Új vezetővel folytatja az UniCredit Bank

A Magyar Nemzeti Bank előzetes engedélyének hatályával Tóth Balázst nevezték ki az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatói posztjára.

Tóth Balázs jelenleg az Igazgatóság tagja és a Vállalati, Befektetési banki és Privátbanki Divízió vezetője; új pozícióját hivatalosan a kinevezése felügyeleti engedélyezését követően foglalja el.

Patai Mihály – a jelenlegi elnök-vezérigazgató – 13 év után hagyja el az UniCredit Bank Hungary Zrt.-t, és a Magyar Nemzeti Bank alelnöki posztját tölti majd be.

Tóth Balázs 1990-ben kezdte pályafutását a Magyar Külkereskedelmi Banknál Budapesten mint vállalati ügyfélmenedzser. 1995-ben csatlakozott a Bank Austria Creditanstalt Rt.-hez vállalati ügyfélmenedzserként, 1997-ben pedig a vállalati ügyfelekért felelős osztályvezető lett. 2000-ben Bécsben folytatta karrierjét a Bank Austriánál, a Nemzetközi Hitelosztályon volt felelős a KKE-régión belüli hiteljóváhagyásokért (2004-től a Magyar Terület vezetője). 2006-ban Tóth Balázs visszatért az UniCredit Bank Hungaryhez, és a bank Chief Risk Officere lett. 2008-ban az Igazgatóság tagjává, 2017 márciusában pedig a Vállalati, befektetési banki és privátbanki divízió vezetőjévé nevezték ki.

Forrás: UniCredit Bank Hungary Zrt.