- Hirdetés -

Új vezető a Danubius Hotels csapatában

|

Papdi László, Michelin ajánlásban is részesült séf, több mint 20 éves szakmai karrierjét a Danubius Hotelsnél folytatja, mint központi F&B igazgató. Az elmúlt időszakban munkatársaival új irányt dolgoztak ki, a gasztronómiai kínálat részévé tették a Danubius Hotels szállodáiban a minőségi gluténmentes termékeket.

Papdi László 2024. februárjától a Danubius Hotels Zrt. F&B igazgatója. A szakember feladatai közé tartozik a szállodalánc Food&Beverage koncepciójának innovációja, az éttermi szolgáltatások minőségi fejlesztése. Feladata megszervezni a területén dolgozó vezetők és munkatársak folyamatos fejlesztését, képzését, amely kiemelten fontos törekvése a szállodaláncnak.

„Papdi László feladata F&B igazgatóként az is, hogy csapatként fogja össze a séfeket és éttermi igazgatókat, felerősítse a szállodaláncon belüli szinergiákat. – mondta el Varga Csaba, a Danubius Hotels Zrt. üzemeltetési és HR vezérigazgató-helyettese. - Szállodáink eltérő profilúak, mindegyik kitűnő konyhával, kedvelt gasztronómiai kínálattal. Lászlónak ezeket az egyedi sajátságokat kell az üzemeltetési oldallal összehangolni, központi stratégiai irányainkat a szállodákkal közösen megvalósítani. Nagyon örülök, hogy ilyen sokoldalú, tehetséges szakemberrel bővült a csapatunk.”

Papdi László 20 éves karrierje alatt számos elismerésben részesült, melyek közül az egyik legemlékezetesebb azt tartja, amikor 2007-ben egy királyi rendezvényen főzhetett, amelyet II. Erzsébet királynő tiszteletére adtak. A szakember hat országban élt és dolgozott, majd 2018-ban tért haza Magyarországra. Itthon többek közt a Culinary Institute of Europe szakácsoktatója, majd a Parisi Udvar Hotel, a Normafa Club House és a Villa Bagatelle Executive Chef-je is volt. Legnagyobb szakmai sikerét 2017-ben jegyezte, amikor Svájc egyik neves hotelének éttermében Michelin ajánlást kapott, mint séf. 2019-ben ugyanitt Gault & Millau pontot is szerzett.

„Örömmel készülök a rám váró feladatokra. Egyedülálló lehetőség ez, a sokszínű szállodalánc, eltérő vendégkörrel és gasztronómiai kínálattal, nagymúltú és kedvelt éttermekkel, kávézókkal, nagy kihívást jelent. A munkám során elengedhetetlen szem előtt tartani, hogy a Danubius Hotels minden szállodája más, mindenhol egyediek az adottságok, mely egyben lehetőség is, ami rendelkezésünkre áll. Szeretnék egy erős, egységes, tudatos F&B csapatot építeni, sok közös gondolkodással, innovációk megvalósításával. Ezen az úton indultunk el az elmúlt időszakban, egy nagyszerű csapattal.” – mondta el Papdi László.

Az F&B igazgató az elmúlt hónapokban új irányok kidolgozásban vett részt munkatársaival. A láncszintű, egységes minőséget jelentő sztenderdek fejlesztése mellett az első feladatai közé a Danubius Hotels gasztronómiai kínálatának bővítését tűzte ki célul. „Minőségi, hazai manufaktúra gluténmentes termékeit vezettük be a szállodák kínálatába. Elengedhetetlen, hogy az egyedi étkezési igényekre is megfelelően reagáljunk, az ételérzékenységgel élő vendégeinknek is kényelmessé tegyük a szállodai tartózkodást. Sikerült az egyik legjobb beszállítóval megállapodnunk.”

