Az élelmiszeripari márkáknak is fontos az influencer marketing

A TERRITORY Influence frissen megjelent, „A közösségi hatás mesteri alkalmazása az élelmiszeriparban” című útmutatója rávilágít az influencer marketing növekvő szerepére a fogyasztók vásárlási döntéseinek alakításában. A különböző adatforrások és tanulmányok elemzése kulcsfontosságú betekintést nyújt az élelmiszeripari márkák számára, amelyek olyan módszereket keresnek közönségük elérésére, amelyek lépést tartanak a korral.

Az útmutató szerint a fogyasztók 57%-a a közösségi média platformokon keresztül fedez fel új élelmiszeripari termékeket, amelyek közül 65% később a vásárlás mellett dönt. Így az influencer marketing nemcsak a márka ismertségének növelésében bizonyul hatékony eszköznek, de az új vásárlók bevonzásában is kulcsfontosságú szerepet játszik.

Az útmutató hangsúlyozza az olyan influencerekkel való együttműködés fontosságát, akik hitelesen tudnak termékeket ajánlani követőiknek. Egy ilyen megközelítés lehetővé teszi a márkák számára, hogy ne csak hatékonyan népszerűsítsék termékeiket, hanem tartós hűséget is építsenek a fogyasztók körében. Az influencerek hitelessége és elkötelezettsége pedig a pozitív márkaimázs kialakításához is hozzájárul.

A TERRITORY Influence mérései továbbá azt is mutatják, hogy az influencer marketing legújabb trendjei az olyan platformokra összpontosítanak, mint az Instagram, a TikTok és a Pinterest, amelyek különösen népszerűek a Z generáció - az élelmiszeripar számára kulcsfontosságú demográfiai csoport - körében. A kampányok is egyre inkább a narratív formátumok felé fejlődnek, ami mélyebb elköteleződést és a közönséggel való interakciót tesznek lehetővé.

Az útmutató azt is javasolja, hogy a márka értékeit osztó influencerekkel való stratégiai partnerségek növelik a célközönség elérésének hatékonyságát, ami jelentősen befolyásolhatja a sikert a versenypiacon.