Megérkezett Szegedre a 3. Mini ARC kiállítás

A 3. Mini ARC kiállítás – Szeged a II. Szegedi Civil Konferencia keretében nyílt meg. A Mini ARC kiállítások célja, hogy elsősorban Budapesten kívül, településről településre járva szélesebb körben is hozzáférhetővé tegye az így született alkotásokat, inspiráljon, kreativitásra sarkalljon és szabaddá tegyen.

Az ARC közérzeti pályázat és kiállítás 23 éve a kreativitásról és a szabadságról szól. Arról, hogy a pályázók az alkotásaik segítségével mondhassák el, mit gondolnak az életükről, az aktuális magyar társadalomról, vagy a bolygó dolgairól. A válogatás elsődleges szempontjai röviden a következők voltak: az eredetileg óriásplakát méretű alkotások működjenek jóval kisebb méretben is, tematikájuk beleférjen a közérdeklődésre számot tartó felvetések és az aktuális jelen halmazaiba, illetve kellőképpen reprezentálják az – ARC kiállításra amúgy is jellemző – civil kurázsit és értékeket.

A vándortárlat harmadik helyszíne Szeged, ahol az elmúlt 7 év 94 alkotásának kicsinyített változatával, egy, Magyarország megyéit formáló terepasztal jellegű installáción, fedett térben találkozhatnak a képnézegetők.

A kiállítás április 6-tól május 6-ig tekinthető meg, a belépés ingyenes.