A Danubius Hotels Serfőző Mártival, a Serfőző GlutenFree Bakery alapító tulajdonosával működik együtt, akik termékeikkel tíz éve vannak jelen a piacon és büszkék rá, hogy egyéni vásárlóikon túl számos étteremvezető és séf is bizalmat szavazott nekik. A gluténmentes édes és sós termékek a Danubius Hotels minden szállodájában elérhetőek. Néhány szállodában a reggeli büfékínálat részeként lesznek kitéve a termékek, máshol pedig a vendég kérésére kerül majd belőlük az asztalra.

Papdi László hozzátette, a Serfőző GlutenFree Bakery-vel kötött megállapodás jól beilleszthető a Danubius Hotels „Local is Beautiful” stratégiájába, amelynek elsődleges célja a helyi beszállítók felkutatása és a velük folytatott együttműködés. László szerint a fővárosban is megtalálhatóak a kifejezetten jó minőségű termékek és az olyan vállalkozók, akik a vidéki manufaktúrát csempészték fel a nagyvárosba.

Az F&B igazgató további tervei között szerepel a szállodai egyedi kínálatok fejlesztése mellett, az egységes minőséget garantáló láncszintű sztenderdek újragondolása, a felelős gazdálkodás és a környezetvédelmi szempontok kiemelt figyelembevételével.

- Hirdetés -

A KATEGÓRIA TOVÁBBI CIKKEI

Kiderült, mi hajtja a zöldhiteleket

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a teljes zöld vállalati és önkormányzati hitelállomány 2020 végi 69 milliárd forintról több mint kilencszeresére nőtt, elérve a 633,45 milliárd forintot 2024 közepére. A bank a vállalati szegmensben...

A jövőben máshogy vásárolunk majd az IKEA-ban

Innovatív és izgalmas megoldásokkal járul hozzá a vásárlói élmény forradalmasításához az IKEA. A soroksári áruház új CGI videójával a jövő IKEA-élményét mutatja be, mindezt szórakoztató és figyelemfelkeltő módon a legújabb technológiák segítségével. A futurisztikus...

Ez a legfontosabb a munkavállalóknak a fizetés mellett

A világtörténelemben a Z-generáció a valaha élt legnépesebb generáció, egyes kutatások szerint pedig néhány év múlva a munkaerőpiac közel 30 százalékát teszik majd ki. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a munkáltatók megfelelően illesszék őket...

Nagyot nőne Európában a luxusszállodalánc

A Hyatt jelentős növekedést tervez a közép- és kelet-európai térségben a következő években, folytatva ezzel a márka lendületét a régióban. A tervek szerint 2027-ig öt új Hyatt Regency szálloda és üdülőhely nyílik Horvátországban, Albániában,...

Új zónát nyitott a repülőtéren a GreenGo

A GreenGo új repülőtéri zónájának megnyitása valós felhasználói igényekre reagál, hiszen egyre többen szeretnének közvetlen hozzáférést a budapesti légikikötőhöz, hogy gyorsan és kényelmesen érjék el járatukat, vagy hogy landolás után minél hamarabb autóba ülhessenek....

Advent első hétvégéje igazi művészeti csemegét kínál

Advent első hétvégéjén, november 29-december 1. között ingyenes programsorozattal várják a kortárs képzőművészetek kedvelőit. 2024-ben 31 galéria, műterem, kiállítótér és kulturális helyszín csatlakozott az ART WEEKEND BUDAPEST-hez (AWB), amelynek idei központi témája a mozgás,...

Megújult a Port

Letisztultabb dizájnnal, modern keresési funkciókkal jelentkezik Magyarország legismertebb kulturális programmagazinja, a Port. A közel 30 éves múlttal büszkélkedő site ettől a héttől még inkább felhasználóbarát formában köszönti olvasóit. A megújítás során figyelembe vették a...

Új sorozatokkal és sikerfilmekkel erősít a Direct Now

Merülj el az őszi hangulatban és fedezd fel a Direct Now app folyamatosan bővülő videótárának kínálatát! A hűvös estéken vadonatúj krimisorozatok és képernyő elé szegező sikerfilmek várnak rád. A klasszikus magyar filmek rajongói ezúttal...

