Díjnyertes horrorfilm érkezik a magyar mozikba

movie film reel and popcorn

A 77. Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be Coralie Fargeat legújabb filmjét, a The Substance-t, ahol elnyerte a legjobb forgatókönyv díját. A film várhatóan ősszel kerül a magyar mozikba, az ADS forgalmazásában.

Május 19-én, a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában láthatta először a közönség Coralie Fargeat legújabb filmjét, a The Substance-t, a főszerepekben Demi Moore-ral, Margaret Qualley-vel és Dennis Quaid-del.

A filmben egy valaha híres nő a feketepiacon szerez magának drogot, amellyel ideiglenesen létrehozza önmaga fiatalabb változatát, csak sokkal jobb kiadásban. Fargeat elnyerte vele a legjobb forgatókönyvnek járó díjat Cannes-ban, a filmet a sajtó is dicsérte, egekig magasztalva Demi Moore játékát.

A film operatőre Benjamin Kracun (Ígéretes fiatal nő, Vadállat), vágói Coralie Fargeat, Jerome Eltabet (A bosszú) és Valentin Féron. A zenéj Raffertie szerezte (Tönkretehetlek), a látványtervező Stanislas Reydellet (Az őrült nők bálja), a jelmeztervező pedig Emmanuelle Youchnovski volt (Café de Flore, Boldog idők).

A The Substance-t a MUBI forgalmazza az Egyesült Királyságban, Írországban, Észak-Amerikában, Németországban, Ausztriában, Latin-Amerikában, a Benelux államokban, továbbá Törökországban és Indiában is. A világ többi részén a The Match Factory foglalkozik a nemzetközi értékesítéssel.

A francia rendezőnő 2017-es A bosszú című filmjét szintén az ADS mutatta be itthon (a film elérhető a Scream.hu kínálatában). A bosszú és a The Substance között Fargeat csak a Sandman: Az álmok fejedelme sorozaton dolgozott, melyben egy részt rendezett.

A The Substance várhatóan 2024. őszén kerül a hazai mozikba, az ADS forgalmazásában.