

Bőven van mit behoznunk a digitális gazdaság területén

Az uniós ranglistán 22. helyen áll a magyar piac 43,8 pontjával, szemben az 50 pont feletti EU-s átlaggal. A lemaradás a cégvilágban is érezhető, ami részben az informatikushiánnyal, a képzett szakemberek iránti jelentős kereslettel...

Nagyot újított az LG

Az LG Electronics (LG) hamarosan elérhetővé teszi a Home Connectivity Alliance HCA 1.0 specifikációjának első kereskedelmi implementációját, amely az LG ThinQ okosplatformon keresztül lehetővé teszi a különféle márkájú készülékek összekapcsolását. Ez év végére a...

Kriptóban olcsóbb és átláthatóbb a jótékonykodás

Átlátható, jól nyomon követhető módja az adományozásnak a blokklánctechnológián alapuló átutalás. Ez a három fő előnye a kriptovalutában történő jótékonykodásnak a Binance által megkérdezett emberek szerint. Bár a legtöbben még mindig inkább hagyományos pénzügyi...
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Jövő héten rajtol a Múzeumok Őszi Fesztiválja

A tudomány és a technológia kapcsolata, a tudományos eredmények hiteles kommunikációja, valamint a természettudományok és a múzeumok kapcsolódási pontjaira fókuszál idén a Múzeumok Őszi Fesztiválja, amelyet szeptember 25. és november 12. rendeznek meg országszerte. A...

November végén érkezik a mozikba a Semmelweis

November 30-án kerül a mozikba a Semmelweis című film, amely az Oscar-díjra jelölt filmes mester, Koltai Lajos új rendezése. A premier felé vezető út egyik fontos állomásaként bemutatták az alkotás plakátját. (kiemelt kép: NFI)   Frank...

A sokoldalú és kreatív PR támogatja a növekedést

A PR reneszánszát hozta el, hogy mind nagyobb az igény a stratégiai gondolkodásra, a hitelesség, a társadalmi szerepvállalás és a céltudatosság egyre fontosabb az ügyfelek számára. A stabil piaci jelenléthez szükséges őszinte válaszok megadásában...

A Dikh TV és vidéki rádiók is bajba kerültek

Termékmegjelenítésre vonatkozó szabály be nem tartása és hatósági határozatban megállapított, műsorstruktúrával kapcsolatos követelmények nem megfelelő teljesítése miatt indít eljárást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Dikh TV országos kereskedelmi televízió és...

Csomagolásmentes kiszállítással újít a Rossmann

Új, csomagolásmentes házhozszállítási lehetőséget kínál ügyfeleinek a Rossmann. A Rossmann saját autós futárszolgálata immáron szinte végtelenszer újra használható tartós táskákban szállítja ki a rendelt termékeket azoknak, akik rendelésük során ezt a fenntartható opciót választják....
- Hirdetés -

Podcast

Az oktatás akkor jó, ha felkészít az életre

Milyen kihívások, trendek jellemzik ma az oktatástechnológiát, hogy befolyásolja a diákokat a digitalizáció, lemarad-e a gyerek, ha nincs okostelefonja? Ezeket a témákat is megvitatták a Business Lounge szeptember 13-ai adásában, melynek egyik vendége az...

A hitelesség alapvető faktor

Hogy fest 2023-ban egy kereskedelmi televízió talent managementje, hogyan járulnak hozzá a TV2-nél megforduló arcok a brand erősítéséhez, és fordítva: miért „éri meg” nekik, ha a csatorna menedzseli őket, mint influenszereket? Ezeket a kérdéseket...

Beépült a mindennapokba az élőzenei élmény

Ha nyár, akkor fesztiválok – de vajon magukhoz tértek már az itthoni rendezvények a Covid okozta sokkból? Szervezésről, jegyértékesítésről, kis és nagy rendezvényekről volt szó többek között a Business Lounge augusztus másodikai adásában, melynek...