Magyar focistáknak szurkolhatunk a hétvégén

Visszatérnek a magyar játékosok a pályára a klubcsapatuk színeiben - a hétvégén a Network4 öt bajnokságból közvetít magyar érdekeltségű meccseket. A Premier League-ben Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos, a Championshipben Szűcs Kornél, a Bundesligában...

MI-vel tuningolt tévések

A hasznosításhoz szükséges tudás hiánya, a munkatársak aggályai és ellenállása – ezek a legnagyobb visszatartó erők a tévétársaságok körében a mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán a Caretta Research kutatása szerint. A technológia már ott van...
- Hirdetés -

Legolvasottabb

Komolyabban veszik a cégek a generációváltást

Az utóbbi évek felmérései azt mutatták, hogy ugyan foglalkoznak a magyar, magántulajdonú vállalkozások a generációváltás témájával, nem a téma fontosságának megfelelő súllyal teszik azt. Azonban a legfrissebb kutatás alapján a trend fordulni látszik. Egyre...

Kiderült, mi hajtja a zöldhiteleket

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a teljes zöld vállalati és önkormányzati hitelállomány 2020 végi 69 milliárd forintról több mint kilencszeresére nőtt, elérve a 633,45 milliárd forintot 2024 közepére. A bank a vállalati szegmensben...

A jövőben máshogy vásárolunk majd az IKEA-ban

Innovatív és izgalmas megoldásokkal járul hozzá a vásárlói élmény forradalmasításához az IKEA. A soroksári áruház új CGI videójával a jövő IKEA-élményét mutatja be, mindezt szórakoztató és figyelemfelkeltő módon a legújabb technológiák segítségével. A futurisztikus...

Ez a legfontosabb a munkavállalóknak a fizetés mellett

A világtörténelemben a Z-generáció a valaha élt legnépesebb generáció, egyes kutatások szerint pedig néhány év múlva a munkaerőpiac közel 30 százalékát teszik majd ki. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy a munkáltatók megfelelően illesszék őket...

Nagyot nőne Európában a luxusszállodalánc

A Hyatt jelentős növekedést tervez a közép- és kelet-európai térségben a következő években, folytatva ezzel a márka lendületét a régióban. A tervek szerint 2027-ig öt új Hyatt Regency szálloda és üdülőhely nyílik Horvátországban, Albániában,...

Don't Miss

Új irodába költözött a Madhouse

A hirdetési felületek úttörőjeként ismert Madhouse új irodába költözött, hogy egy tágasabb, modernebb környezetben tudjon működni. A költözést a folyamatos növekedés indokolta, hiszen az eddigi iroda már szűknek bizonyult a bővülő csapat számára. Az...

Palik László: Ez a legkomolyabb formátum, amivel valaha dolgoztam

Hétfő este 21:20-kor visszatér a TV2 képernyőjén a világ egyik legismertebb gameshow-ja, a Legyen Ön is milliomos!, Palik László műsorvezetésével. A legendás televíziós ma reggel a Mokkában mesélt a forgatásokról, a formátumról és az...

Újra a Hello Agency csapatát erősíti Zsótér Anna

A Hello Agency egyik meghatározó szakembere, Zsótér Anna Ügyfélkapcsolati Igazgató pozícióban csatlakozik újra a csapathoz. Anna, aki már 10 éve erősíti a Hello Agency-t, két gyermekkel töltött otthoni időszakát követően tér vissza, miközben az...

Megalakult a VML Hungary új vezetése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a hazai Wunderman Thompson és VMLY&R egyesüléséből idén januárban megalakult VML Hungary. Az összekapcsolt márkaélmények élvonalában működő ügynökség mára már minden munkafolyamatában egységet képvisel, közös csapattal, közös irodában. Az összeolvadási folyamat...

Tényleg rámegy a fiatalok egészsége a TikTokozásra

TikTok-videók hatására a fiatalok közel fele hajlamos diagnosztizálni magát vagy másokat nem létező, kitalált mentális betegséggel – állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) középiskolások és egyetemisták bevonásával készített kutatása. A tanulmány...