Újabb rekordév az AutoWallis Csoportnál

2023-ban is rekord árbevételt és nyereséget ért el az AutoWallis Csoport, ezzel eddigi ötéves tőzsdei pályafutása alatt megnégyszerezte árbevételét, miközben nyeresége a tízszeresére ugrott. A tavalyi növekedést is akvizíciók támogatták az organikus bővülés mellett, így a már döntően régiós jelenlétű vállalat 366 milliárd forintos árbevételt és 20 milliárd forintos EBITDA-t ért el, az egy részvényre jutó nyeresége pedig 21 forint fölé emelkedett.

A közép-kelet-európai régió 16 országban működő, 23 márkát képviselő autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató árbevétele tavaly 36 százalékkal emelkedett, miközben az EBITDA ezzel megegyező mértékben 19,7 milliárd forintra ugrott. Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója az eredmények kapcsán elmondta, hogy a Csoport töretlen, lendületes fejlődése a következetesen végrehajtott növekedési stratégiának köszönhető, melynek során a bővülést az organikus fejlődés mellett akvizíciók is támogatják.

Kiemelte, hogy tavaly elsősorban szolgáltatási területen (többek között flottakezelés, autómegosztás) hajtottak végre akvizíciókat, miközben az ázsiai gyártók térnyerését felismerve az elsők között léptek partnerségre olyan kínai márkákkal, mint a BYD és az MG. Hozzátette: az AutoWallis egyre erősödő régiós pozícióját jól mutatja, hogy az árbevétel közel 60 százaléka származott a nemzetközi piacokról, és az Opel újabb öt évre meghosszabbította a Csoport nagykereskedelmi szerződését a közép-kelet-európai régió négy országában.