Nagy változás az Auchannál

Az Indotek Group megállapodást írt alá az Auchan-áruházlánc kiskereskedelmi tevékenységét irányító, valamint több áruházát és benzinkúthálózatát is birtokló Auchan Magyarország Kft. 47 százalékának, illetve az Auchan-áruházak korzóterületén működő üzlethelyiségek 100 százalékos tulajdonrészét birtokló jogi személyek megvásárlásáról szerdán.

A tranzakcióval az Indotek Group pénzügyi befektetőként jelenik meg a francia Mulliez család többségi tulajdonában lévő hazai Auchan-áruházláncban. A megállapodás részeként az áruházlánc kiskereskedelmi tevékenységének irányítását a tranzakciót követően is az Auchan jelenlegi menedzsmentje biztosítja – írja a két cég közlése alapján az MTI.

Az európai kiskereskedelmi óriásvállalat és az Indotek Group stratégiai partnersége révén az Auchan új üzletekkel terjeszkedhet az Indotek meglévő kereskedelmi ingatlanjaiban. Ezzel újabb vidéki településeken, jelentősen szélesebb vásárlói kör számára válhatnak elérhetővé az áruházlánc termékei.

A megállapodással ugyancsak szerdától - a Ceetrus Hungary Kft. és az Nhood Services Hungary Kft. megvásárlásával - az Indotek Group kizárólagos tulajdonába kerülnek az Auchan-áruházak korzóin található üzlethelyiségek. A megállapodásban érintett felek a tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra, illetve közölték, hogy együttműködésük kizárólagos, abban harmadik fél nem vesz részt. A tulajdonrészszerzés versenyhivatali jóváhagyást követően válik véglegessé.

A hazai kiskereskedelmi forgalomból mintegy 6 százalékos részt vállaló Auchan jelenleg 19 nagy alapterületű hipermarkettel és 5 szupermarkettel rendelkezik Magyarországon, amelyek teljes áruházi alapterülete meghaladja a 250 000 négyzetmétert. Az áruházláncnak 18 benzinkútja van.