Venu Sports néven indul az ESPN, a Fox és a WBD új szolgáltatása

Idén februárban jelentették be, hogy közös, sporteseményekre szakosodott streaming platformot hoz létre a Disney-hez tartozó ESPN, a FOX és a Warner Bros. Discovery (WBD) az Egyesült Államokban, amely egyetlen ajánlatban egyesíti a vállalatok sportjogokkal kapcsolatos portfólióját. Most az is kiderült, hogy a tervek szerint ősszel, az NFL szezon kezdete előtt induló szolgáltatás Venu Sports néven fut majd.

A Venu Sports egyesíti a három médiavállalat sporjogait, beleértve a főbb amerikai sportligák és események programjait, mint például az NFL, NBA, WNBA, MLB, NHL, PGA Tour, PGA Championship, The Masters, Wimbledon, US Open, Australian Open, UFC, Formula 1, Nascar, FIFA World Cup, LaLiga és Bundesliga. Az új streamingszolgáltatásra előfizetők hozzáférést kapnak a médiacégek lineáris sportcsatornáihoz is.

A Bloomberg korábbi beszámolója szerint a közös projektet az amerikai igazságügyi minisztérium is megvizsgálja majd, amikor meglesznek az együttműködés végleges részletei. Áprilisban két amerikai kongresszusi képviselő is levélben fordult a Disney, a Fox és a WBD főnökeihez, hogy aggodalmukat fejezzék ki azzal kapcsolatban, hogy a közös vállalkozás hogyan hat „a hozzáférésre, a versenyre és a választékra a sportstreaming-piacon”.

A piaci vetélytársak sem nézik jó szemmel a kezdeményezést, a rivális sport streamingszolgáltató, a Fubo a bejelentést követően pert indított, azt állítva, hogy a közös vállalat tönkreteszi a versenyt és felhajtja a fogyasztók számára az árakat. A vállalat hét másik céggel együtt közös levelet is küldött az amerikai kongresszusnak, amelyben a bizottság tagjait sürgetik, hogy indítsanak vizsgálatot a Venu Sports létrehozásával kapcsolatban.

A Venu Sports vezérigazgatója az Apple TV+ és a Hulu korábbi vezetője, Pete Distad lesz.