Zöld témákkal jön a legújabb Business Lounge

A fenntarthatóság, a környezetvédelem mind az üzleti életben, mind a kommunikációs világban kiemelt téma és most már a jogszabályi előírások miatt sem mindegy, hogyan foglalkoznak ezzel a kérdéssel a vállalkozások. A Business Lounge mai adásában „zöld” témák kerülnek terítékre, amelyekről az ESG Summit konferencia tartalmi felelőseivel, Kovács Szabolccsal és Rimóczi Oszkárral beszélgetnek.

(Fotón balról jobbra: Rimóczi Oszkár, Kovács Szabolcs)

„Ne csak mondd, csináld is!” - ez a június 20-i ESG Summit konferencia mottója. Az esemény az ESG-vel, a fenntarthatósággal és a környezetvédelemmel foglalkozik. A Business Lounge mai vendégei, Kovács Szabolcs és Rimóczi Oszkár a konferencia tartalmi felelősei, de nem ez a fő tevékenységük. Mindketten olyan tanácsadó céget gründolnak, amelynek a feladata és a célja a fenti tevékenységeket hasznosan beépíteni az üzleti működésbe. Úgy megfelelni az ESG-törvénynek, hogy az ne csak egy kötelező rossz legyen.

A fenntarthatóság, a környezetvédelem mind az üzleti életben, mind a kommunikációs világban kiemelt téma. Ráadásul most már törvényben is szabályozzák, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelniük a vállalkozásoknak. Ezért sem mindegy, hogy kezdetben a nagy cégek, aztán a kkv-k hogyan tudják az előnyükre fordítani ezt a kötelezettséget.

A Business Lounge mai adásában többek között arról lesz szó, hogy mit szabályoz, kire vonatkozik az ESG-törvény, vagy hogyan hozható össze egy bizniszszemléletű, felgyorsult, profitorientált világgal ez a gondolkodás?

Business Lounge ma délután 14 órától a radiocafén.