Saját streaming szolgáltatást indít a Real Madrid

A Real Madrid lett a legújabb futballklub, amely saját streaming szolgáltatást indít. A klub RM Play nevű platformja több mint 700 órányi tartalmat tartalmaz majd, és elérhető lesz mobiltelefonon, táblagépeken és okostévéeszközökön, köztük Apple TV-n, Android TV-n és Amazon Fire TV-n.

(fotó: Real Madrid)

A Real Madrid közlése szerint a tartalomkínálat minden nap bővülni fog, és a szolgáltatás spanyol és angol nyelven is elérhető lesz, portugál felirattal is. A regisztrált Real Madrid-szurkolók hozzáférhetnek a szolgáltatás minden részéhez, így a kiemelt eseményekhez, sajtótájékoztatókhoz, interjúkhoz és különleges műsorokhoz, valamint az archív anyagokhoz, köztük az első csapat mérkőzéseinek összefoglalóihoz az elmúlt 15 évből.

A felhasználók emellett ingyenesen hozzáférhetnek a Real Madrid saját sorozatainak előzeteseihez és első megtekintéséhez is. Ezen tartalmak közé tartozik a Behind the Champions, a Leyenda Blanca és a Bernabéu, Campo de Estrellas.

A Real Madrid saját tévécsatornát is működtet, az RMTV-t. A streaming szolgáltatásban ennek élő közvetítése is elérhető lesz, mind a nemzeti, mind a nemzetközi változatban. Az elmúlt 15 nap hírei élőben és lekérhetően is elérhetőek lesznek.

Az RM Play on-demand módon is kínál majd közvetítéseket az aktuális és korábbi mérkőzésekről.

A Real Madrid nagy hazai riválisa, az FC Barcelona már 2020-ban elindította saját streaming szolgáltatását, a Barca TV+-t, de van ilyen platormja a Tottenham Hotspur-nek (Spurs Play) is.