Vaszily a TV2 új elnöke

Vaszily Miklós lett a TV2 Média Csoport Zrt. új elnöke a Válaszonline.hu szerint, a cég igazgatósága még január 24-i ülésén hozta meg ezt a döntést.

Mindössze néhány nappal Andy Vajna halálát követően ült össze a társaság igazgatósága egy rendkívüli közgyűlésre, amelyen eldőlt, hogy az egykori MTVA-vezér, az Echo TV jelenlegi vezetője, Vaszily Miklós lett a vállalat új elnöke. A valaszonline.hu-n olvasható összeállítás szerint egyébként a megújult igazgatóságban szerepet kapott a Mészáros Lőrinc tőzsdei cégeinek jogi képviseletét ellátó Kertész Tamás József, valamint a Duna Aszfalt Kft. ügyvédje, Czira Szabolcs Sándor. Emellett ott van a testületben Barna Zsolt, aki az MKB Bank bejövetele óta már tagja volt az igazgatóságnak.

A vezérigazgató Dirk Gerkens és Rákosi Tamás szintén tagjai a testületnek, valamint Horváth Balázs ügyvéd, illetve Andy Vajna állandó cégtársa, az amerikai illetőségű Samuel R. Falconello.

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy a TV2 beolvad-e a tavaly novemberben összeállt nagy, kormánypárti médiakonglomerátumba, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványba. A valaszonline.hu összeállításából az derül ki, hogy most már négy, Mészáros Lőrinchez közelálló tag van a cég igazgatóságában és az elnök is ebbe a körbe tartozik. Kérdés, hogy vajon ez közelebb viszi-e a tévétársaságot a KESMA-hoz?