Újít a Viber

A Viber üzenetküldő alkalmazása pár nap múlva bevezeti a Titkos Csevegés (Secret Chats) funkciót, amellyel önmegsemmisítő időzítést állítható majd be a beszélgetés minden üzeneténél. A Titkos Csevegéseket akár el is lehet rejteni, majd később PIN kóddal hozzájuk férni ismét.

 

Az üzenetküldő alkalmazás még tavaly tavasszal mutatta be a végpontok közötti (end-to-end) titkosítást, ami minden Viber üzenet és hívás alapértelmezett beállítása. A hamarosan elérhető Titkos Csevegés egy további módja annak, hogy a Viber felhasználói szabadon és biztonságosan kommunikálhassanak egymással. A cél olyan funkciók biztosítása a felhasználók számára, amelyek lehetővé teszik, hogy korlátozás és habozás nélkül cseveghessenek.

 

A Titkos Csevegéssel önmegsemmisítő időzítést állítható majd be a beszélgetés minden üzeneténél. Az ilyen típusú üzeneteket nem lehet továbbítani, valamint képernyőfotó készítése vagy egyáltalán nem lehetséges, vagy a screenshot készítésénél a chatben egy felugró ablak figyelmeztet erről. A Viber emellett továbbra is end-to-end titkosítással védi a kommunikációt.

 

Egyidejűleg akár két különböző beszélgetést is folytatható ugyanazzal a személlyel vagy csoporttal – egy általános chat és egy Titkos Csevegés. A két csevegés közül a titkos felismerhető arról, hogy egy lakat jelezi majd a felhasználónak a chat ikonon. Ha Titkos Csevegést indít az üzenetküldő egy általános chatből, akkor a korábbi üzenetek nem törlődnek és nem lesznek felülírva, egyszerűen egy új titkos csevegés fog kezdődni egy külön ablakban.

 

A Titkos Csevegéseket akár el is lehet rejteni, majd később PIN kóddal hozzájuk férni ismét. Miután a Titkos Csevegés létrehozza a felhasználó, kikeresi a chatlistában, balra húzza kiválasztja az elrejtés ikont.