Változás az MTI-nél

Nyugdíjba megy az MTI (Magyar Távirati Iroda) vezérigazgatója, Gazsó L. Ferenc a Válasz.hu beszámolója szerint. Helyét Galambos István, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság eddigi rádiós médiaszolgáltatási igazgatója veszi át.

 

A Válasz.hu összeállítása szerint Galambos István korábban már volt az MTI vezetője, majd a közmédia átalakítását követően az MTVA vezetőségébe került. Innen tért vissza a megrendelői szerepkört eljátszó Zrt. rádiós szekciójához, majd most újból a hírügynökségi igazgatóság élére.

 

Az Index beszámolója szerint Gazsó 1976 óta dolgozott újságíróként, ezalatt kétszer volt a Magyar Hírlap főszerkesztője. A második alkalommal az ő vezetésével fordította Széles Gábor liberálisból jobboldalivá a napilapot. Gazsót 2010 decemberében nevezték ki a Kossuth rádió főszerkesztői posztjára, majd 2011 februárjában az adó intendánsává nevezték ki, a poszt mellé pedig áprilisban megkapta az MTVA közéleti főszerkesztője címet is, ez utóbbiként ő állíthatta össze a közszolgálati médiák közéleti műsoraiban dolgozók elbocsátási listáját.