Don't Miss

Magas szinten gondolkodni

Rendszeres reklámkocsmák, éjszakai városfutások, a szakmai kezdetek, a legnagyobb kihívások, miért lehet imádni a marketingszakmát – többek között ezekről beszélt az idei TOP50 marketinges rangsor élén végző Szabó Béla a Marketing&Media magazinnak adott interjúban....

Önazonos kreátorokon, márkakollaborációkon és az AI-on lesz a hangsúly 2024-ben is

Hat éve erősíti a Coca-Cola csapatát Mérő Ádám, lelkesedése pedig azóta is töretlen a világ legértékesebb, legvonzóbb, állítása szerint legjobb marketinggel rendelkező márkája iránt. A tizenöt évnyi ügynökségi oldalt cserélte a brand oldali ügyfélszékre,...

Újra kell gondolni a hierarchiát a szervezetben

Művészettörténészként diplomázott, kulturális és kreatív elköteleződését pedig a Magyar Telekomnál kamatoztatja Kovács András Péter, aki jelenleg a családi szegmenskommunikációért felel és a Warm Up Talks legújabb adásában elárulja: mit jelent az agilis transzformáció, miért...

A felelős márka szerepe soha nem volt olyan fontos, mint ma

Ha a saját tevékenységünkre gondolunk, kulcsfontosságú lett, hogy felhívjuk a figyelmet a tudatosságra és a digitális és kiberbiztonságra ezeknek a technológiáknak a használata kapcsán, amiben a teljes piacnak óriási felelőssége van – mondta el...

A marketing a stratégia része lett a generációváltáson áteső Euronics-nál

Óriási előrelépések, arculat és szlogenváltás zajlott sok sikerrel az elmúlt években a legnagyobb magyar tulajdonban lévő magyar webshopnál, ahol most belül is transzformálnak: új vezetőket igazoltak, köztük Metykó Tibort, aki az építőiparból érkezett a...
- Hirdetés -

SzuperZöld

Csomagolásmentes kiszállítással újít a Rossmann

Új, csomagolásmentes házhozszállítási lehetőséget kínál ügyfeleinek a Rossmann. A Rossmann saját autós futárszolgálata immáron szinte végtelenszer újra használható tartós táskákban szállítja ki a rendelt termékeket azoknak, akik rendelésük során ezt a fenntartható opciót választják....

Klímapusztulás: a villamosenergia-ágazaton múlik minden

A villamosenergia-ágazat a kulcsa annak, hogy elérje a karbonsemlegességet az világ 2050-re, egyebek mellett ez áll az Atradius hitelbiztosító tanulmányában. Az ágazati kutatás szerint az energiatermelés felel az üvegházhatású gázkibocsátás 75 százalékáért. A szektor...

Nagy kihívás a fenntarthatóság a családi cégeknek

Két évük van a minimum 250 főt foglalkoztató cégeknek arra, hogy beépítsék üzleti folyamataikba az ESG szempontokat. A K&H családi vállalatok fenntarthatósági indexe szerint ez egyelőre nagy kihívás a cégeknek, mivel alig 10 százalékuk...

DATA

Labdarúgó Eb M4 Sport nézettség

Virágzik a sportturizmus, nagyot nőhet a szurkolók száma

Az Európa-szerte eltérő Covid-19 korlátozások ellenére is 60 százalékkal nőhet idén az új és visszatérő szurkolók száma a sporteseményeken az előző évhez képest. A Mastercard Sportgazdasági Indexe szerint egyre többen költenek olyan sportokra, melyeket...

Kisebbségben vannak a környezettudatos cégek

Bár jobban figyelnek a fenntarthatóságra a magyar nagyvállalatok, még mindig masszív kisebbségben vannak a környezettudatos cégek – többek között ez derül ki a K&H Bank felméréséből. A múlt év utolsó negyedében megkérdezett cégek majdnem...

Rekordmennyiségű reklám jelent meg tavaly a tévécsatornákon

2021-ben a teljes népesség naponta átlagosan 4 óra 54 percet töltött a tévékészülékek előtt, amely mindössze 1 perccel volt kevesebb, mint az egy évvel korábbi tévénézési idő – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból....