Bán Zoltán lett az első a digitális vezetők toplistáján

A Marketing&Media magazin idén is összeállította a magyar digitális piac legmeghatározóbb szakembereit felvonultató toplistát. Ezúttal Bán Zoltán, a portfolio.hu-t kiadó Net Média társtulajdonos-vezérigazgatója végzett az első helyen, őt Várkonyi Balázs és Gulyás Márton követték.

Az elmúlt évben tapasztalható gazdasági nehézségek begyűrűztek a digitális piacra is, amelynek szereplői többek között hatékonyságjavítással, innovációkkal válaszoltak a kihívásokra. Emellett folytatódott a hazai e-kereskedelem konszolidációja, és magyar kézbe került két jelentős online piactér is. Ennek megfelelően leginkább az online kereskedelem szereplői, valamint az online tartalomkészítők, médiavállalatok tudták megerősíteni, bizonyos esetekben javítani pozícióikat a Marketing&Média „Top 50 – a Legmeghatározóbb Emberek a Digitális Piacon” idén 14. alkalommal összeállított toplistáján.

„Jól látható, hogy a kihívásokkal teli időkben még nagyobb szükség van kreativitásra, és a jelenlegi digitális piacon azok a legsikeresebbek, akik nap mint nap tudják bizonyítani megújulási képességüket, legyen szó üzleti döntésekről vagy tartalomkészítésről – mondta el Simon Krisztián, a Marketing&Média főszerkesztője. A gazdasági nehézségek nem hoztak gyökeres átrendeződést: a digitális top 50-ben a személyek 28 százaléka cserélődött, ami az előző években tapasztalt aránnyal nagyjából megegyezik.

A zsűri 2023-ban első helyre rangsorolta a többek között portfolio.hu-t működtető Net Média Zrt. vezérigazgatóját, Bán Zoltánt. A bővülő média- és konferenciaportfólióval rendelkező vállalat folyamatosan jelenik meg új műfajokkal, idén például podcast sorozatot indítottak. Zászlóshajójuk, a portfolio.hu rendre a leglátogatottabb oldalak között szerepel, emellett pedig üzleti szempontból is komoly sikereket tudnak felmutatni.

Az év szenzációja volt az e-kereskedelmi piacon, hogy magyar kézbe került két óriás, a Használtautó.hu és a Jófogás. A két online piactér az ingatlan.com Zrt. cégcsoporton belül működik tovább, amelynek vezetői előkelő helyen szerepelnek a listán: Várkonyi Balázs, a Vatera.hu és a Jófogás piactereket működtető részleg vezérigazgatója második, Mészáros Dávid alapító-tulajdonos pedig negyedikként.

A népszerű videós tartalmakat előállító szerkesztőség vezetője, Gulyás Márton a lista harmadik helyére került, Pető Pétert, az egyik meghatározó hazai hírportál, a 24.hu főszerkesztőjét pedig ötödiknek választotta a zsűri.

 

Íme a TOP10 az ötvenes toplistáról

 

A jövő héten elemzésekkel és interjúkkal is jelentkezünk majd a TOP50 kapcsán.