Fülöp-szigeteki kisdiákoknak segített a Paprika Studios

Nehéz körülmények közt a dzsungel mélyén élő Fülöp-szigeteki gyerekeken segített a Paprika Studios. A műsorgyártó cég az RTL-en képernyőre kerülő Survivor forgatási ideje alatt - összefogva a reality elkészítésében részt vevő nemzetközi és magyar televíziós szakemberekkel - felújított és tanszerekkel látott el két elhanyagolt állapotban lévő helybéli iskolát, szebbé téve ezzel 140 kisiskolás jövőjét.

Jótékony célú gyűjtést indítottak a Survivor gyártásáért felelős Paprika Studios szakemberei a reality forgatásakor a Fülöp-szigeteken, hogy felújítsanak és tanszerekkel lássanak el két helybéli iskolát. Az adakozáshoz csatlakoztak a műsorkészítésben szintén részt vevő Free Monkeys munkatársai, valamint a helyszíni technikai hátteret biztosító francia és filippínó televíziósok is.

Az összefogásból összegyűlt összeget teljes egészében a forgatási helyszín közelében fekvő két falu, Ilawood és Paniman iskoláinak felújítására és tanszerek vásárlására fordították. De nem csak adományaikkal, hanem a felújítás megszervezéssel, és abból részt vállalva kétkezi munkával is hozzájárultak a jótékonysági akcióhoz.

„Mindig öröm, ha a világ problémáira érzékeny, felelősen gondolkodó cégként lehetőségünk van segíteni azokon, akik rászorulnak erre. Az pedig különösen nagy büszkeséggel tölt el, ha mindez a munkatársaink saját kezdeményezéseként valósul meg. Mint most is, amikor Parajdi Szabolcs line-producer kollégánk önzetlen szervezése és segítő szándéka révén indult az összefogás” – mondta Erdős Ákos, a Paprika Studios vezérigazgatója.

A legközelebbi várostól öt órányi autóútra, a dzsungel mélyén megbújó kis falvak iskoláiban tanuló gyerekek a műsorgyártó kezdeményezése előtt hihetetlen rossz körülmények között, alapvető higiéniai feltételek és taneszközök nélkül tanultak. Az épületekből hiányzott a wc és a kézmosó, nem álltak rendelkezésre tanszerek, tollak, ceruzák, füzetek, táblák, még iskolatáskájuk sem volt a gyerekeknek – egészen a tv-s szakemberek közös összefogásáig.

„Ha a Fülöp-szigeteki kezdeményezésünkre gondolok, akkor a sok érzés közül talán az örömet és a hálát tudnám kiemelni. Engem is sok boldogsággal és életre szóló tanulságokkal ajándékozott meg a lehetőség, hogy volt szerencsém személyesen megtapasztalni a gyerekek körében azt az őszinte örömöt, amit a tanszerek, a meglepetések és az iskolai fejlesztések okoztak számukra. Nagyon hálás vagyok az élményért a magyar, francia és a filippínó stábtagoknak, akiknek példaértékű összefogásával, emberi és anyagi támogatásával jöhetett létre ez a projekt” – mondta Parajdi Szabolcs, a Paprika Studios line-producere.

Az összegyűlt adomány-összegből megvalósult támogatás összesen 140 kisdiák mindennapjait változtatta meg.